pr_clanok
24. apr 2023
517 

Topové dámske a pánske parfumy

Najznámejšou knihou o vôňach je Parfum. Príbeh vraha švajčiarskeho prozaika Patricka Süskinda. Autor predpoklada, že ľudským životom vládnu vône. A nič iné. V ľudskom mozgu sú oblasti zodpovedné za vnímanie aróm úzko prepojené s oblasťami zodpovednými za vznik emócií. Pre každú emóciu existuje svoja vôňa.

V tomto článku tím MAKEUP zostavil zoznam najlepších dámskych parfumov podľa mužov aj pánskych vôní podľa žien. Štatistiky vychádzajú z prieskumov medzi mužmi a ženami, ktorí si dámske či pánske parfémy kupovali v obchodoch po celom svete.

Dámske parfumy

1. Lancôme La vie est belle. Jemná a zmyselná kompozícia vždy vytvára nezabudnuteľný dojem na silnejšie pohlavie. Vzorec parfumovanej vody patrí do ovocno-kvetinovej skupiny. Vonná kompozícia začína jemnými tónmi hrušiek a čiernych ríbezlí. V srdci sa spojili kosatec, jazmín a pomarančové kvety. Základ tvorí voňavý obláčik z pačuli, fazule tonka, pralinky a vanilky. Majiteľkou tejto vône je slobodná a šťastná žena, ktorá vie nájsť radosť a inšpiráciu v maličkostiach.

2. Yves Saint Laurent Opium Black. Hlboká korenisto-orientálna vôňa odhalí zmyselnú povahu ženy už od prvých sekúnd. V hlave parfumovanej vody sa vyskytujú kávové noty. Tóny srdca otvárajú kvetinové vône zvodných pomarančových kvetov a jemného jazmínu s nádychom ružového korenia. Základ tvoria vanilka, céder a pačuli. Práve ony, ktoré robia arómu bohatou a mnohostrannou, vďaka čomu muži jednoducho strácajú hlavu. Vôňa začína odhaľovať výraznú orientálnu arómu, v ktorej sa postupne začínajú objavovať kvetinové, vanilkové a karamelové odtiene.

3. Versace Crystal Noir. Samostatné arómy, rozmarne prepletené v kompozícii, vytvárajú zmyselnú kvetinovo-orientálnu melódiu, ktorá pôsobí na mužov ako nápoj lásky. Ide o 100% ženskú vôňu bez najmenšieho náznaku unisexu. Komplexná parfumovaná kompozícia začína víchricou orientálneho korenia a byliniek. V srdci sa vyskytuje voňavá broskyňa, marhuľa, klinček, harmanček, okorenené osamanthom. Základné tóny pozostávajú z jantáru, vanilky, cédra, pačuli a santalového dreva, ktoré budú ešte dlho prenasledovať nositeľa.

4. Christian Dior Miss Dior Blooming Bouquet. Ide o dámsky parfém, ktorý majú radi muži do 40-tky. Popisujú vôňu ako jemnú, hodvábnu a neuveriteľne elegantnú. Miss Dior je skutočnou ódou na ženský šarm. Komponenty sú v parfume odborne prepletené. Počiatočné tóny vytvárajú ľahký nádych sicílskeho granátového jablka, malín, ružového korenia a čiernych ríbezlí. Stredné tóny sú nasýtené májovou ružou a pivóniou. Záverečné akordy korenistého bieleho pižma zanechávajú zamatové stopy.

5. Giorgio Armani Si. Nejednoznačná vôňa, v ktorej sú veľmi šikovne kombinované kvetinové tóny. Sladké a voňavé vrchné tóny tvoria bergamot, mandarínka a kyslý likér z čiernych ríbezlí, v stredných notách plynulo prechádza do bielej frézie a májovej ruže. Základ tvoria pačuli, drevo, ambroxan, vanilka. Muži porovnávajú túto arómu s niečím útulným a príjemným.

Väčšina mužov má rada prirodzené vône, ako: ruža, jazmín, frézia, vanilka, pižmo, škorica, ylang-ylang, pačuli, rozmarín atď. Najlepšie dámske parfumy by podľa mužov nemali byť príliš sladké ani výrazné. Aby ste nenechali silnejšie pohlavie ľahostajným, potrebujete iba jemný náznak vône.

Pánske vône

1. Christian Dior Fahrenheit. Toaletná voda Fahrenheit je hymnou odvahy a noblesy. Vôňa sa objavila v roku 1988 a dodnes nestratila svoj význam. Má silnú moc na predstaviteliek nežnejšieho pohlavia. Vitálna kompozícia s tónmi listov fialky, kože, muškátového orieška, levandule a pižma osloví cieľavedomých a sebavedomých mužov, za ktorými sa každá slečná otočí.

2. Chanel Egoiste Platinum. Vynikajúca fougerovo-drevitá vôňa plná sily, zmyselnosti a energie je pokračovaním slávneho radu Egoiste. Toaletná voda je obzvlášť svieža a zdôrazňuje vycibrený vkus svojho majiteľa, po ktorom túži nejedná žena. Vo vôni sa dostanú do popredia tóny levandule, pelargónie, šalvie, rozmarínu a dubového machu. Egoiste Platinum je adresovaný extrovertom, ktorí milujú provokácie a rozumejú luxusu. Rad Platinum Egoiste zahŕňa aj deodoranty, produkty na holenie a do sprchy, ktoré nájdete makeup.sk, aby luxusné znenie legendárnej kompozície neporušili žiadne cudzie pachy.

3. Hermes Terre d'Hermes. Vykúzlite si vo svojej fantázii vôňu slnkom prehriatej zeme po prívalovom daždi, závan vánku na tvári, prvý lúč sa predierajúci ťažkými sivými mrakmi. Parfumovaná voda Hermes TERRE D'HERMES obklopuje tieto spomienky ľahkou a jemnou vôňou. Beztiažová a nenápadná kompozícia zostane navždy v pamäti každej dámy. Magnetizmus tandemu drevitých a korenistých akordov je taký silný, že sa ženy otáčajú a nenechajú nositeľa bez povšimnutia.

4. Giorgio Armani Acqua Di Gio. Toaletná voda od Armaniho má silu zdôrazniť vrodený šarm, dodať lesk a opojný pocit slobody. Podľa žien, fougerová vodná vôňa je veľmi vhodná pre galantných mužov, ktorí vedú aktívny životný štýl. Kompozícia sa otvára sviežimi citrusovými tónmi, ktoré dopĺňa jazmín, koriander a muškátový oriešok. Ambra, biele pižmo, dubový mach a céder dodávajú pikantnosť a výraznosť.

5. Guerlain L'Homme Ideal. Dokonalý muž neexistuje, ale vôňa dokonalého muža áno a sa zrodila vďaka jednému z najstarších parfumérskych domov na svete, Guerlainu. V srdci kompozície sa zmyselne prelínajú orientálne a drevité tóny, ktoré spôsobujú rýchlejšie bitie ženského srdca. Kompozícia pokračuje výraznými akordmi bergamotu, mandlí, bulharskej ruže, kadidla a kože. Ikonická aróma dokonale vyhovuje úspešným a cieľavedomým mužom, ktorí vždy vyhrávajú.

6. Chanel Allure Homme Sport. Vôňa robí nositeľa neuveriteľne príťažlivým a zvyšuje jeho prirodzený šarm. Luxusný rad drevitých a korenistých akordov stelesňuje zmyselnú kompozíciu. Parfum zosobňuje štýlového muža, ktorý je zvyknutý dosahovať svoje ciele.

Nezabúdajte, že parfumovaná voda by mala zdôrazňovať individualitu a zodpovedať povahe majiteľa či majiteľky. Vyberte si svoj dokonalý vonný šperk a pripravte sa na nové dobrodružstvá!

Začni písať komentár...

Odošli