icon
1 / 1
avatar

Každú nedeľu 👍

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Aj 2x do tyzdna

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Ja musim mat nonstop lebo syn je polievkozrut a len kuraci, zajaci, morcaci. Ale ja mam domace maso a zelenin🙂u zo zahradky...

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Tiez casto aj 2x

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Rajcinu vidim 1.x do vyvaru

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

2 krat za mesiac

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

My 1x do týždňa. Kurací, hovädzí, bravčový....

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@minutka ja som ani papriku vo vývare ešte nevidela, nieto rajcinu. No môže to mať zaujímavú chuť, neviem si to predstaviť 😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Sak sa to vola vyvar lebo tam mozes vyvarit rad radom vsetko.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@aayka Ked das papriku tak to citit dost, skusala som a pradajka je celkom fajn, vyskusala som ale nedavam.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

cele detstvo sme mali každu nedelu vývar (domace maso - osipana, sliepka, zajac) a jedol sa do stredy. V svojej domacnosti varím vývar asi 2x do roka.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Ja dávam tiež papriku rajčínu som tiež ešte nevidela...skusim....my mame vývar tak 2krat do týždňa.... Veľmi ho mame radi....kuraci alebo bravčový...

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Aj 2x do týždňa lebo starší nechce inú polievku 😂

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

U mna kazdu nedelu musi byt👍

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Kvôli manželovi aj 2x za týždeň - slepačí, hovädzí, bažanta... Deti to už ani vidieť nemôžu 😀

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Vela a casto lebo ja som zavislak na vyvare a deti tiez lubia

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Hovorí sa, ze ak dás rajcinu alebo cibulu do vyvaru, tak sa ti polievka nebude kaliť

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Tiez davam papriku ale az pred dovarenim

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@danaholanova ja nebudem radšej skúšať 😊 ďakujem za info. Každý máme to svoje co pridávame do polievok. mam rada takú obyčajnú. Koreňová zelenina, celá osuoana cibuľa, bylinky 😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@danaholanova a samozrejme mäso 😂

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

v nedelu uvarime liter polievky a v stredu ju vylievame lebo ju nejeme

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@radus1810 toto sa asi iba hovorí. Ja niekedy nedávam cibuľu a nieje kalná. Ale vyberám zufankou to, čo kal spôsobuje. Neviem ako sa to vola, to hnedé co sa robí po obvode hrnca z mäsa pri varení 😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@wieruska1 zaujimava teoria. Inak sa vyvar pripravuje z masa kosti a korenovej zeleniny

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

U nas supiny
@nika82 u nas podobne

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Kazdu nedelu

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu unas jedine gulas sa zje uplne 😀

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Mnam, teda rajcinku vidim tiez 1x 😉 u nas mame raz do tyzdna, ale maly ho miluje, co ostane hadzem v kelimkoch od jogurtu do mraznicky a pridavam do omáčok 🙂 inak tiez radi experimentujeme a najradsej pridavam kel alebo karfiol 🙂 mnam 🙂 dobru chut k obedu chorobke 😉 nech je rychlo fit

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@aayka ja som to tiez oberala lyzicou ked som zacinala varit,no starka mi povedala,ze prave to doda polievke chut a uz to nerobom a polievka ani tak nie je vobec kalna. Je krasna cira a kazdy moj vyvar chvali,ze je ako od babicky😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Ja davam tiez celu mensiu papriku,celu paradajky a tiez cibulu v celku. Ked sa polievka dovari,vsetko vyberiem a vyhodim. Takto som sa ucila a videla od svojej mamy ☺

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

My robíme vývar v tlakovom hrnci. A je výborný, kalný nebol nikdy. Pamätám si na dlhéééé varenie vývaru ešte z detstva, ale musím povedať, že tento z tlakového je chutnejší a tuším aj intenzívnejšiu mäsovú chuť má.
A dávam len klasiku: mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, celé korenie, soľ. Videla som už aj vývar s pórom, paprikou, rajčinou, dokonca bobkovým listom. To je pre mňa už iná polievka.
A práve ho teda varím, lebo na muža niečo lezie 😉 A deti ju tiež milujú s rezancami.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@bibyke naozaj? Mňa to tatino takto naučil 😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@abriela ha ha ...tiez nemamna to dobre spomienky 😀 preto u nas tiez malo

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

vyvar s rajcinou?

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@bibyke
@aayka Baby, tá "pena" sú vlastne bielkoviny z mäsa. Keď to odstránite, už to nebude ono.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Ja vyvar minimalne raz v tyzdni. Zbozbujem vyvar 🙂

Mrkva. Petrzlen. Cibula. Zeler. Kalerab 🙂
Niekedy dam aj papriku.
Svokru som videla veru davat aj paradajku.
Mnaaaaam. Dokazem ho na litre zjest 🙂 nikdy sa ho neprejem 🙂
Vyvar varim uplne pomalicky cca 3 hodky 😉

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Varim v 10l hrnci a skladujem v mraznicke nadavkovane. Varim aj 12 hod.
Ked ma napadne, papriku dolozim, ale rajciny vidim prvykrat 🤔. Ja davam aj 1/4 kelu poviazaneho a poviazanu petrzlenovu vnat.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@popoluskaxy a ono sa to nejako rozvari keď to tam nechám, alebo to ostane také hnedé?

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@charlie1980 12hodin?To potom ked dolievas vodu nestrati tu chut?Ja tak 3-4 hodky podla toho ake maso davam

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu Snazim sa nedolievat, uplne na minime varim....dolievam len na zaciatku, neskor uz nie....tak ale pri 10l je z coho odparovat 😄

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@charlie1980 to je pravda😁ale ja som to minule skusila dat na najmensie a sa mi to nevarilo len stalo.Mam plyn

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@minutka aj ja som nevidela ešte rajčiny vo vývare

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@lavinis to aj u nás sestra frflala každú nedeľu že zase rezancovaaaa...môj manžel vývar miluje a ja tiež ním nepohrdnem 🙂 keď vidím hrniec na sporáku so zeleninou a mäskom je to pre mňa taká typická nedeľa 🙂 Ja dávam mrkvu,zelen,pór,petržlen ale aj papriku a paradajku-to som sa naučila od svokra 🙂 (ešte minule manžel pozeral že paradajka do vývaru?to si kde videla? No zlatko moje u vás 😀 )

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@4stanka4 a nerozvari sa ta paradajka?

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu dávam ju zo zeleninu asi po hodine od začatia varenia a nie nerozvarí...potom ju pekne vyberiem 🙂

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@aayka Ako vravím, používame ten tlakový hrniec a tam po tom nezostane ani stopy. A v tom tlakovom stačí variť vývar povedzme 2,5-3 hodiny. Šetrí sa energia, čas a chuť je lepšia. Ja odporúčam vyskúšať. Ja si pamätám na vývar, kde sa muselo stále dolievať, dochucovať... stále sa reguloval plyn, raz sa moc varilo, raz zas nevarilo... V tlakovom ťažká pohoda.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu No musi....pod pokrievkou na najmensom plyne, ak nie, tak vacsi horak na najmensom. Musi to ist, skus zakryt.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@popoluskaxy ja sa toho tlakoveho hrnca bojim😂😂😂😂a tak by som ho chcela.Co vsetko v nom robis?Ja som taka konzerva🤣

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu ja som sa tiež stále bála tlakového hrnca, mám ho asi mesiac, ale je to úžasná vecička. Vývar som tam ešte nerobila, ale teda skúsim

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

a vývar varím min raz v týždni 🙂

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@martabalalajka a kolko l mas pre kolko clenov?

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu Robievam aj kurací, morčací perkelt, fazuľovú polievku...muž robieval aj mäso dusené, ale to mi nechutilo. To radšej normálne v hrnci.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@momalu my 5 členná rodina máme 7l, bohate stačí, z tescoma.

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@martabalalajka aj nas je 5 ze by som napisala jeziskovi?😉

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@popoluskaxy ved ja to neodstranujem,praveze naopak,pisala som,,ze sa to nema

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@aayka ano,a varim na najmensom stupni tak cca 3hodinky. Zajtra budem robit tak ti odfotim potom😂

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@bibyke tak skúsim to tam nechať co z toho bude 😊

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@aayka kludne,neboj,ono sa to potom usadi a polievocka bude krasna. Ale teda ak ju nenechas vriet tri hodiny😅 iba na najslabsom plameni ju varim
Teda ja ji varim tak,ze ju necham zovriet na najvacsom plameni a potom ju prelozim na najmensi a tak varim 2-3hodinky..

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@bibyke skúsim tvoju radu. Ďakujem 😉

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@bibyke ale písala si, že si to dávala preč a potom ti starká povedala, že to nemáš robiť. Tak ja som len dodala, prečo sa to nemá robiť 😉

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

@popoluskaxy no to bolo pred desiatimi rokmi😁

Odpovedz
7. dec 2018
avatar

Baby ja by sm jedla vývar aj každý deň, no mojím doma stačí bohate raz za mesiac 🙄
A áno paradajku dávam raz mi ju tu niekto poradil aj s paprikou a je mňamozna 😂 taká iná 😉
A v podstate sa tam rozvarí, ale však pri cedení ostane všetko z nej v sitku 🙂

Odpovedz
10. dec 2018
avatar

@raduska12 ďakujem za ❤️

Odpovedz
10. dec 2018