pr_clanok
1. okt 2023
40 

Preventívne prehliadky: Často neskoro a draho. Ako sa vyhnúť bolestiam a vysokým platbám?

Pravdepodobne ste to počuli už veľakrát. Musíme chodiť na prehliadky, aby sme predišli problémom a nemuseli platiť stovky eur. Hoci je dnes tento fakt pomerne známy, stále máme pocit, že mnoho ľudí podceňuje preventívne prehliadky v našej klinike.

Pacienti k nám často chodia, keď je neskoro – niečo ich bolí alebo sú v takej situácii, kedy nemajú veľmi na výber. Tým, že nás navštívite každý rok, nešetríte len svoju peňaženku, ale aj zdravie vašich zubov.

Sami to vidíme na našich pacientoch. Keď prídu neskoro, nevieme urobiť takmer nič. Prehliadky u nás nezaberú hodiny a ochránia vašu peňaženku. Poďme sa pozrieť, čo sa stane, ak preventívne prehliadky zanedbáme. 

Prečo sú preventívne prehliadky dôležité a ako často ich absolvovať? 

Včasným vyšetrením vašich zubov u nás dokážeme predísť väčšine problémov, za ktoré ľudia doplácajú bolesťou a vysokými účtami. 

Dospelým odporúčame navštíviť našu ambulanciu raz ročne, u mladistvých to je dvakrát. Tehotným ženám nás odporúčame navštíviť dvakrát – raz na začiatku a druhýkrát pred koncom tehotenstva. 

A čo je najdôležitejšie, preventívna prehliadka je zadarmo, hradená z verejného zdravotného poistenia.

Je veľmi dôležité, aby ste preventívnu prehliadku absolvovali každý rok. Ak máte o prehliadku záujem, stačí nám napísať cez tento formulár.

Čo všetko mi preventívna prehliadka dá? 

Prehliadka u nášho zubného lekára zahŕňa komplexné vyšetrenie ústnej dutiny – zubov, ďasien, podnebia, jazyka, slinných žliaz, nervových výstupov a lymfatických uzlín. Súčasťou každého vstupného vyšetrenia je veľká panoramatická snímka (OPG) a malé intraorálne snímky (bitewing), ktoré nám pomáhajú v diagnostike zubných kazov, zápalov a iných ochorení. 

Čo sa stane, ak prehliadku neabsolvujem? 

Ten, kto neabsolvuje stomatologickú preventívnu prehliadku, nemá v nasledujúcom roku nárok  na ošetrenie zo zdrojov verejného zdravotného poistenia. Zdravotné výkony v ústnej dutine tak zubárovi pacient hradí v plnej výške podľa platného cenníka zdravotných výkonov, ktorý je zubný lekár povinný poskytnúť. 

Objednajte sa ešte dnes na preventívnu prehliadku u nás a chráňte svoje zdravie a peňaženku. Na preventívnu prehliadku sa môžeme objednať aj u nás na tomto formulári.

Váš ProSmile Clinic.

K čomu sú tie prehliadky, keď často ani rozvíjajúce sa ochorenia nezachytila. Moja mama trpela roky, hoci na preventívky poctivo chodila. Až kým si nemusela volať záchranku a dostala sa na urgent, kde jej za 6 hodín zistili príčinu jej problémov.

1. okt 2023

Neskoro? Kolegyňa chodila rok po vyšetreniach,lebo mala problémy so žalúdkom a zažívaním.
A nakonic jej pred 2 mesiacmi v Ba na onkológii zistili, že má rakovinu pankreasu v poslednom štádiu.
Už nám odkázala, že už neprijíma návštevy a máme chystať veniec na hrob 😭
Takže toľko k tým preventívkam a liečeniu v nasom úžasnom zdravotníctve.

1. okt 2023

Začni písať komentár...

Odošli