rebekakotulka
13. nov 2019
284 

Dobrá káva nikdy nie je zlá ☕️

Poznáte ten pocit, keď niečo veľmi chcete, ale už ani nedúfate, že sa to splní? Tak presne ten som mala, keď mi Koník poslal správu, že ma vybrali na testovanie kávy Barzzuz. Zriadené načasovanie, keďže môj malý synček v tom čase mal kratšie noci a dni nekonečne dlhé. V takýchto dňoch žena potrebuje viac energie než inokedy. Práve sme sa vracali  z prechádzky, keď kuriér priviezol balík. Ihneď som utekala otvoriť krabicu (mimochodom ešte vonku), z ktorej na mňa vykukali 3 balíčky káv, každá inej chuti, a praktický termohrnček.

Nad výberom som si hlavu príliš nelámala. Oslovil ma totižto názov, a tak prvá obeť bola Brazília. Brazília je najväčší producent kávy, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Z jej príjemnej, ľahkej chuti som si vykúzlila krásne poobedie. Cappucino z Brazílie bol podľa mna výborný nápad. Spríjemnila som tak deň nielen sebe, ale aj ostatným členom rodiny.

Niektoré dni si vyžadujú dobiť baterky na 120 percent. Pri káve Etiópia je to možné dosiahnúť. Táto káva ma oslovila najviac. Ako sa hovorí, je podľa “môjho gusta”. Má výrazné telo, ale zároveň nie je horká. Z jej chuti mi ulahodila jej sladkosť a keďže najviac milujem kávu čerstvo namletú, pripravujem si z nej espresso bez pridania cukru a mlieka. Tiež ju pripravujem návštevám v podobe latte, capuccina a nemôžem zabudnúť na koláč, ktorý som z nej vykúzlila. Kávový koláčik s výbornou kávou, hmmm, sen každej kávičkárky. Túto kávu som si zamilovala a z balíčka mi ostalo posledných pár zrniečok, čo celkom určite napravím.

No a nakoniec mi na testovanie ostala Indonézia. Musím sa priznať, že táto mi veľmi neulahodila. Pri jej korenistej chuti si určite prídu na svoje kávičkári, ktorí majú radi výraznú chuť kávy. Aj keď je veľmi silná, má príjemnú zemitú vôňu. Zatiaľ balíček tejto kávy ostáva len otvorený a príliš nevyužitý, ale raz mi možno zachráni kožuch, keď dôjdu zásoby 😊

A ešte tu máme termohrnček. Ten ma ako novopečenú mamičku neskutočne potešil. Bol s nami na každej prechádzke odkedy ho máme. Aj keď zelená nie je moja obľúbená, ladila s ročným obdobím, v ktorom sme ho využili. Pri povinnostiach občas nestihnem kávu piť okamžite, a tak v tomto hrnčeku už nemusím vypiť 5x ohrievanú. 😁

Veľmi by som sa chcela poďakovať Koníku a firme Barzzuz za možnosť testovať kávu. Mamičky, ktoré milujú kávu, táto možnosť veľmi potešila. A tiež mame v kuchyni nového spoločníka. Áno, svoju pôvodnú kávu som sa rozhodla vymeniť za Barzzuz Etiópia. Bola som poctená testovať z toľkého množstva mamičiek. 

Prajem príjemne kávičkovanie ☕️♥️

#test_barzzuz #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli