princessawsm
26. sep 2020
810 

Ovsená kaša vo vani? Skoro!

V dnešnej dobe, kedy na určitý typ alergie trpia dvaja z troch Európanov sa nečudujem, že aj moje dve deti sa mi z času na čas vyhádžu. Pri ich tatovi, silnom alergikovi, to bola len otázka času. Našťastie, prejavy detí sú (zatiaľ) len kožné. A preto som rada, že sme mohli ostatné dva týždne testovať kozmetickú radu Baby Dove Derma Care s koloidným ovsom. 

Niekde pod hashtagom #test_babydove3 sa v jednej mojej krátkej správe môžete dočítať, čo to znamená "koloidný ovos". Jednoducho ovos (áno taký, z akého si do pohára robíte cez noc raňajky) pomletý tak, aby dokázal čo najlepšie hydratovať pokožku. Robí to tak, že na koži vytvára jemný film a tým zabraňuje, aby hydratácia z buniek odchádzala preč. Preto je používanie hydratačných krémov najefektívnejšie hneď po kúpeli, kedy je pokožka stále nasiaknutá vodou. To je celá veda hydratačných prípravkov.

Dovoľte mi predstaviť vám tieto dva zázraky, ktoré som pre vás s deťmi testovala. Prvým je hydratačný čistiaci gél. V bohatom 400 ml balení. Pri tom, ako sa moje deti nechcú umývať, nám vydrží do Vianoc. 2022. Alebo ho začnem používať ja. Áno, aj ja som skúsila. A poviem vám, je fajn. Bez parfémov, bez sulfátov (nepení), naozaj dobre zmyje nazbieranú špinu z detvákov, ktoré sa pol dňa válali po zemi. Na povale. Zaujímavé je, že alergia na prach sa (zatial) neprejavila. Takže decká po ňom ostali nielen čísté, ale aj hebké. Viditeľné zlepšenie som zaznamenala na synovi, ktorému zmizla plienková dermatitída z nočných plienok (do Vianoc - 2020 - z nich bude von, nech sa deje, čo sa deje!). Prestal sa toľko škriabať na krížoch a na podbrušku. A celkovo, zanecháva jeho pokožku príjemnú na dotyk. 

A po kúpeli nemôže chýbať už spomínaný hydratačný krém. Bola som trochu skeptická, keď zo 150 ml tuby vyliezla hustá masa. Ale keď sa krém zohreje v rukách, tak sa rozotiera veľmi ľahko a aj prvorodený plod môjho lona, ktorý väčšinou s natieraním bojuje, sa nechal pekne ponatierať. Nie je mastný a ľahko a rýchlo sa vstrebe. Jediné, čo mu vytknem, je vôňa. Alebo skôr jej nedostatok. Tým, že je to produkt pre alergikov/exematikov, nie je vôbec parfumovaný. Oceňujem to, lebo to znamená, že produkt obsahuje menej látok, ktoré by mohli pokožku dráždiť. A čím je zloženie jednoduchšie, tým lepšie pre nás, aj pre životné prostredie.

Bola to moja prvá skúsenosť s Baby Dove. Doteraz ma vždy odrádzali detské kozmetické výrobky vyrobené v multibrandových korporátoch, pretože čo už len oni môžu vedieť o deťoch a prírode. Snažím sa používať značky menších manufaktúr, najlepšie miestnych, ak sa dá. Ale zostala som milo prekvapená, lebo Baby Dove produkty sa ukázali ako naozaj kvalitné a presne splnili čo mali: utíšili exematickú detskú pokožku. Takže, je veľmi pravdepodobné, že sa k ním ešte vrátim. A pri cenovke plus mínus 5 Eur za produkt verím, že tak urobí aj viacero z vás. 

#test_babydove3 #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli