#vianočné pečenie recept
    Rebekine rohlíčky:

    Cesto: 25dkg masla
    3 šálky múky polohrubá +hladká
    1 balíček sušených kvasníc
    3 žltka
    1 šlahačková smotana
    1 kávová lyžička soli
    Maslo s kvasnicami vyšľaháme varechou,do smotany dáme žľtka,soľ a vyšľaháme.
    Do misky s maslom ,pridáme múku a premiešame,pridáme smotanu so žľtkami a spravíme cesto. Necháme uležať min. 1-2 dni,čím dlhšie tým lepšie.
    Posýpka: 1hrnek kryštálového cukru
    1hrnek posekaných orechov
    veľká lyžica mletej škorice alebo podľa chuti
    Cesto rozdelíme na 4časti. Vyvaľkáme na tenko na posýpke z orechov .Pri vaľkaní dať na dosku 2 lyžice orechov vždy na jednu i druhú stranu ,aby sa do cesta natlačili.
    Rozdelíme na 16 dielikov a zmotávame smerom ku stredu.Pečieme pri 160 stupňoch do ružova. Ešte teplé pocukrujeme.