pr_clanok
10. dec 2020
1192 

Potešte deti na Vianoce ekologickými hračkami

Vianoce nie sú práve synonymom ekologického a udržateľného prístupu, či už ide o ozdoby, jedlo, ale predovšetkým darčeky. Urobiť však krok k lepšiemu, ekologickejšiemu svetu však nie je také zložité. Začať možno napríklad hračkami, kde už dnes nájdete mnoho ekologickejších variantov klasických plastových hračiek. 

V sieti hračkárstiev TOYETO si okrem pridanej hodnoty hračiek dávajú záležať práve na trvalej udržateľnosti a ekológii. A tak v ich predajniach i na e-shope www.toyeto.sk nájdete len hračky od overených dodávateľov, ktorí si dávajú záležať na udržateľných spôsoboch výroby, balenia i prepravy hračiek. Trvajú aj na tom, aby hračky vznikali vo férových podmienkach, kde všetci dostanú za svoju prácu férovo zaplatené. 

Vybrali sme pre vás niekoľko typov ekologických hračiek, ktoré pod stromčekom urobia radosť nielen deťom, ale aj našej planéte.

Korkové hračky Elou

Počuli ste už o hračkách z korku? Tento inovatívny materiál spĺňa všetky ekologické princípy – ide totiž o kôru korkového duba, ktorú z neho tak či onak treba odlúpnuť a za niekoľko rokov dorastie späť - korok je teda takpovediac zvyškový materiál. Tradícia výroby z korku je typická najmä pre juhozápadnú Európu a práve značka Elou v Portugalsku rozšírila túto oblasť aj na výrobu hračiek.

Korkové hračky Elou však ponúkajú oveľa viac ako len ekologický materiál. Sú antibakteriálne, mäkké a tiché, dokážu plávať na hladine, vďaka čomu sa s nimi môžu deti hrať aj vo vani. Korok je pre deti novým materiálom, má inú hmotnosť a hustotu, inak pôsobí na omak, vďaka čomu je hra s korkovými hračkami úplne novým zážitkom, ktorý stimuluje jemnú a hrubú motoriku detí. 

V ponuke značky Elou nájdete napríklad stavebnice z korku, ktoré dostanete v rôznych veľkostiach a prevedeniach. Obľúbené sú aj hračky vhodné primárne do vane – parník, ufo či korytnačka, ale aj lietadlo alebo raketa, ktoré sú vďaka gumeným prvkom nepotopiteľné. Pre mladšie deti sú tu hračky, ktoré im pomôžu rozvíjať jemnú motoriku, koordináciu oko-ruka a úchop, napríklad korková lienka či muchotrávka, kde bude úlohou deti vkladať menšie dieliky do otvorov.  Deti, ale i dospelí si veľa zábavy užijú aj so stohovacími hračkami Bubbles alebo Pebbles, kde bude vašou úlohou postaviť z nich vežičku bez toho, aby spadla. 

Hračky z recyklovaného plastu

Dovolili by ste svojim deťom hrať sa s odpadkami? Asi nie. No práve použité krabice od mlieka sú základom na výrobu hračiek z dielne americkej značky Green Toys. Tá sa snažila nájsť inovatívny prístup k zredukovaniu tohto druhu odpadu a výsledok naozaj stojí za to. Hračky z takéhoto „oživeného“ plastu sú mimoriadne bezpečné a „čisté“, takže vhodné aj pre najmenšie deti. Možno ich dokonca umývať v umývačke riadu.

V TOYETO nájdete od Green Toys hračky do vody aj do piesku, ale aj väčšie hračky ako set Hasičská stanica či Farma s postavičkami a autíčkami. Pre najmenších je tu napríklad sada veselých farebných kľúčov, ktoré poslúžia ako hryzadlo či triedenie tvarov

Nesmrteľné drevené hračky

Drevené hračky sú fenoménom, ktorý prežíva už stovky rokov, napriek tomu sú u detí rovnako obľúbené – stačí im dať šancu. V ponuke hračkárstiev TOYETO nájdete viacero značiek, ktoré sa venujú predovšetkým výrobe drevených hračiek – značka Le Toy Van, ktorej sme sa venovali v predchádzajúcom článku; Kipod, ktorý vyrába drevené hračky, ktoré si deti dotvoria podľa seba; Tegu s magnetickými drevenými kockami, ale aj najobľúbenejšie značky Hape a HABA so širokým sortimentom nielen drevených hračiek. 

Zhmotnením všetkých princípov udržateľnosti je najmä značka Tegu, ktorá svoje drevené magnetické stavebnice vyrába v stredoamerickom Hondurase. Hoci to, ako tieto magnetické kocky fungujú si prísne strážia, vo svojom ekologickom prístupe k výrobe sú radi vzorom pre ostatných. 

Ich originálne magnetické stavebnice sú navyše návykové a často zaujmú nielen deti, ktoré učia princípom magnetizmu, ale aj dospelých. Nájdete ich vo viacerých farebných prevedeniach a veľkostiach – od najmenších vhodných na cestovanie, cez tematické stavebnice s motívom veľryby či rakety, štandardné veľkosti s 24 kúskami až po najväčšie 130-dielne sady. Tegu však myslí aj na najmenších, pre ktorých sú tu originálne drevené magnetické hračky a autíčka

Začni písať komentár...

Odošli