pr_clanok
22. jan 2024
1343 

Štyri tipy na výber najlepších zimných topánok pre vaše dieťa

Či už ste pripravení, alebo nie, zima je tu, a to znamená, že je čas pripraviť sa a ochrániť našich najmenších pred chladným a mrazivým počasím. Pokiaľ ide o zimnú výbavu jedna položka je mimoriadne dôležitá: zimné topánky. Vzhľadom na obrovské množstvo možností môže byť nájdenie toho správneho páru naozaj zložité. Nebojte sa však; máme pre vás niekoľko neoceniteľných tipov, ktoré zabezpečia, že detské nôžky budú v teple a komforte.

Čo teda zvážiť pri výbere zimných topánok pre dieťa?

1. Správna podrážka: Povrch a hrúbka

Nechcete, aby sa vaše dieťa šmýkalo ako tučniak na klzisku. Vyberte si preto zimné topánky, ktoré majú pevnú, protišmykovú podrážku. Hľadajte topánky s hrubou vzorkou na podošve, ktorá si hravo poradí so zľadovatenými chodníkmi a zamrznutými ihriskami. Takáto podrážka sa do snehu ľahko „zaryje“ a na ľade sa lepšie odrazí a nešmykne. Je to podobné ako so zimnými pneumatikami na aute. Podrážka by tiež mala byť hrubšia, aby chránila nohy vášho dieťaťa pred zimou.

2. Hrejivosť: Na tepelnej izolácii veľmi záleží

Hľadajte topánky s príjemnou, zateplenou podšívkou, aby boli malé nôžky v teple. Thinsulate alebo podobné izolačné materiály dokážu zahriať bez toho, aby sa topánky zmenili na mini sauny, v ktorých sa noha spotí a zaparí. Náš tip: vyberte si topánky s odnímateľnou podšívkou, aby ste ich po dni zasnežených dobrodružstiev mohli ľahko vysušiť.

3. Veľkosť: Nechať priestor na rast alebo nech sadnú ako črievička Popoluške?

Všetci vieme, že deti niekedy vyrastú rýchlo ako burina. Ak dnes kúpite topánky, ktoré im sedia, môže sa stať, že o mesiac ich budete posúvať detičkám svojich známych. Na druhej strane, príliš veľké topánky môžu môžu byť nepohodlné a nebudú tak ani veľmi teplé. Môžu tiež spôsobiť pľuzgiere. Zvoľte teda zlatú strednú cestu: nechajte v topánkach dostatok miesta na hrubé ponožky, ale nie zas toľko, aby vaše dieťa v topánkach vyzeralo ako astronaut chodiaci po mesiaci. Nie je nevyhnutné kupovať topánky o číslo väčšie. Ak chcete, aby vám topánky ideálne sedeli, snažte sa, aby vpredu bolo miesto na šírku palca.

4. Nepremokavosť: Udržujte nohy v suchu

Zima je synonymom pre zábavu v snehu, guľovačky a sánkovačky. Mokré nohy však môžu zmeniť zábavu na chladnú a nemilú záležitosť. Dajte si záležať na topánkach s nepremokavou vonkajšou vrstvou, ktorá chráni pred snehom, blatom a nepríjemným zimným dažďom. Ideálne je zvoliť zimné topánky s Gore-Tex membránou. Tento materiál je nepremokavý, ľahký a noha v ňom môže "dýchať", takže sa nespotí.

Existujú štýlové zimné topánky, ktoré sú zároveň funkčné?

Trblietavé čižmy s jednorožcom môžu byť lákavé, ale pamätajte, že zima môže byť aj hrozivý nepriateľ. Aj keď je štýl nevyhnutný, uprednostnite funkčnosť. Ideálne je nájsť medzi nimi rovnováhu - pretože zimné topánky môžu byť komfortné aj pekné. Mnohé značky ponúkajú módne dizajny bez toho, aby robili kompromisy v oblasti izolácie, trakcie alebo nepremokavosti. Skvelou voľbou sú napríklad chlapčenské a dievčenské snehule na MODIVO.

Nezabudnite sa vyzbrojiť aj vy, rodičia. Mamičky sa môžu inšpirovať dámskymi zimnými členkovými topánkami, ktoré sú pohodlné a zároveň elegantné. Uprednostnite bezpečnosť, teplo a štipku štýlu a zimné dobrodružstvá vášho dieťaťa budú nezabudnuteľné a príjemné.


Zdroj fotografií: Envato Elements

Sponzorovaný príspevok

Roky rokúce kupujem na zimu všetkým mojim dievčatám Superfit. Boli pokusy o iné značky, ale vždy sklamanie. Tak už radšej neexperimentujem 😊.

24. jan 2024

Začni písať komentár...

Odošli