8. júl už tradične patrí Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že tretina Slovákov trpí nejakou ich formou, vrátane detí? Pokiaľ máte v rodine niekoho, kto sa nekamaráti napríklad s lepkom, potešte ho naším overeným receptom bez gluténu!
Sympatická finalistka známej televíznej súťaže, Julka Ovšáková, si pre všetkých gurmánov s citlivým žalúdkom pripravila domácu pizzu v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na jej prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
Aby sa vám recept vydaril, držte sa Julkiných overených rád: „Bezlepkové cesto na pizzu môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudnite používať papier na pečenie,“ hovorí skúsená pekárka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používajte kuchynskú váhu, dodržujte dávkovanie a zapojte aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“
Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!
Pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou podľa JULKY
Suroviny:
Postup:
Zmes na pečenie zmiešame s vodou, olejom a droždím. Necháme kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu dáme nakrájane paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Varíme, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme naň chorizo a vložíme do rúry. Pečieme pri 220 °C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladáme pokrájanú mozzarellu a dopečieme do chrumkava. Po upečení pridáme navrch bazalku, pokrájame a môžeme ochutnávať.
Začni písať komentár...
🤮