pr_clanok
20. sep 2021
487 

ZAČÍNAME S PRÍKRMAMI A ROVNO V BIO KVALITE

Pre vaše dieťatko nemusí byť prechod k príkrmom z plného dojčenia, alebo kŕmenia umelým mliekom vždy najjednoduchšií. Predstava, že dieťa zje všetko, čo mu naservírujete je lákavá, ale skutočnosť býva v mnohých prípadoch iná. Máme pre vás ale hneď niekoľko tipov, ako zavádzanie príkrmov uľahčiť. 

AKO ROZPOZNÁTE SIGNÁLY, ŽE JE VAŠE DIEŤÁTKO ZRELÉ NA PRÍKRMY?

Vaše dieťatko síce ešte nevie rozprávať, ale v jeho správaní je možné spozorovať signály, ktorými vám naznačuje, že už je pripravené na svoju prvú lyžičku. Ako to poznáte? Všímajte si najmä, kedy:

  • chce viac dojčiť ako obvykle alebo vyžaduje viac mlieka s fľaštičky
  • si cmúľa ručičku alebo si strká hračky častejšie do pusy
  • intenzívne mľaská alebo robí hryzavé pohyby
  • vás so záujmom sleduje pri jedle
  • sa často budí, aj keď už predtým spalo celú noc.

Najlepšie je poradiť sa s pediatrom, ktorý zhodnotí fyziologický vývoj vášho dieťatka.

NOVÉ HAMI BIO, CHUŤ KTORÁ PREKVAPÍ 

Všetky Hami príkrmy sú vyrobené iba z tých najkvalitnejších surovín a podliehajú prísnym kontrolám - najmä na obsah dusičnanov, mykotoxínov a ťažkých kovov. Ingrediencie pre výrobu BIO príkrmov od Hami podliehajú rovnako prísnym požiadavkám na kvalitu a kontrolu, ako je to u ostatných príkrmoch. Líšia sa iba tým, že pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré je ešte šetrnejšie k životnému prostrediu a podporuje prirodzenú biodiverzitu. V BIO kvalite Hami ponúka všetky ovocné príkrmy, ale aj pestrý výber mäsovo-zeleninových.

Odkaz: Příkrmy Hami: pro pestrý jídelníček kojenců i batolat | Klub maminek

PRÍPRAVA V PARE 

Prípravou v pare sa najlepšie zachovajú vitamíny, minerálne látky a chuť potravín. Naviac k tomu nepotrebujete žiadne drahé prístroje. Suroviny, napríklad zeleninu, jednoducho vložíte do sitka alebo na naparovaciu podložku, ktorú následne umiestnite do hrnca s vriacou vodou. Dbajte, aby suroviny neboli ponorené priamo vo vode. Varte až kým zelenina celkom nezmäkne. V Hami BIO rade používame len tie najlepšie suroviny vysoké (dojčenské) kvality získané z ekologického poľnohospodárstva. Všetku zeleninu potom šetrne povaríme v pare, aby sme zachovali chuť, aby sa pre vaše bábätko stali prvou ochutnávkou veľkého sveta.

CHUTNÁ ZELENINA

Zelenina je cenným zdrojom vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. V jedálničku by preto nemala chýbať. Zelenina by mala byť to prvé, čo malé bábätko z pevnej stravy ochutná. Jemné pyré zo zeleniny v dojčenskej kvalite je preto tou najlepšou prvou voľbou pre Vášho drobčeka. Na prípravu zeleninových príkrmov môžete použiť čerstvú alebo mrazenú zeleninu. Uistite sa, že je dostatočne kvalitná – bez známok plesne alebo hniloby. Rovnako je dobré vedieť, či zelenina pochádza od dôveryhodných pestovateľov. Ak si nie ste istí, vždy môžete siahnuť po detských príkrmoch v skle s vekovým určením, kde je kvalita a bezpečnosť strážená zákonom.

Chutná zelenina do Hami dobrôt bola starostlivo vypestovaná a kontrolovaná už od semienka. Kvalitná a pestrá strava je veľmi dôležitá, preto v Hami BIO príkrmoch nájdete výber zaujímavých zelenín ako karfiol, sladké zemiaky, paštrnák, tekvica, baklažán a iné. Rôzne druhy zeleniny obsahujú rôzne druhy vitamínov a minerálnych látok, preto je dôležité zeleninu v jedálničku dieťaťa striedať. Dieťa si potom aj rýchlejšie zvyká na nové chute.

Odkaz: Hami BIO zeleninový příkrm Mrkev s květákem 125 g - Klub maminek

MÄSO Z BIOFARIEM

Ak má váš drobček zeleninu už vo svojom jedálničku zavedenú, už ste iste vyskúšali aj mäsko. Mäso je výborným zdrojom hodnotných bielkovín, vitamínov B a železa (obzvlášť červené mäso).
Okolo šiesteho mesiaca života totiž začínajú deťom dochádzať zásoby železa, ktoré mali v tele od narodenia. V mäse ich dostanú v tej najlepšie využitelnej ppodobe. Ryby vášmu bábätku zase dodajú nenasýtené omega 3 mastné kyseliny a jód. Všetky tieto výživné látky sú veľmi dôležité pre jeho správny vývoj a rast.

A to najlepšie na koniec!

Po zelenine a mäsu sa už vaše dieťatko môže začať oboznamovať aj so sladkým ovocím.

Tento krok pôjde určite hladko!

Odkaz: HAMI BIO masozeleninový příkrm Mrkev s hráškem a kuřátkem 190 g - Klub maminek

OVOCNÉ VÝŽIVY, TERAZ VŠETKY V BIO KVALITE

Ovocie je bohatým zdrojom sacharidov, vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Všetky tieto živiny sú dôležité pre správny vývoj a rast vášho dieťatka. Výhodou je tiež vysoký obsah vody. Ovocné chute patria k tých, ktoré majú deti najradšej. Určite si aj vaše dieťatko skoro zvykne. Najlepšie je začať s jednoduchým pyré z bežne dostupného ovocia, ako je jablko, hruška, banán alebo marhuľa. Ideálne sú k tomu produkty z radu BIO ovocných príkrmov. Od šiesteho mesiaca už vaše dieťatko môže vyskúšať napríklad pyré s ananásom.

Odkaz: Hami BIO ovocný příkrm S Ananasem 190 g - Klub maminek

5 dôvodov prečo, VYSKÚŠAŤ HAMI BIO ovocné príkrmy: 

• Sú vyrobené zo starostlivo vybraného ovocia v BIO kvalite

• Skúsiť môžete až 7 druhov ovocia

• Sú bez pridaného cukru*

• Ovocie je zberané v optimálnej dobe zrelosti

• Neobsahujú konzervačné látky a farbivá**

„TOP“ „100% mňam“ … TAK NOVÉ HAMI BIO PRÍKRMY HODNOTÍ MALÝ EXPERTI: 


* Obsahujú iba prírodné cukry cukry obsiahnuté v ovocí

** Akákoľvek detská a dojčenská výživa podľa zákona.

O zaradení doplnkovej stravy sa poraďte s pediatrom. Plné dojčenie do ukončeného 6. mesiaca veku je pre dieťa najlepšie. Príkrmy majú byť iba súčasťou zmiešanej a vyváženej stravy dieťaťa. Spôsob použitia a ďalšie informácie nájdete na obaloch.

Začni písať komentár...

Odošli