1 / 1

    Keby len pracu 🙈 dnes som citala,ze im rozdavaju byty zadarmo,lekarska starostlivost plus lieky zadarmo a nasim nic. Nasi nech aj pokapu. Ach 🤦‍♀️

    24. mar 2022
    24. mar 2022

    Paráda 🙈

    24. mar 2022
    Autor komentár zmazal

    @niekto2hy ja nezavidim. Napisala som,co som za bludy citala na fb.

    24. mar 2022

    @niekto2hy ona to myslela asi ironicky, že s tým nesúhlasí 🤔

    24. mar 2022
    24. mar 2022

    @petulda333 Ok,kazdy si to vylozi po svojom - staci dopisat - na Fb...

    24. mar 2022

    @niekto2hy tak,myslela som,ze tie smajliky to dostatocne vyjadria

    24. mar 2022

    Ešteže človek nečíta takéto niečo na FB plus komentáre.Ludia si už budú aj vojnu závidieť....Strašne cosi,keď už aj pomoc závidia.Nastastie je na Slovensku ešte kopec dobrých ľudí....

    25. mar 2022

    Berú miesto deťom v škôlkach a školách....mne to stačí zatial

    25. mar 2022

    @melli88 V školách asi nie,veď do školy sa dostane každé dieťa.A áno škôlky môže byť.Ale tiež nemám pocit,že keď boli naše mamičky na pandemickych rodicakoch,že by sa šli potrhať za tým,aby ich dieťa umiestnili do škôlky.A tiež sa to nedá zovšeobecniť.Urcite to bude viac v Bratislave ako v iných mestách a dedinách.Treba rozlišovať.Nas nezobrali do štátnej školky pred x rokmi a preto moje deti chodili do súkromnej.Nastastie som veľmi spokojna

    25. mar 2022
    Autor komentár zmazal

    Pardón za preklepy...ale vytočená som😤

    25. mar 2022

    @niekto2hy inak mas pravdu, ze si to.kazdy vylozil.po svojom🤣🤣🤣 kukla som.paciky a je to tam💪😁

    25. mar 2022

    Tak takyto koment mohol vymysliet len clovek, co v zivote nepocul ukrajincinu a mysli si, ze kazdy clovek musi mat vysoku skolu a ukrajincov dava na rovnaku latku s nejakym bangladesom....

    25. mar 2022

    @jankadr nieje to o pomoci ale tom že mi ako SR máme nato financie aby sme tu hrali na chrumkavučkých?však mám tvrdia že nemáme na nič peniaze ani kapacity.Ficová vláda nám nechala krásny dlh a Matovičová vláda ho len navýšila tak mi také malé zaprdené Slovensko máme zrazu aj financie aj kapacity pre utečencou?zaujímavé.,zaujímave že nato máme tak zrazu.Doteraz sme nemali na nič,na zdravotníctvo ani na školstvo matky z deťmi ktoré sú zťp často bojujú o každé euro,takisto samožitelky nemajú nárok na nič,onkologický pacienti nemajú tiež nárok na nič,živnostíci tiež nič....ale špajzka sa zázračne asi naplnila a zrazu máme financie pre Ukrajincou na kadejaké dávky aj kapacity v školách/na prac.trhu a podobne to je fakt zaujímavé čím nás tu kŕmia a masírujú mozgy.

    25. mar 2022

    @petulda333
    Keby len na FB - ja som presne toto vcera pocula od VS vzdelaneho cloveka, plus reci o tom, ze sami cierni nam sem idu.
    Chvilu som nevedela, ci sa smiat, ci plakat.

    25. mar 2022

    Vy ste jak zaseknuta s tými vašimi "argumentami" 🤦‍♀️ berú prácu, nemáme peniaze, miesta v škôlkach, vrchnáčiky musíme zbierať blablabla.
    Obdivujem každého kto má stále energiu na tieto bludy reagovať a dokola vám ich vyvracať 😁🤦‍♀️

    25. mar 2022

    Ale treba si pozrieť všetky informácie nie si len prečítať alebo vypočuť prvé dve vety a začať sa rozčuľovať . Všetko spojené s utečencami preplatí Európska únia takže nás to nebude stáť nič . Prácu obsadzujú hlavne takú , ktorú roky nechceme ( upratovačky, práca pri páse atď .. veľa práce za málo peňazí)

    25. mar 2022

    @rajcinka a EU tie peniaze tlaci?...alebo im rastu na strome?

    25. mar 2022

    Áno 🤭🙄

    25. mar 2022

    Šak ale ako by ste to riešila ? Poslať všetkých ďalej preč od nás šak eú je veľká nech idú inde ? A aj keď to ide z eu peňazí teda aj vašich len nech tu niesu ? Či jak ? To je také ľudské ...

    25. mar 2022

    @lenkapk2 vsak si nájdi lepsiu robotu, nezávid im hlavne vojnu a plat si... ako tu mnohé píšu. 👍👍👍
    Precitnutue este len príde, neboj sa. Tato eufória raz skončí.
    Btw, včera reportáž v TV, ze hľadajú byty na prenájom v BA Ukrajinci, aspon 80 m2 a cena 1.000€. Sa pýtam z čoho to budu platiť? Podotýkam matky s deťmi, nie pracujúci. Z dávok co im da tento stat? No comment.

    25. mar 2022

    @rajcinka si myslíš že maju nejaké riešenie tieto mudrlantky? Hocičo by sa urobilo tak by to ofrflali

    25. mar 2022

    @lienka.7 zaujímavé že inokedy stále tvrdíte ze nemáme my ouce veriť tomu co je v médiách 😂 ale keď tam je "škandalózna" reportáž ze chcú si platiť byt, tak už je to najrelevantnejsi zdroj informácií 🙉
    A budú to platiť asi rovnako ako všetci ľudia, nájdu si prácu 🤷‍♀️
    Vieš vôbec na aké dávky od štátu majú nárok?

    25. mar 2022

    @rajcinka podla mna je zas zvlastne, ked si niekto mysli, ze to, co nam da EU nas nebude stat nic. O chvilu nam ta slavna unia bude diktovat aj to, kolkokrat mozme ist na wcko.

    25. mar 2022

    @mandzula áno presne tak, toto je na programe EÚ na najbližšie obdobie, fuj fuj zla EÚ 🤦‍♀️

    25. mar 2022

    @katkadud a teda si myslis, ze tie peniaze nam davaju len tak? Dal tebe peniaze niekto len tak (mozno okrem najblizsich) a nic od teba nechcel?

    25. mar 2022

    Kukni sem, plyn nebude.. Na mape je, kto je ako závislý, bude to veľmi podobné aj v iných komoditach. Do toho si vezmi nedostatok pšenice, mäsa, priveľká cena tovarov bez zastropovania. Povieme si o rok, či bude čo ešte dávať zo špajze. Ani vysokú nepotrebuješ, aby si pochopila. Za plyn sa bude platiť v rubľoch , po novom.

    25. mar 2022

    Ale takto je to už ako dlho . Nieje to verejne neznáma info . Aj od ropy sme na 100% závisli a čia je to chýba . Plynová kríza tu bola už pred 12 rokmi . Prečo sme sa nesnažili za tých 12 rokov viac osamostatniť ? ??? Pretože tu bol Fico , Danko a podobný ritolezi Putina.

    25. mar 2022

    Ma niekto riesenie pre vojnovych utecencov?? Poslat ich do ruska? Postavit mur na hraniciach? Vyhnat ich? Kto to ma riesit stat SR? EU, usa ci kto.? A ako budu riesit ostatne krajiny nas ako utecencov?

    25. mar 2022

    Len sa pytam ci ma niekto rozumnu odpoved, napad.

    25. mar 2022

    @demetria ja som tu minule dala fotky co mi jedna napisala na fb. Vraj ziadna vojna na ukrajine nie je a ja som nula 😒
    @ddaassuullaa neviem ako si to kto vylozil,ja som to nemyslela zle. Toto bezne citam na fb a je mi z toho zle

    25. mar 2022

    @katkadud tak zrovna autorka tohtk statusu si nemysli,ze nam nieco beru. Prave naopak,ona sa snazi to ludom vyvratit

    25. mar 2022

    @petulda333 pozrela som paciky pod tebou a doslo mi, kto nepochopil🤣

    25. mar 2022

    riešenie je také, že sa treba dohodnúť na odbere plynu, psenice a 50 iných poloziek z Ruska, ale už to bude v rubľoch, minimálne za plyn. Iné nie je možné a zrealizovatelne, priveľmi drahé a nemožné. Týmto spôsobom tu bude hladova dolina, s mrznucim obyvateľom, naša blbá vláda, hľadí len na svoje nažrate pupky. Múku a mäso, teraz v sklade, čo máme je nič.

