pr_clanok
17. júl 2023
1045 

Zábava na leto pre celú rodinu: Pre batoľatá, starších cestovateľov či umelcov

Leto je obdobím radosti, hravosti a spoločných dobrodružstiev s deťmi. Bez ohľadu na to, či máte doma dojča, batoliatko alebo staršie dieťa, existuje mnoho hier a aktivít, ktoré môžete s nimi vyskúšať, aby ste ich zabavili a zároveň podporili ich rozvoj či kreativitu.

Ak hľadáte zábavné a vzdelávacie aktivity, spoločnosť Albi má pre vás skvelú ponuku hier a aktivít pre deti od narodenia až po staršie vekové kategórie. Jedným z najpopulárnejších herných radov pre deti je Kvído, ktorý prináša radosť a zábavu do života detí.

Kvídove hry sú navrhnuté tak, aby podporovali rozvoj motorických zručností, logického myslenia, kreativity a sociálnych interakcií u detí. Sú zábavné a plné vzrušenia, čo z nich robí ideálny spôsob, ako stráviť letné dni plné zábavy a dobrodružstiev.

Kvído do každej rodiny i pre každé dieťa

Pre najmenšie deti, od narodenia, je dôležité zvoliť hry a hračky, ktoré podporujú ich motorický vývoj a zmyslové vnímanie. Voliť môžete farebné a jemné plyšové hračky, zvukové a svetelné hračky, ako aj pomôcky na rozvoj jemnej motoriky.

Pre dojčatá a malé deti sú vhodné interaktívne hry podporujúce kognitívny a emocionálny vývoj. Hry ako napodobňovanie, skrývanie sa, spievanie piesní a rozprávanie príbehov môžu pomôcť rozvíjať komunikačné schopnosti a fantáziu u detí.

Pre staršie deti je dôležité zvoliť hry podporujúce fyzickú aktivitu, sociálne interakcie a kreativitu.

Ak neviete, aké hry pre vaše deti zvoliť, nahliadnite spolu s nami do hier Kvído a vyberte pre to svoje zábavnú hru na dlhé letné dní. Od prvej hry pre najmenšie deti až po komplexnejšie pre staršie deti, spoločnosť Albi ponúka širokú škálu možností. Hry sú navrhnuté tak, aby boli prístupné a zábavné pre všetky vekové kategórie, a zároveň podporovali rozvoj dôležitých schopností a zručností.

Kvído batoľa

Už od narodenia je potrebné prispievať k rozvoju novorodencov. Možno ste si povedali, že ako, keď bábätka zväčša len spia a papajú. Sú krehké a ešte nevnímajú svet okolo. Avšak, vedeli ste, že novorodenci vedia rozlišovať 3 základné farby? Tými sú biela, čierna a červená. Práve prostredníctvom farieb je potrebné dávať deťom stimuly a podporovať vývoj ich zraku. Odporúča sa tiež s deťmi hovoriť, spievať im a čítať rozprávky, aby ste podporili ich rozvoj.

A tak hry pre najmenšie deti z radu Kvído batoľa sú výnimočným spôsobom, ako ich postupne rozvíjať. Sériu hier Kvído batoľa, určenú pre deti od narodenia do 3 rokov, tvoria jednoduché, no zábavné aktivity, ktoré podporujú všestranný rozvoj najmenších členov rodiny.

Voliť môžete v prvom rade kontrastné kartičky – Kontrastné karty Zvieratká alebo Kontrastné karty Tvary a rodina, ktoré sú navrhnuté tak, aby stimulovali zrakové vnímanie a rozvoj pozornosti u novorodencov a dojčiat. Farebné kartičky s jasnými kontrastnými vzormi a obrázkami pomáhajú rozvíjať schopnosť sústrediť sa a vnímať detaily.

Ďalšou aktivitou z radu Kvído batoľa sú básničky s pohybom, napríklad Básničky s pohybom - Denné činnosti alebo Básničky s pohybom - Zvieratká. Jednoduché a zábavné básničky sú sprevádzané pohybmi a gestami, čo pomáha rozvíjať motoriku, zlepšovať koordináciu a podporovať komunikáciu s dieťaťom. Tieto veselé a hudobné aktivity sú skvelým spôsobom, ako si s dieťaťom spievať, tancovať a vytvárať silné puto medzi vami.

