redakcia
7. feb 2023
3772 

Finančná injekcia pre mamy, ktoré si plnia sny

Sotva som sa vyhrabala zo začarovaného kruhu laktačných problémov, refluxov, kolík a prerezávajúcich zúbkov, prišiel čas návratu do práce a kolotoča malých prekážok, ktoré sú známe všetkým pracujúcim rodičom. Vždy som však patrila k ženám, ktoré verili, snívali a nevzdávali sa. A inak to nebolo ani teraz. Stačilo spoznať možnosti, odhadnúť schopnosti a prijať pomoc. Preto som rada, že VÚB banka prišla s produktom zameraným práve na nás, snívajúce, pracujúce mamy. Vedeli ste, že je tu príležitosť, ktorá zvýhodňuje mamy a otcov malých detí, ktoré sa rozhodli vrátiť späť do práce? 

Pracujúce mamy. Navyše s dieťaťom vo veku do 3 rokov. Mnohými obdivované, inými zatracované a vnímané ako riziková skupina. Patrím k nim aj ja. A verte mi, rozhodnutie vrátiť sa do práce skôr ako po 3 rokoch je častokrát veľmi ťažké aj bez zbytočných poznámok okolia. Poznámok, ktoré vedia zabolieť a zasiahnuť. Každá mamička sa rozhoduje na základe toho, čo chce alebo musí. Preto je soľ nad zlato riadiť sa heslom: „Nesúď, pokiaľ si nebol v jej koži.“  

Plánované i nečakané výdavky

Čo si budeme klamať, obdobie, keď na účte prestane pípať materská dovolenka a vystrieda ju tá rodičovská, môže byť pre mnohé domácnosti šok. Niektoré rodinné rozpočty to pocítia viac, iné menej. Každopádne práve nápor na rodinné financie a zvýšené náklady pri opätovnom nástupe do práce pomôže preklenúť Mama úver. Či už potrebujete pokryť vysoké poplatky za škôlku, nečakané výdavky za pokazený kotol, zvýšené zdravotné náklady, zariadiť si domácu pracovňu alebo si zaobstarať auto. Alebo aj všetko naraz. Pretože tak nejako to bolo v tom mojom prípade.

Vždy sme sa snažili mať ako rodina nejakú tú rezervu a k financiám pristupovať rozumne. No posledné roky nám dali zabrať. Zaobstarali sme si vlastné bývanie a pribudla k nám dcérka. Obrovská dávka lásky a emócií, no i zvýšených výdavkov. Ak ste sa v poslednej dobe pustili do vlastného bývania, určite viete, že je tu skutočne čierna diera na peniaze. K tomu súčasná ekonomická situácia, ktorá nie je práve prechádzkou ružovou záhradou. A tak naša rezerva v čase, keď som sa chystala späť do práce, pripomínala skôr vyfučanú pneumatiku od trojkolky, ktorá by nás bezpečne odviezla sotva zopár metrov.

Nech sme plánovali, počítali či škrtali akokoľvek, vedeli sme, že tentoraz to bez finančnej pomoci nedáme. Dcérine výdavky za škôlku a všetko okolo toho, nemalé sumy v lekárni, ale aj nové auto. Pretože na zladenie škôlky s pracovnou dochádzkou by som potrebovala ideálne teleport. 🙂 Bez dieťaťa som bola najväčším nadšencom cestovania vlakom a hromadnou dopravou. Počas materskej som zase na 100 % využívala kočík. Ale zladiť pracovnú dobu a prevádzkové časy škôlky? V našom prípade bez ďalšieho auta nemožné. Pravý zmysel „dobehnúť ako pes s vyplazeným jazykom“ spoznáte až vtedy, keď vám bude horieť pracovný termín, predĺži sa schôdzka, do toho nejaká tá zápcha a nakoniec učiteľka klopkajúca po hodinkách, že dieťa vyzdvihujete v hodine dvanástej. :D Každopádne, to moje červené autíčko z druhej ruky bolo viac ako nutnosťou. No bez Mama úveru by sme si mohli dovoliť akurát tak červené tenisky na šprint. 🙂

VÚB ponúka výhodný mama úver

Mama úver skrátka pomáha s nutnými výdavkami, ale rovnako môže pomôcť na ceste za snami. Pre všetkých pracujúcich rodičov, ktorí majú dieťa do 3 rokov je tu možnosť bezúčelovej pôžičky od 3 010 až do 10 000 eur. Ak potrebujete finančnú podporu kvôli zvýšeným výdavkom počas hluchého obdobia, Mama úver so zvýhodnenou garantovanou úrokovou sadzbou 5,9 %, navyše bez poplatku za jeho poskytnutie, môže byť riešením pre mnohé rodinky. Nenechajte sa však pomýliť názvom. O Mama úver môžu požiadať aj oteckovia. Jedinou podmienkou je, aby išlo o pracujúceho rodiča so stabilným príjmom, ktorý má dieťa do 3 rokov a, samozrejme, je schopný úver splácať. Na jeho vybavenie vám bude stačiť doklad totožnosti, doklad o veku dieťaťa a v niektorých prípadoch, podľa typu zamestnania, doklady o príjme. VÚB banka ponúka férovú šancu na úver všetkým pracujúcim rodičom, preto úver nastavila tak, aby im skutočne pomohla v náročnom období a zároveň, aby bolo v ich možnostiach jeho splácanie.

Mama úver plní sny

Naskytla sa vám príležitosť, no problémom sú financie? Nevzdávajte to. Postretli vás nečakané výdavky? Nezúfajte. Zvážte svoje možnosti a schopnosť splácať úver a ak je všetko v poriadku, choďte do toho. My sme si spoločne s manželom sadli, prešli si všetky možnosti a zhodli sa, že práve Mama úver je najvýhodnejším riešením toho, ako preklenúť obdobie, kým sa vďaka návratu do práce naše financie neustália. 

O Mama úver môžete požiadať v ktorejkoľvek pobočke VÚB, kde vám so všetkým poradia, vysvetlia a nezáväzne vypočítajú výšku úveru a splátky. Lebo pracujúce mamy naozaj nie sú rizikovou skupinou. Práve naopak. Materstvo, napriek tomu nedostatku spánku a voľného času, v žene aktivuje náhradný, výkonnejší zdroj energetického pohonu, o ktorom doposiaľ ani len netušila. 🙂 A tak nie je problém ani to, aby sa mama na rodičovskej dovolenke naplno zaradila do pracovného procesu. O dobrý time management sa síce musí postarať sama, ale s finančnou podporou jej pomôže Mama úver od VÚB banky.


Tento článok vyšiel s podporou VÚB.