pracky_vzduchu_venta
    31. mar 2016    Čítané 8x

    BODY COMFORT s. r. o.

    BODY COMFORT spoločnosť s r.o. bola založená v Československu začiatkom roku 1992 za účelom dovozu, veľko-a-malo distribúcie a obchodu s prístrojmi a pomôckami pre podporu zdravia a zdravého životného štýlu.

    Zo začiatku spoločnosť pôsobila ako exkluzívny zástupca a dovozca renomovaných západoeurópskych značiek v tejto brandži, konkrétne BIOCOMFORT, BEURER, BONECO, VITEC a VENTA.

    Postupne si naša spoločnosť začala budovať svoje vlastné produktové portfólio, pričom si založila vlastnú obchodnú značku a chránenú známku BODY COMFORT.

    Pod touto obchodnou značkou postupne rozširujeme portfólio našich značkových produktov BODY COMFORT až do súčasnosti.

    Našou prioritou nie je cesta distribúcie najlacnejších produktov, ale produktov najvyššej možnej kvality za korektnú cenu.

    Našim hlavným zámerom nie je len predaj produktov ako takých, ale napomáhať riešeniu zdravotných problémov aj prostredníctvom našich spoľahlivých produktov, ktoré zlepšujú zdravie, kondíciu, prípadne skrášľujú.

    pracky_vzduchu_venta
    10. mar 2012    Čítané 0x

    Účinné riešenie proti astme a dýchacím alergiám!

    Zvlhčovanie a čistenie vzduchu je nepostrádateľné pre Vaše zdravie.

    Pre zabezpečenie zdravého a príjemného prostredia v bytoch aj na pracoviskách je najdôležitejšou podmienkou čistota, teplota a relatívna vlhkosť vzduchu, ktorý dýchame. Ideálna vlhkosť vzduchu sa pohybuje od 55% do 65% a to ako pre preventívne, tak aj pre liečebné účely. Obzvlášť vo vykurovacom období dochádza k poklesu relatívnej vlhkosti vzduchu na nežiaduce hodnoty. Suchý vzduch vysušuje sliznicu a dôsledkom toho je, že sa baktérie a vírusy na nej nezachytia a tým sa zvyšuje riziko infekcie. Nízka relatívna vlhkosť vzduchu je príčinou mnohých zdravotných potiaží ako sú: vysúšanie sliznice horných dýchacích ciest; suchý dráždivý kašeľ; pocit stále upchatého nosa; ranné škriabanie v krku; chronické zápaly nosohltanu; časté ochorenia horných aj dolných dýchacích ciest; chronická bronchitída; opakovaná laryngitída, obzvlášť u detí; pálenie očí; popraskané pery; pocit zvýšenej únavy. Okrem toho suchým vzduchom z kúrenia trpia tiež rastliny, domáci maznáčikovia, drevený nábytok a parkety sa vysušujú a praskajú.

    Špičkové multifunkčné zariadenie na zvlhčovanie a čistenie vzduchu súčasne - dva prístroje v jednom - pracuje bez filtračných vložiek – filtrom je voda

    • čistenie vzduchu a súčasne zvlhčovanie vzduchu pomocou metódy studeného odparovania
    • žiadne rozprašovanie vody, žiadna para, ani žiadne problémy s minerálmi
    • prístroje sú geniálne jednoduché, majú dlhú životnosť,vhodné na nepretržitý chod,s minimálnymi nákladmi na prevádzku
    • účinná pomôcka pri peľových alergiách a astme
    • čistí vzduch od prachu, peľov a iných alergénov, sadzí, cigaretového dymu,kysličníku siričitého,pliesní,formaldehydu a ďalších nečistôt
    • nadčasový dizajn v antracitovej a bielej farbe
    • Venta – systém umožňuje vytvárať bylinkovú arómu
    • dodáva sa v troch výkonových variantoch
    • doplnky za príplatok – účinný hygienicky neškodný prostriedok (zabezpečuje dlhodobo bezchybnú vodu a zlepšuje afinitu kyslých plynov)

    Ako pračka vzduchu Venta funguje:

    Znečistený a suchý vzduch sa nasáva do prístroja cez sústavu lamiel, ktoré sa otáčajú vo vode a tým sa vzduch doslova preperie vo vode ( rovnaký spôsob, aký poznáme z prírody, kde sa vzduch vyčistí behom dažďa a nám sa po daždi dobre dýcha ),pevné častice obsiahnuté vo vzduchu sa navlhčia – oťažejú a padajú do vody na dno nádoby pračky vzduchu Venta a pomocou studeného odparovania vody sa vzduch prirodzenou cestou zvlhčuje.

    Pračka vzduchu Venta udržuje v miestnosti prirodzene zvlhčený a aj prirodzene čistý vzduch. Žiadne umelé a sterilné prostredie, ktoré je pre organizmus neprirodzené, žiaden prevlhčený vzduch ktorý je zdrojem plesní.

    Oceníte tiež veľmi jednoduchú prevádzku tohoto prístroja, pretože nepotrebujete žiadne drahé filtre, filtrom je voda z vodovodu, ktorú do nádobky každý deň iba dolievate a raz za 14 dní vodu vylejete,( na dne nádoby najdete usadenú nečistotu – biologický sediment ) nádobku vymyjete, nalejete čistú vodu a pre jej zdravotnú neškodnosť počas ďalších 14 dní odporúčame použiť hygienický doplnok ( absorbér ).

    Pri výbere z 3 výkonových variánt berte vždy na zreteľ veľkosť miestnosti, výkon čistenia a výkon zvlhčovania vzduchu uvedený v tabuľke,nedoporučujeme napr. veľkú variantu pračky vzduchu pre 2 malé miestnosti súčasne, pretože vzduch cirkuluje v každej miestnosti samostatne. V takovom prípade docielite lepšieho výsledku s dvoma pračkami vzduchu, keď každá odpovedá veľkosti miestnosti a parametrom uvedeným v tabuľke.

    Prečo odporúčame používať hygienický doplnok:

    Hygienický doplnok zmäkčuje vodu tak, aby sa netvorili veľké kusy vodného kameňa na lamelách a voda tak na nich mohla vytvárať vodný film cez ktorý prúdi vzduch, obsahuje dezinfekčnú zložku, ktorá zabraňuje rozmnožovaniu baktérií a tým zabraňuje nepríjemnému zapáchaniu vody.

    V pračke vzduchu Venta nedochádza k žiadnej turbulencii vzduchu, voda z nádobky sa odparuje iba pomocou studeného odparovania a tak se odparuje iba čistá voda, hygienický prostriedok sa neodparuje a tak ho dopĺňame iba pri kompletnej výmene vody – 1x za 14 dní.

    Pokiaľ by ste nechceli hygienický prostriedok používať, je nutné raz za tri dni vodu z nádobky vyliať, nádobku vyčistiť a používať mäkkú prevarenú , alebo destilovanú vodu.

    Referencie na pračku vzduchu Venta:

    Ústřední vojenská nemocnice Praha 
    MUDr. Ilja Kotík 
    1.interní oddělení interní kliniky VLAJ.E.Purkyně 
    U vojenské nemocnice 1200 
    16900 Praha 6

    Vyjadrenie osobného lekára prezidenta republiky Václava Havla, ktorý prístroj Venta používal po komplikovanej operácii pľúc v novembri 1997 a to, so súhlasom svojho osobného lekára - primára Kotíka:

    Dovoľujem si konštatovať, že pračka vzduchu Venta patrí v celom svetovom spektre overovaných pračiek vzduchu a kombinovaných pračiek vzduchu so zvlhčovaním k tým najlepším.

    Prednosti:

    Veľmi tichá prevádzka. V letných mesiacoch tvorí určitú mikroklímu v miestnosti a ochlazuje vzduch.

    Vysoká zvlhčovacia schopnosť, veľký rezervoár na vodu, veľká kontaktná plocha diskov.

    Vnútorná plocha pračky je bez kovových častí – teda nie je možná kontaminácia a tvorba aerosolu obsahujúce baktérie napr. legionella.

    Prim. MUDr. P. Pružinec,CSc. 
    Primár odd. klinickej imunológie 
    Hlavný odborník ministerstva zdravotníctva SR 
    pre klinickú imunológiu a alergológiu

    Ako ukázali analytické skúšky pračky vzduchu Venta, popri dobrej absorbcii oxidov síry a dusíka vykazuje dobrú účinnosť pre zachytávanie rôznych typov mikroorganizmov – baktérie, kvasinky, vláknité huby, pele….

    Pračka vzduchu Venta jednoznačne vykázala zlepšenie kvality vzduchu v miestnostiach, kde je v prevádzke.

    MUDr. Klára Kossárová 
    Ved. Odd. klinickej imunológie a alergie 
    Bratislava, Slovensko

    Za posledných 6 rokov sme mali nejlepšie skúsenosti s pračkou vzduchu Venta, ktorú sme skúšali priamo v ambulacii, aj v bytoch našich pacientov, na rôzných pracoviskách so zvýšeným znečistením vzduchu a v detských kolektívoch, ako aj v materských škôlkach a v respiračno-rekondičných sanatóriach.Tento prístroj sme zvolili pre jeho ideálne zvlhčovanie a jednoduchosť používania. V peľovom období boli alergické deti po návrate z prechádzky za 20 minút bez obtiaží. U 38 pacientov v 4 skupinách sledovaných obtiaží sme získali 100% zlepšenie. Po 3-mesačnom používaní pračky vzduchu Venta sa každý pacient posunul z horšej kategórie príznakov do kategórie s miernejšimi príznakmi.

    pracky_vzduchu_venta