Hry z radu Kvído batoľa sú vhodné pre prvotné objavovanie sveta a podporu rozvoja najrôznejších schopností u vašich najmenších. S ich pomocou môžete spolu stráviť kvalitný čas, vytvoriť si pekné spomienky a súčasne pomáhať vašim deťom pri ich raste a vývoji.

Kvído predškolák

Koľkokrát za deň počujete z úst vašich deti otázku: „Prečo?“ Prečo hodiny tikajú? Prečo je vonku tma? Prečo vtáčiky spievajú? Nuž, neraz nás deti dostanú do úzkych, pretože prísť s odpoveďou, ktorej by porozumeli, je niekedy nadľudskou schopnosťou. Avšak, s hrami Kvído predškolák ich zabavíte na dlhé chvíle, a tak si aspoň na chvíľku od týchto otázok oddýchnete.

Hry z radu Kvído predškolák od Albi sú skvelým spôsobom, ako podporiť ich rast, rozvoj a zároveň sa s nimi zabaviť. Tieto hry sú špeciálne navrhnuté pre deti vo veku od 3 do 6 rokov a ponúkajú vzdelávacie a zábavné aktivity, ktoré posilňujú rôzne oblasti ich vývoja. Deti môžu trénovať schopnosti, učiť sa nové veci a súčasne si užiť radostný a zábavný čas. Hry pomáhajú rozvíjať logické myslenie, zmyslové vnímanie, fantáziu i komunikačné schopnosti. Podporte ich rozvoj hrami, ako sú Písmenka v kocke, Zošity plné aktivít či Puzzle s príbehmi.

Zaujímavým produktom zo série Kvído predškolák sú Zošity plné aktivít s interaktívnymi úlohami. Zošity ponúkajú rôzne cvičenia a úlohy, ktoré pomáhajú rozvíjať rôzne oblasti ako je grafomotorika, pamäť a logické uvažovanie. Deti si v nich môžu trénovať svoje schopnosti a zručnosti prostredníctvom zábavných a vzdelávacích aktivít, zlepšovať koncentráciu, pozornosť, pamäť či logické a matematické uvažovanie.

Hry Obrázkové hádanky sú obzvlášť vhodné pre predškolákov na cesty autom, lietadlom, vlakom či skrátenie si čakania v čakárni u lekára. Originálne ilustrované hádanky rozširujú pomocou 40 obojstranných kartičiek znalosti detí v rôznych oblastiach. Deti plnia nápadité a zábavné úlohy, ako napríklad dokresľovanie, spájanie, hľadanie rozdielov, počítanie, vyberanie správnych odpovedí a ďalšie. Vďaka zmazateľnej fixke je možné úlohy riešiť opakovane.

V novej hre Detektív, nastav uši! sa deti môžu zahrať na detektíva a precvičiť si svoju predstavivosť a schopnosť počúvať.

Kvído školák

U detí v školskom veku je potrebné rozvíjať záujem učiť sa a spoznávať svet okolo nás. Toto je presne ten vek, kedy deti so záujmom vnímajú všetko a objavujú svet. Učia sa čítať, počítať, vybrané slová, o prírode okolo nás, ako čo funguje a spoznávajú celý svet.

Hry pre deti v školskom veku sú dôležitou súčasťou ich rozvoja a vzdelávania. A jednou zo série hier, ktorá skvele zapadá do tejto kategórie, sú hry Kvído školák od Albi. Navrhnuté sú špeciálne pre deti vo veku od 6 do 10 rokov a ponúkajú množstvo aktivít, ktoré rozvíjajú logické myslenie, kreativitu a záujem o spoznávanie sveta okolo seba.

Novinkou v sérii Kvídových hier v kocke je Angličtina v kocke, ktorá deti motivuje a učí základy anglického jazyka prostredníctvom zábavných aktivít. Hráči si hrou trénujú slovnú zásobu, gramatiku a výslovnosť prostredníctvom otázok, hádaniek a obrázkov.

Hra Matematika v kocke obsahuje rôzne matematické úlohy a hádanky, ktoré deti musia riešiť. Tie im pomáhajú lepšie porozumieť matematickým operáciám.

