redakcia
9. nov 2021
4686 

Keď si pod stromček prajú... nič

Vianoce sa blížia! Ako som to zistila? Z reklamy na mňa vyskočilo staré známe: „Ja nemusím, ja už ho vidím!” No a mňa sa zmocnila panika. Je čas vymýšľať darčeky pre celú širokú rodinu. Od vlastných detí, cez tetičky, strýčkov, babičky, prababičky… Každoročná mozgová zumba začala!

Na vianočných darčekoch je najzvláštnejšia jedna vec. Nikto, kto má viac než 25 rokov, ich vlastne nechce. Otázkou teda zostáva, prečo si na nich nechávame tak záležať? Isto ste si to už skúsili aj vy. Keď sa akéhokoľvek dospeláka spýtate, čo si praje od Ježiška (alebo Santu, Deda Maroza, Troch kráľov,...) odpoveď je, v podstate, väčšinou tá istá: „Nič.” S rôznymi obmenami typu: „Hlavne zdravie,” alebo „ja už nič nepotrebujem,” sa stretne v predvianočnom období asi každý. Ale, úprimne, neverím, že som jediný dospelák, ktorý kľudne spíše aj celú „áštvorku” prianí Ježiškovi. 

Čo však s tými ostýchavcami, ktorí jednoducho svoje priania neprezradia? U nás je to väčšinou prípad babičiek a prababičiek. Vraj si nemáme robiť škodu. A pravdou je, že u nás doma si nedávame nijak extra drahé darčeky. Našťastie, sme nepodľahli konzumnému šialenstvu, kedy sa všetci predháňajú, kto kúpi viac, drahšie či väčšie darčeky. U nás sa ide skôr po tých nefinančných hodnotách. To však nič nemení na veci, že aj tie drobnosti musí niekto vymyslieť!

Vzhľadom k tomu, že bývame 500 km od našich starých rodičov a delia nás štátne hranice, vídame sa pomenej. A posledné dva roky naozaj minimálne. Všetci vieme, prečo. To ma doviedlo k myšlienke, darovať im fotodarčeky. Aby nás mali vždy pri sebe aspoň takto. Aby sa mohli tešiť z úsmevov vnúčat, a hoci viem, že fotka ich neobjíme, takto im našu prítomnosť sprostredkovať.

Okrem toho, už od nepamäti (snáď od prvých Vianoc, kedy som z vlastného vreckového kupovala vianočné darčeky), kupujem všetkým v rodine kalendár na nadchádzajúci rok. Stolový, na stenu… Snažím sa to obmieňať. Každopádne, fúzia foto- a kalendár sa mi celkom zapáčila.

Spĺňa totiž hneď niekoľko jednoduchých zásad, ktoré môže výber darčekov pre blízkych zahŕňať.

1. Všetko vybavíte online. Od objednania až po doručenie priamo do vašich rúk. Žiadne tlačenice v nákupných centrách, vydýchaný vzduch a k tomu rúško či respirátor… Pekne, v papučiach a pyžame, v pohodlí domova, pod dekou, s čajíkom v ruke. 

2. Nemusíte mať vyštudované IT, aby ste to zvládli. Na fotocopy.sk vás stránka sama intuitívne navedie, kam kliknúť, čo pridať. Navyše sú k dispozícií rôzne šablóny, tak nemusíte ani nijak výrazne trápiť svoje mozgové závity. Proste nahráte fotky, „rozhodíte” ich na jednotlivé stránky a tadá! kalendár je na svete.

3. Je originálny. Kalendáre sú taká klasika, fotky sú taká istá klasika, ale fotokalendár je, hlavne pre staršie generácie, jedinečný a originálny darček.

4. Darujete spomienku. Kalendár je aktuálny síce len rok, ale, napríklad, moja babička si každoročne vystrihuje pekné obrázky z akéhokoľvek kalendára. Prečo by si nemohla vystrihnúť aj fotky pravnúčat a nalepiť do albumu či prišpendliť na chladničku?