    25. mar 2022

    @lenkapk2 a co by sj teda urobila? Nechala ich bez pomoci?tak chod a povedz to tym zenam s detmi do oci. Netvrdim,ze treba rozhadzovat,ale dofrasa,ved oni prisli o vsetko. My by sme tiez ocenili taku pomoc,kebyze sme museli utekat niekam.
    @ddaassuullaa musim kuknut,aj ked ja mam asi 2 zeny v pamati co idu inym smerom 😃

    25. mar 2022

    @petulda333 myslela som tu Lenku a ostatné známe nicky co pod každým podobným príspevkom píšu to isté dokola 🙄 Už to je aj otravné a trápne ze si niečo nové nevymyslia 😁 ale áno, zabudla som ich označiť.
    A áno ten obrázok som pochopila, nemám vysokú školu života 😂takže chápem ako to autorka myslela 😉

    25. mar 2022

    @mandzula snažím sa predstaviť ako by sme ma tom teraz boli, kebyže nie sme v Unii a duplom keby sme neboli v Nato. Veľmi pravdepodobne by sme aj my utekali

    25. mar 2022

    @katkadud prepac 😊
    @tanapeta tak tak

    25. mar 2022

    @lienka.7 asi budeš prekvapená, ale ukrajinci sú normálni ľudia, aj vzdelaní, aj pracujúci. Mnohí z nich pracujú aj pre nadnárodné firmy a majú možnosť pracovať na diaľku a výplatu dostávajú na účet. Takže majú možnosť si za bývanie platiť. Takisto nejaká časť z nich tu má rodiny, a síce sa nezmestia všetci do jedného bytu, ale vedia im pomôcť aspoň finančne. Na rozdiel od mnohých slovákov nechcú len zadarmo brať, uvedomujú si, že život niečo stojí a neprišli nás vyžierať. Majú snahu sa zamestnať aj na pozíciach, ktoré sú hlboko pod ich úrovňou vzdelania nie preto, aby od práce vo fabrike alebo metly a mopu odstavili slovákov, ale aby neboli odkázaní len na charitu, ale mohli ako-tak normálne žiť.

    25. mar 2022

    @tanapeta pri tejto mele, čo čítam, není ani toto nepredstaviteľné. Ide o to, čo sa zvrtne ďalej a bude robiť. Lebo celé sa to tu akosi hruti, ešte dojizdame zásoby a potom sa uvidí. V Čechách premýšľajú nad chlebom za stovku .

    25. mar 2022

    @tanapeta precitaj si este raz, co som pisala... pytala som sa, ci si dotycna mysli, ze unia dava nieco len tak a nic za to nechce.

    25. mar 2022

    @mandzula ma teda SR vystupit z eu? A nasledky?Preco sa tam teda krajiny, ktore nie su v sr hrnu??

    25. mar 2022

    @panda6 odpoviem ti, ked mi ukazes, kde rozoberam potrebu vystupit z EU.

    25. mar 2022

    @mandzula len sa pytam na zaklade toho, ze hovoris ze eu nam bude diktovat chodenie na wc, a ze co nam eu da, nas nebude stat nic. Preto sa pytam ci si myslis ze by vystup z eu bol lepší.

    25. mar 2022

    @panda6 samozrejme že áno, ale potrebovali by sme poriadnych ľudí, aby vyjednali nové dohody, s ohľadom na ľudí.

    25. mar 2022

    @panda6 ja som sa zamyslala, ze ci si naozaj niekto mysli, ze od nich mame nieco zadarmo, pretoze je fakt, ze si to vybera svoju dan v podobe obmedzeni. Bodka. Nic viac, nic menej.

    25. mar 2022

    @mandzula nemame zadarmo, musime davat. Myslim ze davame menej ako bohatsie krajiny. A berieme viac ako davame.

    25. mar 2022

    @slimstar akoze ano vystupit? To si predstavujes ako v anglicku? A nasledky? Ake dohody, navrat k slovenskej korune, ktora by nemala hodnotu. Nizsie platy, vyssie ceny. My by sme ako krajina vela stratili. Moj nazor.

    25. mar 2022

    @panda6 stratili sme, lebo sme pod američanom a nemcov, ktorý nás vyžieral a využíval. Nemáme svoju menu, to je teda hodne veľké poďakovanie suverenity štátu. Teraz padne dolár a euro sa spláchne s ním do záchoda. Takže to máš zajedno, nakoniec ľudia sú chudaci, tak či tak. Všetko záleží, kto to vedie a aké má úmyslu.

    25. mar 2022

    *podkopanie *umysli

    25. mar 2022

    @slimstar nechcem ist do hadok, takze toto nebudem viac komentovat. Len tolko, ze nechapem preco do eu tahas usa. Preco sa teda vsetci hrnu na zapad? Preco neutekaju na vychod? Preco maju bohaci z ruska deti na skolach v usa, na zapade, majetky v krajinach eu? Stale nieco s usa, len nehovor ze lebo su vsade. Nie som proamericka, ale proeuropska, lebo aspon demokracia a sloboda.

    25. mar 2022

    @lenkapk2 a co im mame povedat? Ze sami mame malo a nepomozeme? Ved ti ludia tu neprisli len tak z rozmachu, utekaju pred vojnou….

    25. mar 2022

    @panda6 tak sa ta spytam, ako je nastaveny system? Vsetko zapadne je dobre, vsetko vychodne zle- od skol, zdravotnictva az po pasy a cestovanie. Rusi nemaju zle univerzity, ale myslis si, ze ich rovnako uznaju? Ked drviva vacsina ludi na zapade nevie ani prstom na mape ukazat,kde je rusko? (To plati aj o inych statoch). Je tu jednoducho uzus, ze sa uznavaju iba urcite formy vzdelania. Bohaci maju majetky vsade, ale hlavne tam, kde je to pre nich bezproblemove. Cim bezproblemovejsie ziskanie nehnutelnosti, tym ich ma viac cudzincov v rukach (deje sa prave v juznych statoch eu a maju s tym eu problem, kde sa takto skupuje obcianstvo, lebo je uzus, ze obccania eu mozu cestovat kade tade a "druhorade staty" su radi, ze sa vobec za hranice dostanu...)

    25. mar 2022

    Nehovorim ze vsetko vychodne je zle. Ani niektore VŠ zo SR nie su uznane v zahranici. Ale liecit sa tiez nikto nechodi na vychodne krajiny. Jednoducho aby SR vystupilo z EU je podla mna hlupost.

    25. mar 2022

    @mandzula stále je to pre nás výhodnejšie ako nebyť v EU.

    25. mar 2022

    @jankadr príklad o ktorom viem - dopĺňajú ich do tried. A v dedinských školách ak je iba 1 stupeň a musí ísť na 2 do mesta nebude voľné.
    Mam syna v mestskej 6 triede bolo ich 20 a zrazu plus 2 lavice a majú ich tam o 4 viac. Trieda je plná...a ak sa rodičovi nepáči škola alebo sikanuju dieťa nemôže sa len tak dať preradiť na inú školu v rámci mesta..

    25. mar 2022

    @panda6 tu sa nebude vystupovať, eú sa jednoducho rozpadne.

    25. mar 2022

    Nevidím nič zlé na našich školách. Naši ľudia vedia robiť presnú prácu a dostatočne sme si vedeli pokryť svoj trh, resp sme boli sebestacnejsi - to sa všetko rozbilo. Od poľnohospodárstva, cez fabriky a všetkých možných zložiek, potrebných k prežitiu, kedysi sme boli vraj veľký chovatelia prasiat, ešte sme dodávali mäsko do ČR.. A čo tu ostalo? Akýsi ohlodany skelet, momentálne sa nachádzame v tomto štádiu. A to že štát nariadil veľkoobchodom odkladať múku na rezance a sušiť mäso, je veľmi málo. Z toho nevyžijeme.

    25. mar 2022

    @melli88 nechapes, pri tvojom dieťati to proste nejde, ale zrazu pri inom dieťati je to ok! Mas stanoveny počet detí, ktoré majú byť v triede. Ak je ich tolko, mas smolu. Ale zrazu, hygienik vyda povolenie ze sa to proste moze... a bum, mas ich zrazu ako píšeš 24. A o toto ide? Pýtam sa preto, nie je to diskriminácia oproti nasim detom?
    Ja som za pomoc, ale odtiaľ potial. Pokial su tu deti, ktoré majú chodiť do školy, nech školy nahlasia volne kapacity a podla toho sa budú deti aj umiestňovať. Lebo tie sú. Ale nie to, ze si ich budu prihlasovať hala bála ako si zmyslia

    25. mar 2022

    Krajinu rozpredala skorumpovanost, nenazranost a hlupost politikov, ktori nas dostali tam kde sme. Aj eurofondy sa miesto spravneho pouzitia zneuzivaju.

    25. mar 2022

    @lienka.7 Kedysi sa chodilo do skoly rano a popoludni.

    25. mar 2022

    @niekto2hy aj pracovne soboty boli kedysi.

    25. mar 2022

    @lenkapk2 hej,len s tými financiami v tomto prípade pomôže EU.A áno verím,že je kopec mamičiek samoziviteliek,ktoré to majú veľmi ťažké.Ale pomáha sa určite aj im.A určite by im mali pomôcť ich ex a to bez debaty.Ale stále žijeme v mieri a to je hlavné.A mám to nastavené tak,že kým budem vedieť pomôcť,pomôžem.A pomáhala som aj predtým.Svet by bol krajší bez závisti a nenávisti.A je mi ľúto,že tu stále platí,že susedov a tráva je zelensia....ako tá moja

    25. mar 2022

    A nič v zlom,keď tu ľudia obsadia pozície typu upratovačka,zdravotné sestry,pôjdu za pás,tak to bude pre tento štát iba výhodné.Mam pocit,že na SK nerobí iba ten,komu sa pracovať.Ved keby ľudia chodili do práce,nemali by čas vypisovať hlúposti po FB

    25. mar 2022