icon
1 / 1
avatar

Ja to vooobec nemusim,synator tiez nie,cize muzovi robim masove,zeleninove alebo cisto spenatove 😊

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

U mm by ine ako masove nepresli 🙂

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

ja ziadne...ale muzovi robim maskove 🙂

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

spenatove jedine..tie zboznujem..

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

masovo-syrove

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Aj sa o recept podelíš?ja som to tiež ešte nevarila 🙂

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Masovo-syrove su pre nas topka 🙂

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Z mleteho bravcoveho

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

My milujeme bolognese 😋

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

spenatovo rajcinove aj masove

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Aj mňa zaujíma recept 😍 ale topka sú každopádne mäsové 👍😉

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Jednoznačne mäsové 😍

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

masovo syrove, mnam, dajte recept baby na spenatove prosim

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

U nás masové so syrom...

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@suzisami mozes dat recept,prosim?

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@lubica285 nech sa páci ale trosku si ho prispôsobujem podľa seba a treba dobre vínko potom je to 👌👌👌https://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-lasag...

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Priznam sa ze ovocne som este nevidela a ani nejedla a lazane nerobime skoro vobec este som nenasla dobry recept

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@paperinka ved presny recept malokedy funguje, treba davat "primerane". Zaklda je dobre maso - nie pomlete z obchodu , dobru omacku z rajcin, a besamel s dobrym syrom .Nie je tam co pokazit ked nebudes "klamat"

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@mirage vies len ja som taky kuchar zaciatocnik cize ja nefungujem na mierke od oka potrebujem presny pomer a postup 🙂))) este niesom v leveli ze nepotrebujem podrobne info

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Masove a spenatove.

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@paperinka vyskusaj 🙂

mäsové lasagne

lasagne ( 12 ks; podľa formy)
400 – 500g mletého bravčového (kuracieho) mäsa
paradajkové pyré (pretlak, alebo maggi-boloňská omáčka)
50g masla
hladká múka ( 1-2PL)
kyslá smotana
1- 2 dcl mlieka
200 – 250g syr – postrúhaný
cibuľa
olej
soľ
sójová omáčka
mleté korenie

lasagne : varíme 4 – 5 minút, potom necháme odstáť v studenej vode. Pred ukladaním scedíme a necháme odtiecť.

mäso : na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme. Osmahneme, zalejeme vodou a necháme dusiť.

bešamel : rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a miešame. Prilejeme mlieko a stále miešame, vznikne hladká kaša – omáčka, pridáme kyslú smotanu.

mäso – pokračovanie : do poduseného mäsa pridáme sójovú omáčku a pretlak (pyré, alebo bol. omáčku), premiešame a necháme podusiť. Potom opatrene (aby sa smotana nezrazila) vlejeme bešamelovú omáčku do mäsového základu a pomaly zamiešame.

Formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Začneme ukladať – lasagne, omáčka, postrúhaný syr,.... posledná vrstva – omáčka a syr.
Dáme zapiecť na 30 minút.

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

robievam v obdlznikovej jenskej mise

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Ahojte tu je recept podľa ktorého robím ja :

Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g,( začala som pridávať uvarenú rozmixovanú koreňovú zeleninu - mrkva, zeler, petržlen- vrelo odporúčam!) 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, ( v pohode stačí len tá smotana, a na chuti neubere) 6 plátov lasagni

POSTUP PRÍPRAVY

1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť.

2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú.

3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko.

4. Bešamel opatrne nalejeme do prvej masovej omáčky a dokladne zamiešame. Tento krok sa robi už bez varenia.

5. Prichystáme si menší pekač. Pláty nepredváram!!!
- nalejeme vareškou prvú dávku omáčky, priložíme lasagnou, a postup opakujeme, vzdy nalejeme dost omacky, a prekladáme lasagnami. Končíme omáčkou.
- na poslednu davku nastrúhame lubovoľný syr, dobrý je údený aj neúdený. Na aký máte chuť.
- ak máte radsej syrovejsie, môžte syr nastrúhať aj na každý plát osobitne. Ja dávam len hore.

6. takto pripravené lasagne pečieme na 200 stupnov cca 40 minút.

(Recept je z mmb od Silvia K. )

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

@raduska12
@veronikahel dakujem.dievcata urcite vyskusam

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Baby, besamel a masova omacka sa nemiesaju, ale vrstvia na cestovinu. taktiez sojova omacka ci kysla smotana tam nemaju co hladat 🙂

Odpovedz
29. nov 2017
avatar

Ja milujem klasické poctivé lasagnre. Mäso v paradajkovej omáčke, bešamel, syr😍😍😍

Odpovedz
30. nov 2017
avatar

ĎAKUJEM všetkým za zapojenie👍
❤ pošlem hneď ako budem mať PC k dispo 😘

Odpovedz
7. dec 2017
avatar

❤ poslané😉

Odpovedz
10. dec 2017