Účinné riešenie proti astme a dýchacím alergiám!

Zvlhčovanie a čistenie vzduchu je nepostrádateľné pre Vaše zdravie.

Pre zabezpečenie zdravého a príjemného prostredia v bytoch aj na pracoviskách je najdôležitejšou podmienkou čistota, teplota a relatívna vlhkosť vzduchu, ktorý dýchame. Ideálna vlhkosť vzduchu sa pohybuje od 55% do 65% a to ako pre preventívne, tak aj pre liečebné účely. Obzvlášť vo vykurovacom období dochádza k poklesu relatívnej vlhkosti vzduchu na nežiaduce hodnoty. Suchý vzduch vysušuje sliznicu a dôsledkom toho je, že sa baktérie a vírusy na nej nezachytia a tým sa zvyšuje riziko infekcie. Nízka relatívna vlhkosť vzduchu je príčinou mnohých zdravotných potiaží ako sú: vysúšanie sliznice horných dýchacích ciest; suchý dráždivý kašeľ; pocit stále upchatého nosa; ranné škriabanie v krku; chronické zápaly nosohltanu; časté ochorenia horných aj dolných dýchacích ciest; chronická bronchitída; opakovaná laryngitída, obzvlášť u detí; pálenie očí; popraskané pery; pocit zvýšenej únavy. Okrem toho suchým vzduchom z kúrenia trpia tiež rastliny, domáci maznáčikovia, drevený nábytok a parkety sa vysušujú a praskajú.

Špičkové multifunkčné zariadenie na zvlhčovanie a čistenie vzduchu súčasne - dva prístroje v jednom - pracuje bez filtračných vložiek – filtrom je voda

  • čistenie vzduchu a súčasne zvlhčovanie vzduchu pomocou metódy studeného odparovania
  • žiadne rozprašovanie vody, žiadna para, ani žiadne problémy s minerálmi
  • prístroje sú geniálne jednoduché, majú dlhú životnosť,vhodné na nepretržitý chod,s minimálnymi nákladmi na prevádzku
  • účinná pomôcka pri peľových alergiách a astme
  • čistí vzduch od prachu, peľov a iných alergénov, sadzí, cigaretového dymu,kysličníku siričitého,pliesní,formaldehydu a ďalších nečistôt
  • nadčasový dizajn v antracitovej a bielej farbe
  • Venta – systém umožňuje vytvárať bylinkovú arómu
  • dodáva sa v troch výkonových variantoch
  • doplnky za príplatok – účinný hygienicky neškodný prostriedok (zabezpečuje dlhodobo bezchybnú vodu a zlepšuje afinitu kyslých plynov)

Ako pračka vzduchu Venta funguje:

Znečistený a suchý vzduch sa nasáva do prístroja cez sústavu lamiel, ktoré sa otáčajú vo vode a tým sa vzduch doslova preperie vo vode ( rovnaký spôsob, aký poznáme z prírody, kde sa vzduch vyčistí behom dažďa a nám sa po daždi dobre dýcha ),pevné častice obsiahnuté vo vzduchu sa navlhčia – oťažejú a padajú do vody na dno nádoby pračky vzduchu Venta a pomocou studeného odparovania vody sa vzduch prirodzenou cestou zvlhčuje.

Pračka vzduchu Venta udržuje v miestnosti prirodzene zvlhčený a aj prirodzene čistý vzduch. Žiadne umelé a sterilné prostredie, ktoré je pre organizmus neprirodzené, žiaden prevlhčený vzduch ktorý je zdrojem plesní.

Oceníte tiež veľmi jednoduchú prevádzku tohoto prístroja, pretože nepotrebujete žiadne drahé filtre, filtrom je voda z vodovodu, ktorú do nádobky každý deň iba dolievate a raz za 14 dní vodu vylejete,( na dne nádoby najdete usadenú nečistotu – biologický sediment ) nádobku vymyjete, nalejete čistú vodu a pre jej zdravotnú neškodnosť počas ďalších 14 dní odporúčame použiť hygienický doplnok ( absorbér ).

Pri výbere z 3 výkonových variánt berte vždy na zreteľ veľkosť miestnosti, výkon čistenia a výkon zvlhčovania vzduchu uvedený v tabuľke,nedoporučujeme napr. veľkú variantu pračky vzduchu pre 2 malé miestnosti súčasne, pretože vzduch cirkuluje v každej miestnosti samostatne. V takovom prípade docielite lepšieho výsledku s dvoma pračkami vzduchu, keď každá odpovedá veľkosti miestnosti a parametrom uvedeným v tabuľke.

Prečo odporúčame používať hygienický doplnok:

Hygienický doplnok zmäkčuje vodu tak, aby sa netvorili veľké kusy vodného kameňa na lamelách a voda tak na nich mohla vytvárať vodný film cez ktorý prúdi vzduch, obsahuje dezinfekčnú zložku, ktorá zabraňuje rozmnožovaniu baktérií a tým zabraňuje nepríjemnému zapáchaniu vody.

V pračke vzduchu Venta nedochádza k žiadnej turbulencii vzduchu, voda z nádobky sa odparuje iba pomocou studeného odparovania a tak se odparuje iba čistá voda, hygienický prostriedok sa neodparuje a tak ho dopĺňame iba pri kompletnej výmene vody – 1x za 14 dní.

Pokiaľ by ste nechceli hygienický prostriedok používať, je nutné raz za tri dni vodu z nádobky vyliať, nádobku vyčistiť a používať mäkkú prevarenú , alebo destilovanú vodu.

Referencie na pračku vzduchu Venta:

Ústřední vojenská nemocnice Praha 
MUDr. Ilja Kotík 
1.interní oddělení interní kliniky VLAJ.E.Purkyně 
U vojenské nemocnice 1200 
16900 Praha 6

Vyjadrenie osobného lekára prezidenta republiky Václava Havla, ktorý prístroj Venta používal po komplikovanej operácii pľúc v novembri 1997 a to, so súhlasom svojho osobného lekára - primára Kotíka:

Dovoľujem si konštatovať, že pračka vzduchu Venta patrí v celom svetovom spektre overovaných pračiek vzduchu a kombinovaných pračiek vzduchu so zvlhčovaním k tým najlepším.

Prednosti:

Veľmi tichá prevádzka. V letných mesiacoch tvorí určitú mikroklímu v miestnosti a ochlazuje vzduch.

Vysoká zvlhčovacia schopnosť, veľký rezervoár na vodu, veľká kontaktná plocha diskov.

Vnútorná plocha pračky je bez kovových častí – teda nie je možná kontaminácia a tvorba aerosolu obsahujúce baktérie napr. legionella.

Prim. MUDr. P. Pružinec,CSc. 
Primár odd. klinickej imunológie 
Hlavný odborník ministerstva zdravotníctva SR 
pre klinickú imunológiu a alergológiu

Ako ukázali analytické skúšky pračky vzduchu Venta, popri dobrej absorbcii oxidov síry a dusíka vykazuje dobrú účinnosť pre zachytávanie rôznych typov mikroorganizmov – baktérie, kvasinky, vláknité huby, pele….

Pračka vzduchu Venta jednoznačne vykázala zlepšenie kvality vzduchu v miestnostiach, kde je v prevádzke.

MUDr. Klára Kossárová 
Ved. Odd. klinickej imunológie a alergie 
Bratislava, Slovensko

Za posledných 6 rokov sme mali nejlepšie skúsenosti s pračkou vzduchu Venta, ktorú sme skúšali priamo v ambulacii, aj v bytoch našich pacientov, na rôzných pracoviskách so zvýšeným znečistením vzduchu a v detských kolektívoch, ako aj v materských škôlkach a v respiračno-rekondičných sanatóriach.Tento prístroj sme zvolili pre jeho ideálne zvlhčovanie a jednoduchosť používania. V peľovom období boli alergické deti po návrate z prechádzky za 20 minút bez obtiaží. U 38 pacientov v 4 skupinách sledovaných obtiaží sme získali 100% zlepšenie. Po 3-mesačnom používaní pračky vzduchu Venta sa každý pacient posunul z horšej kategórie príznakov do kategórie s miernejšimi príznakmi.

Začni písať komentár...

Odošli