#vianočné pečenie recept
Rebekine rohlíčky:
Cesto: 25dkg masla
3 šálky múky polohrubá +hladká
1 balíček sušených kvasníc
3 žltka
1 šlahačková smotana
1 kávová lyžička soli
Maslo s kvasnicami vyšľaháme varechou,do smotany dáme žľtka,soľ a vyšľaháme.
Do misky s maslom ,pridáme múku a premiešame,pridáme smotanu so žľtkami a spravíme cesto. Necháme uležať min. 1-2 dni,čím dlhšie tým lepšie.
Posýpka: 1hrnek kryštálového cukru
1hrnek posekaných orechov
veľká lyžica mletej škorice alebo podľa chuti
Cesto rozdelíme na 4časti. Vyvaľkáme na tenko na posýpke z orechov .Pri vaľkaní dať na dosku 2 lyžice orechov vždy na jednu i druhú stranu ,aby sa do cesta natlačili.
Rozdelíme na 16 dielikov a zmotávame smerom ku stredu.Pečieme pri 160 stupňoch do ružova. Ešte teplé pocukrujeme.