Máte doma milovníka prírody skúmajúceho každé zvieratko, ktoré vonku zbadá? Tak v tom prípade podporte jeho zvedavosť prostredníctvom hry Príroda v kocke. Tá u deti vzbudzuje záujem o prírodu – spoznávanie rastlín, zvierat a prírodných javov.

Chcete pomôcť rozviť slovnú zásobu dieťaťa? Hoďte dvanástimi kockami s písmenami a zložte čo najdlhšie slovo v hre Slová V hrsti. Hra rozvíja aj čítanie a logické myslenie detí.

Kvído cestovateľ

Cestovanie s deťmi môže byť výzvou, ale existuje mnoho spôsobov, ako ich zabaviť a zamestnať počas dlhých ciest. Jednou z možností sú hry Kvído cestovateľ, ktoré sú špeciálne navrhnuté na skrátenie dlhých chvíľ počas cestovania. Vyhnite sa otázkam: „Už sme tam? Kedy tam budeme? Ešte ako dlho?“, a to prostredníctvom aktivít spojených s objavovaním a spoznávaním prírody. A nielen tým, ale aj hádankami na cesty, ktoré vaše deti rozhodne zamestnajú.

S hrami si deti môžu na každom výlete užiť zábavu a zároveň rozvíjať svoje schopnosti. Bez ohľadu na to, či ide o hádanky, úlohy, aktivity alebo bingo na výlety, Kvídove hry sú ideálnym spoločníkom pre deti počas cestovania.

Hra 100 aktivít na výlety je skvelou voľbou na každý výlet. Obsahuje 100 rôznych aktivít na 50 kartičkách, ideálnych na cestovanie a výlety, na prípravu zábavných hier v rôznych prostrediach: v lese, na lúke, pri vode, v meste/v obci alebo na hrade/zámku. Hra rozvíja záujem o poznávanie prírody, pohybovú aktivitu, koncentráciu a postreh.

Kvído umelec

Pre deti je kreativita a tvorivosť veľmi dôležitou súčasťou ich vývoja. Hry, ktoré podporujú kreatívne myslenie, tvorenie a jemnú motoriku, sú skvelým spôsobom, ako rozvíjať tieto schopnosti. Jednou z možností sú hry Kvído umelec, ktoré sú navrhnuté špeciálne pre deti, aby ich motivovali a podporovali napríklad aj vo výtvarnom tvorení.

Nie je totižto nič krajšie ako pozorovať sústredenosť detí pri držaní ceruzky v ruke a vytváraní umeleckého diela, pri ktorom musíte dlho premýšľať čo to vlastne má byť. No tá detská radosť, keď vám dieťa podáva papier s umeleckým dielom, je na nezaplatenia a neraz dokáže dojať k slzám. Podporte u svojich deti ich kreativitu a nechajte ich fantazírovať v detskom svete.

Ak nemáte priestor na to, aby ste si odkladali všetky umelecké výtvory vášho drobca, siahnite po Kresliacej LCD tabuli od Albi. Tabuľa je ideálna na kreslenie, písanie odkazov a hranie maľovacích hier bez toho, aby ste potrebovali papier. Výtvor dieťaťa na tabuli svieti dovtedy, kým ho stlačením jedného tlačidla nevymažete. Potom sa môže dieťa realizovať nanovo!

Tvorivosť u detí môžete podporiť samolepkami. Konkrétne Samolepkovými knižkami s motívom rodiny či zvieratiek od Kvída. Deti môžu vytvárať svoje vlastné príbehy a scény pomocou samolepiek, čo podporuje ich predstavivosť a tvorivosť. Tieto knižky sú tiež skvelým spôsobom, ako rozvíjať jemnú motoriku, keďže deti musia presne umiestňovať samolepky na správne miesta. Samolepkové aktivity nerozvíjajú len jemnú motoriku, ale aj zrakové vnímanie, koncentráciu a logické uvažovanie.

Dostali ste chuť sa zahrať? Kvídove hry nájdete v sieti predajní Albi, kde sa o nich nie len dozviete viac informácií, ale tiež si hry môžete aj vyskúšať zahrať.


Zdroj foto: ALBI, s.r.o.

Začni písať komentár...

Odošli