Ja musim mat nonstop lebo syn je polievkozrut a len kuraci, zajaci, morcaci. Ale ja mam domace maso a zelenin🙂u zo zahradky...
My 1x do týždňa. Kurací, hovädzí, bravčový....
Aj 2x do týždňa lebo starší nechce inú polievku 😂
@danaholanova ja nebudem radšej skúšať 😊 ďakujem za info. Každý máme to svoje co pridávame do polievok. mam rada takú obyčajnú. Koreňová zelenina, celá osuoana cibuľa, bylinky 😊
@danaholanova a samozrejme mäso 😂
Kazdu nedelu
Mnam, teda rajcinku vidim tiez 1x 😉 u nas mame raz do tyzdna, ale maly ho miluje, co ostane hadzem v kelimkoch od jogurtu do mraznicky a pridavam do omáčok 🙂 inak tiez radi experimentujeme a najradsej pridavam kel alebo karfiol 🙂 mnam 🙂 dobru chut k obedu chorobke 😉 nech je rychlo fit
Ja davam tiez celu mensiu papriku,celu paradajky a tiez cibulu v celku. Ked sa polievka dovari,vsetko vyberiem a vyhodim. Takto som sa ucila a videla od svojej mamy ☺
My robíme vývar v tlakovom hrnci. A je výborný, kalný nebol nikdy. Pamätám si na dlhéééé varenie vývaru ešte z detstva, ale musím povedať, že tento z tlakového je chutnejší a tuším aj intenzívnejšiu mäsovú chuť má.
A dávam len klasiku: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, celé korenie, soľ. Videla som už aj vývar s pórom, paprikou, rajčinou, dokonca bobkovým listom. To je pre mňa už iná polievka.
A práve ho teda varím, lebo na muža niečo lezie 😉 A deti ju tiež milujú s rezancami.
vyvar s rajcinou?
Varim v 10l hrnci a skladujem v mraznicke nadavkovane. Varim aj 12 hod.
Ked ma napadne, papriku dolozim, ale rajciny vidim prvykrat 🤔. Ja davam aj 1/4 kelu poviazaneho a poviazanu petrzlenovu vnat.
@popoluskaxy a ono sa to nejako rozvari keď to tam nechám, alebo to ostane také hnedé?
@charlie1980 12hodin?To potom ked dolievas vodu nestrati tu chut?Ja tak 3-4 hodky podla toho ake maso davam
@charlie1980 to je pravda😁ale ja som to minule skusila dat na najmensie a sa mi to nevarilo len stalo.Mam plyn
@lavinis to aj u nás sestra frflala každú nedeľu že zase rezancovaaaa...môj manžel vývar miluje a ja tiež ním nepohrdnem 🙂 keď vidím hrniec na sporáku so zeleninou a mäskom je to pre mňa taká typická nedeľa 🙂 Ja dávam mrkvu,zelen,pór,petržlen ale aj papriku a paradajku-to som sa naučila od svokra 🙂 (ešte minule manžel pozeral že paradajka do vývaru?to si kde videla? No zlatko moje u vás 😀 )
@aayka Ako vravím, používame ten tlakový hrniec a tam po tom nezostane ani stopy. A v tom tlakovom stačí variť vývar povedzme 2,5-3 hodiny. Šetrí sa energia, čas a chuť je lepšia. Ja odporúčam vyskúšať. Ja si pamätám na vývar, kde sa muselo stále dolievať, dochucovať... stále sa reguloval plyn, raz sa moc varilo, raz zas nevarilo... V tlakovom ťažká pohoda.
@popoluskaxy ja sa toho tlakoveho hrnca bojim😂😂😂😂a tak by som ho chcela.Co vsetko v nom robis?Ja som taka konzerva🤣
a vývar varím min raz v týždni 🙂
@martabalalajka a kolko l mas pre kolko clenov?
@martabalalajka aj nas je 5 ze by som napisala jeziskovi?😉
@popoluskaxy ved ja to neodstranujem,praveze naopak,pisala som,,ze sa to nema
@popoluskaxy no to bolo pred desiatimi rokmi😁

Každú nedeľu 👍