pr_clanok
17. máj 2021
688 

Viete, ako správne vybrať detské náušnice? Poradíme vám, ako na to.

Či už sa rozhodnete nechať prepichnúť ušká bábätku alebo počkať na neskoršie rozhodnutie dieťaťa, čaká vás výber prvých detských náušníc. V tomto článku vám prinesieme rady, čo všetko by ste mali pri ich obstaraní zvážiť, aby vášmu dievčatku dobre a dlho slúžili.

Ako správne vybrať detské náušnice?

Odborníci z ateliéru KLENOTA radia: „Ak vyberáte náušnice pre malé bábätko, najvhodnejšou voľbou budú tie so zapínaním na tzv. brizuru, kedy sa náušnica zapína vpredu do očka. Nehrozí tu náhodné odopnutie alebo zachytenie o oblečenie, navyše je náušnica zo všetkých strán hladká, takže sa o ňu bábätko nemôže poškriabať. Tento typ náušnice môže dievča nosiť až do ôsmich rokov.“

Kedy nechať dieťaťu prepichnúť uši?

Prepichnutie uší sa väčšinou vykonáva u bábätiek v období po očkovaní hexavakcínou, teda od konca šestonedelia do približne 8 mesiacov. Výhodou takto skorého prepichnutia je rýchlosť a minimálna záťaž pre bábätko, ktoré si na tento zážitok neodnesie žiadnu spomienku. Druhou možnosťou je nechať rozhodnutie o prepichnutí uší na dieťati. Niektoré dievčatká najčastejšie vidia náušnice u mamičky či kamarátok a zatúžia po nich natoľko, že si o prepichnutie ušiek povedia samy.

Oplatia sa náušnice z pravého 14kt zlata?

Pokožka v detskom veku je veľmi citlivá a náchylná k alergiám. U detských náušníc, ako aj u ďalších detských šperkov, preto veľmi záleží na materiáli. Stávkou na istotu je 14kt zlato, na ktoré vznikajú alergie len zriedkakedy. Náušnice z bieleho zlata majú navyše ešte tenkú vrstvu ródia, ktorá riziko alergií znižuje na minimum. Na zlatu oceníte aj jeho trvalú hodnotu a odolnosť. Niekedy sa môže stať, že zlaté náušnice začnú černieť. Je to spôsobené reakciou prímesi striebra, zinku alebo medi v zliatine. Našťastie sa jedná o ľahko riešiteľný problém, a šperk s nežiaducim sfarbením bude po starostlivom vyleštení u zlatníka opäť ako nový.

Dizajn detských náušníc

Detské náušnice by sa mali dievčatku predovšetkým páčiť. Klasickou voľbou sú náušnice s kamienkami. V ponuke klenotníckeho ateliéru KLENOTA môžete vyberať ako z čírych diamantov, tak i z farebných drahokamov, ako je modrý topás, ružový turmalín, žltý citrín, tmavomodrý zafír alebo zelený smaragd. Každý dizajn náušníc je dostupný v niekoľkých farbách zlata, a tak je len na vás či uprednostníte klasické žlté, moderné biele alebo nežné ružové zlato.

Veľmi obľúbené sú aj motívy zo zvieracej ríše, ako sú lienky, vtáčiky alebo motýle. Nadčasovo a zároveň hravo pôsobia tvary kvetov, hviezdičiek a mesiačikov. Ak premýšľate dopredu a od náušníc očakávate, že vášmu dievčatku vydržia dlhšiu dobu, stavte na jednoduché minimalistické tvary, ktoré nevyzerajú vyslovene detsky.

Začni písať komentár...

Odošli