Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    racica12
    18. máj 2018    Čítané 186x

    Ako vonia bábätko aneb o tom ako sme testovali Baby Dove

    Čaute kamoši, volám sa Rudy a v júli oslávim rok. Náš tato je eko bio IT tato a vehementne odmietal akékoľvek použitie kozmetických prípravkov na moju jemnú bábätkovskú pokožku. Mama je od malička atopik, takže tak trochu odovzdane túto filozofiu prijala (pretože aj atopik môže milovať kozmetiku).

    Avšak už je zo mňa väčšie bábo, už sa hrabem na záhradke v hline, v parku v piesku, papám kadečo nielen mliečko a keby som len pekne jedol. Ja sa s jedlom zavše aj hrám. A mama plače, vraj si musí zvyknúť, že už poriadok doma nebude 😊. A aj vlásky mi rastú. Už nielen také páperie, ale skutočné háro. Všetci sa tešia, ale zároveň s touto radosťou prišla aj otázka, čím umývať? Ako ďalej kúpať?

    No a zhruba v tomto období sa nám „pritrafila“ možnosť otestovať produkty Baby Dove Rich Moisture.

    Najväčšie nadšenie mama prežívala z vlhčených utierok, tam zavážila najmä veľmi príjemná vôňa a „akurátna“ vlhkosť. Mne sa teda ako hračka páčili tiež a mama tvrdí, že jej mnohokrát zachránili kožu pri prebaľovaní nejakého „živého striebra“. Kto to kedy ale počul, aby sa drahé kovy prebaľovali? 🙂 Jediné mínus je uzatváranie, tam trošičku chýbal taký ten pevný uzáver na balenie, nakoľko lepiaca páska sa časom vysuší a nelepí tak dobre.

    Konzistencia čistiaceho gélu „Head to toe“ (doslova od hlavy po päty) i ostatných produktov vrátane krému na zapareniny je výborná, taká „akurátna“, nie príliš riedka ani hutná, ľahko roztierateľná. Mimochodom, ten krém nám sadol lepšie ako ktorákoľvek vyskúšaná a používaná značka a to ich bolo dosť. Konzistencia geniálna, veľmi jemná, ľahko sa roztiera, ešte ľahšie zmýva z rúk (s tým mala mama vždy problém). A ako bonus, príjemná, nevtieravá vôňa. Rátali sme to a za 9 mesiacov sme vyskúšali 9 značiek samých zvučných mien z lekárne aj drogérií a veru obstála nám len jedna. Dnes s čistým svedomím poviem, že dve. Navyše tá prvá nemá praktické cestovné balenie (v zmysle jednoduchého otvárania uzáveru).

    Sprchový, respektíve čistiaci gél sa stal súčasťou nášho kúpania, telové mliečko sme používali zhruba každé druhé kúpanie, lebo mňa keď z vody vyberú, spustím takú sirénu, že mama či tato ledva zvládajú pyžamo navliekať. Kúpe ma najmä tato a ten nie je príliš „krémikový“ – teda ako väčšina chlapov. Mama sa v týchto procedúrach viac „vyžíva“ a keďže chcela poctivo testovať, kúpala ma v poslednej dobe najmä ona. A po pravde sadlo aj jej jemnej a citlivej pokožke (áno, všetko som skúšala aj na sebe), takže podtrženo sečteno – schválené a za nás oboch – spokojnosť. Takisto mydielko používala celá rodinka. Vďaka tomuto testovaniu sme znovuobjavili čaro tuhého mydla.

    A čo sa týka vône, myslím, že odkedy som bol novorodeniatko ma tak často neoňuchávali ako teraz. Babky, mama, ale aj tetky a ujovia. Vraj sa nevedia tej jeho bábätkovskej vône nasýtiť. Podotýkam, nikomu sme o testovaní nevraveli ani o zavedení mydla do môjho života doteraz netušili. Tá vôňa je sama osebe jemná a nevtieravá a časom, ako na pokožke „odoznieva“ je vari ešte krajšia ako spočiatku. Ak by ale predsa len niekomu táto vôňa nevyhovovala, rada „Sensitive Moisture“ je bez parfumácie.

    Šampónik bol ďalším favoritom a to aj vďaka faktu, že mi za posledné týždne parádne zhustli vlásky. Či to je zhoda náhod alebo jedným z benefitov tohto produktu nedokážem posúdiť, ale vlásky mám nielen hustejšie ale aj poddajnejšie. A hlavne voňavé. Ach, zase tá bábätkovská vôňa.

    Ďakujeme za túto možnosť, za skúsenosť, za existenciu tejto skvelej kozmetiky. Ostávame verní. Rudy a mamina Alena.