5.Vyčaruje úsmev. A to je to, vo co gou. Nie je dôležitá hodnota, ani množstvo darčekov, ale pocit, ktorý v obdarovanom zanechajú a v prípade fotokalendára máte takmer 100% istotu, že to bude pocit radosti, šťastia, dojatia…

6. Je vhodný pre všetkých. Fotokalendáre sú naozaj univerzálnym darčekom, ktorý nezruinuje rodinný rozpočet. 

7. Je osobný. Poznáte tie otrávené výrazy, keď z balíčka obdarovaní vytiahnu tridsiaty ôsmy pár ponožiek? Alebo ďalšiu kazetu s kozmetickými výrobkami, ktoré poputujú zas ďalej do narodeninového balíčka kolegyne k jej jubileu? To sa s fotokalendárom jednoducho stať nemôže. Jednak, že ním dávate jasne najavo, že ste pri jeho tvorbe strávili čas, ktorý ste tak venovali tomu, komu je adresovaný, a zároveň, darujete niečo, čo je naozaj osobné a určené len a len jedinej osobe. Radosť z neho je zaručená a jeho cena váš tiež nezruinuje. Výhra na všetkých frontoch, nemyslíte?

Vianoce sú sviatky, kedy sme si všetci bližší, oheň horí teplejším plameňom, objatia hrejú o čosi viac, domov vonia mamou, hoci tam už možno ani nie je, a maličkosti robia veľkú radosť. Preto nezabúdajme, že vyčariť úsmev je to, o čo tu ide, a to nech má obdarovaný dva roky, či na chrbte už deväť krížikov. 

Čerešničkou na záver je i fakt, že kúpou fotokalendára od fotocopy.sk získate nielen originálny personalizovaný darček pre svojich blízkych, ale podporíte slovenskú firmu. A čo je doma, to sa počíta! A počíta sa aj zľava, ktorú práve na fotocopy.sk môžete uplatniť pri objednávke, ak zadáte kód "MODRYKONIK" vo vašom košíku. Ušetríte 30 % a to už sa naozaj oplatí.

A ja vám prajem krásne predvianočné dni bez stresu a zhonu.

Tento článok vyšiel s podporou fotocopy.sk

Pred 4rokmi sme začali s takýmto kalendárom obdarovávať starích rodičov a rodičov,veľmi sa z toho tešili a každé Vianoce doslova čakali kalendár plný úsmevov.. tieto Vianoce už (bohužiaľ) bude len pre rodičov..

9. nov 2021

Jej, super, ze si sem dala ten clanok, cez leto som na to myslela, ze tento rok zase spravim kalendare (zijeme v zahranici, takze nasi aj svokrovci vidia deti este menej, nez pred koronou), ale uuuuplne som na to zabudla. A uz je veru nacase! Dakujem ☺️☺️

10. nov 2021

Nesuhlasim. My tiez dostavame od znamych kalendar s ich fotkami...a aj ked ich mam rada, ten kalendar sa mi jednak nepaci a nehodi sa mi do bytu, nakolko mam vycibreny vkus. Radsej by som dostala len link kde si ich bohaty fotoalbum mozem pozriet. Btw, tie foto du casto nekvalitne a mat ich vycapene na stene...no zana nie. Tiez mi to pride take vnucovanie sa, ja by som si netrufla dat niekomu kalendar mojimi fotkami, ze "Na kukaj sa na mna cely rok" ako keby nemali vlastne spomienky.

10. nov 2021

@lunademonica ale je predsa veľký rozdiel dat niečo také starým rodičom zbožňujúcim vnúčatá ako známym či širšej rodine

10. nov 2021

Myslim že pre starých rodičov super ale možno fain sa aj dohodnúť ja som sa zvykla so sestrami...lebo načo by im boli tri kalendáre...😅a pre známych a širokú rodinu ozaj out... 😂 To určite nie... ale ja osobne som za to nič...ekologické...alebo potom niečo čo sa dá zjesť
..jedia všetci......

10. nov 2021

Objednané 😀👍, ďakujem za tip.

10. nov 2021

No neviem ci v dnešnej dobe (ale aj v minulosti) niekto vo veľkom obdaruváva na Vianoce ešte aj strýčkov, či tety... Veď je to choré... Rodičov, svoje deti, pripadne deti brata, či sestry to áno... Ale dávať darčeky takej širokej rodine?

12. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli