pr_clanok
3. máj 2021
34 

Vyberáme vhodnú kabelku pre každú mamičku

Toto sú kabelky, ktoré uľahčia život mamičkám s deťmi v každom veku. Veľké kabelky si zamilujú mamičky s batoľatami.

Ak nepatríte k čerstvým mamičkám, ktoré sa nepohnú z domu bez kompletnej prebaľovacej výbavy, alebo už len jednoducho nechcete nosiť tašku, ktorá na prvý pohľad kričí, koľko prebdených nocí za sebou máte, začnite sa obzerať po maxi kabelkách.

Veľké dámske kabelky do seba zmestia plienky, obľúbenú hračku, fľašku na čajík, a k tomu aj rýchly nákup v potravinách. Vyberte si také, ktoré môžete nosiť na ramene aj v ruke a máte spolovice vyhraté. Pozor si dávajte aj na počet priehradok – v tomto prípade je menej viac. Čím menej oddeľovacích častí, tým väčšie veci do tašky zmestíte.

Maxikabelky využijete aj pri väčšom 2+ ročnom drobcovi, ale tu si už väčšinou vystačíte aj s menšou taškou cez rameno, ktorá nezaberá veľa miesta, je ľahšia a pri nosení je variabilnejšia.

Batohy pre zdravšiu chrbticu

Dieťatko je obrovská radosť, ale aj záťaž – keby mohla, vaša chrbtica by o tom určite veľmi kvetnato porozprávala. A keďže váš malý uzlík radosti bude časom stále väčší a ťažší, pocíti to aj vaša opora tela. Uľaviť jej môžete aspoň sčasti – zdravším držaním tela. Ak neustále nosíte tašku na ramene, možno je čas popremýšľať nad riešením, ktoré by zaťažilo vaše plecia vyvážene. A tu prichádzajú na pomoc batohy.

Elegantné batohy bez problémov nahradia dámske kabelky – a popritom vám úplne oslobodia ruky… teda, až do chvíle, kým vám do nich nevbehne váš malý nezbedník.

Pozor, priestranný batoh však ešte neznamená, že musíte využiť jeho plnú kapacitu. Myslite na svoje zdravie a zbaľte si doňho vždy len to najnevyhnutnejšie. Takisto venujte pozornosť remienkam – mali by byť z pevného materiálu, a nie príliš úzke. Vzdať by ste sa mali aj aktuálnych trendových šnúrok. Pri väčšej váhe by vás nepríjemne tlačili.

Na čo ešte treba myslieť pri výbere vhodnej kabelky pre mamy?

Výber materiálu záleží od vašej preferencie. Pravou kožou nikdy neurobíte krok vedľa – je pevná, spoľahlivá, a krásne vonia. Kúpu koženej kabelky však v peňaženke pocítite výraznejšie.

Neobetujte však úplne dizajn v prospech funkčnosti. Pekné kvalitné a trvanlivé kúsky zoženiete aj z umelej kože či pevne prešitej textílie. Nemusíte si kupovať ružovú tašku s obláčikmi, ak sa vám nepáči. Bez problémov nájdete aj kabelku vo vašom štýle – len sa netreba báť hľadať.

Veľkým plusom je, ak je taška (alebo jej časť) izolačná – to platí pre čerstvé, kojace mamičky ako aj mamy, ktoré so svojimi potomkami už behajú po výletoch. Ak ste zručná, izolačnú fóliu si môžete kúpiť a svoju kabelku vlastnoručne vylepšiť.

Máte doma malého škôlkara? Oslávte to novou kabelkou

Blahoželáme, konečne si môžete slobodne vybrať kabelku podľa vašich predstáv! Aj keď, povedzme si úprimne, mnohé z nás aj tak ostanú verné svojim komfortným priestranným taškám, kde bez zaváhania zmestia pracovný laptop aj brokolicu. Shopperky sú praktické a stále trendy.

Kedy ste však boli naposledy v divadle či na nejakej spoločenskej udalosti? S postupným uvoľňovaním všetkých opatrení by ste sa mali postupne aj vy uvoľniť z full-time pozície “mama” – ubezpečte sa, že vás náhla sloboda zastihne pripravenú a niekde vzadu v skrini ešte nájdete okrem teplákov a vyťahaného trička aj večerné šaty a elegantnú kabelku. Ak nie, blíži sa Deň matiek – ideálny čas sa odmeniť… alebo byť odmenené!

Začni písať komentár...

Odošli