pr_clanok
26. mar 2021
961 

Rozkošný mimozemšťan Ralf vašim deťom prezradí, ako fungujú peniaze

Na čo sú peniaze, kde sa berú či ako s nimi narábať? To všetko prezradí aj vašim deťom obľúbená postavička – mimozemšťan Ralf, ktorý spoznáva život na našej Zemi. A niektoré veci sú tu veru celkom inak ako na jeho Žltej planéte!

Ralf po prílete na našu zemeguľu zisťuje, že zubná pasta mu najviac chutí na cestovinách a ľudia robia rôzne nepochopiteľné veci, napríklad nosia šaty. Zažíva veľa veselých príhod a popritom sa učí kopu nových vecí – ako si zarobiť peniaze, čo s nimi robiť či ako funguje platobná karta. 

Séria, ktorá zabaví aj poučí

Aj vy hľadáte pre deti program, ktorý ich zabaví a súčasne sa z neho niečo nové naučia? Potom sa určite oplatí venovať pozornosť Ralfovým dobrodružstvám. Základy finančnej gramotnosti vďaka nemu môžete priblížiť už škôlkarom. Aj takéto malé deti vedia pochopiť niektoré fakty o peniazoch a zásady narábania s nimi. Čím skôr si osvoja tieto vedomosti, tým lepšie. Nepôjde pritom o žiadne nudné učenie, ale o zábavu. Pozrite si sériu spolu s nimi a zistíte, že sa pri nej usmievate aj vy. 

1. časť: Ako Ralf zarábal

V prvom príbehu Ralf prichádza na našu Zem a začína sa jeho objavovanie plné prekvapení. Ralf zároveň zistí, že ak niečo chce, nemôže si to len tak zobrať. Dokonca ani svoju obľúbenú dobrotu – nanuk. Potrebuje peniaze a tie veru nerastú na strome. Začne teda pracovať a vyskúša si rôzne roboty. Čo myslíte, podarí sa mu zarobiť dosť peňazí na nanuky? 

2. časť: Ako Ralf platil platobnou kartou

Ralfovo sporiace prasiatko „pán Slaninka“ je už poriadne plné. Čo s peniazmi robiť, ako ich ochrániť pred chechulami, teda zlodejmi? Ralf pozná odpoveď! Odnesie ich do banky, samozrejme, žltej. Ale čo keď dostane chuť na nanuk? Zisťuje, že aj na to ľudia vymysleli fintu – krásnu platobnú kartu, ktorú si hneď aj vyskúša.

3. časť: Ako Ralf šetril

Aj mimozemšťan sa môže zaľúbiť na prvý pohľad. Keď Ralf uvidí mixér pripomínajúci motor jeho rakety, okamžite si ho chce kúpiť. Má to však jeden háčik – chýbajú mu peniaze. A tak Ralf zisťuje, že keď niečo naozaj chce, musí si na to našetriť. Ako to všetko dopadne a či sa mu podarí opraviť vesmírnu raketu, uvidíte v poslednej časti série.

Vyhrajte plyšového Ralfa

Aj vaše dieťa si obľúbilo roztomilého žltého mimozemšťana a chcelo by mať jedného doma? Zapojte sa do súťaže na Facebooku Raiffeinsen banky a môžete vyhrať jedného z piatich plyšových Ralfov. Stačí si počkať na súťažnú otázku na konci tretieho videa, napísať správnu odpoveď do komentárov a Ralf môže byť váš!

                             Zapojiť sa do súťaže

Začni písať komentár...

Odošli