redakcia
9. aug 2023
1774 

Letom skúšaná pokožka

Prázdniny s deťmi sú ako účasť v adrenalínovej reality show Survivor: Letná edícia. Skĺbiť všadeprítomné deti plné energie s prácou a povinnosťami sa niekedy zdá priam nemožné. Občas musíme vynaložiť nemalé úsilie, aby sme z nich vyviazli všetci zdraví, fyzicky aj psychicky. No napriek tomu toto obdobie milujem. Nech už so sebou prináša akékoľvek výzvy. 

U nás sú to predovšetkým rôzne peripetie spojené s pokožkou. Od podráždenia slniečkom, cez odreniny od šľapiek medzi prstíkmi, od plaviek pod pazuškami, vyšúchané stehienka, bodnutia hmyzom, spálené chodidlá od horúceho piesku, zodrané zadočky z tobogánov ci štehná, keď deti napadne spásonosná myšlienka, šmýkať sa na šmykľavke naholo. Samozrejmosťou je starostlivosť o jazvu na čele mladšej dcéry, ktorú si stihla po 3 minútach na ihrisku rozbiť ešte na jar. 

Typické leto každej mamy. Denno-denne sa u nás ozve plejáda sťažností: „Mami, toto ma svrbí! Mami, tuto má štípe! Mami, tuto ma to bolí! Mami, tuto mám nejaký štípanec! Mami, toto mám červené! Mami, tu mám nejaké pupáčiky! Mami, tuto mám škrabanec. Mami, tu som sa odrela...“

Mám kamarátku, ktorá na všetky podobné problémy používala „zázračný sprej.“ Stačila jedna aplikácia a vo väčšine prípadov, kedy šlo dieťaťu skôr o pozornosť, ako o skutočnú pomoc, to naozaj pomohlo. Tým zázračným sprejom boli kvapky do nosa. Stačilo raz streknúť a dieťa sa spokojné vymámilo z maminej náruče a pokračovalo v letných dobrodružstvách. Som mama, ktorá sa snaží nerobiť z komára somára, no viem, ako takéto drobné neduhy, ako spáleniny, podráždenie pokožky či odreniny dokážu narušiť každodennú pohodu. Preto som si aj ja toto leto našla svojho vlastného všestranného pomocníka, ktorý však, na rozdiel od tých kvapiek do nosa, skutočne pomáha na viaceré malé/veľké kožné problémy, ktoré so sebou leto (nielen) s deťmi prináša.

Na cestách, výletoch, dovolenkách, ale samozrejme aj doma mi teda nesmie chýbať CICAPLAST Balzam B5+. Tento viacúčelový balzam pomáha upokojovať, hojiť  a chrániť podráždenú pokožku a je vhodný pre celú rodinu. CICAPLAST Balzam B5+ obsahuje panthenol (tiež známy ako vitamín B5), aktívnu látku vyhľadávanú pre svoje upokojujúce a obnovujúce účinky. Taktiež je obohatený o unikátny prebiotický komplex Tribioma, zložený zo sacharidov, rastlinných extraktov a produktov fermentácie, ktorý preukázateľne obnovuje rovnováhu mikrobiómu narušenej pokožky.  Obsiahnutý Madecassoside, pozoruhodný výťažok z byliny Centella Asiatica, je upokojujúca látka, ktorá zase pomáha pokožku regenerovať.

Tento malý zázrak je vhodný pre celú rodinu a môže byť použitý na akúkoľvek časť tela, iba je potrebné vyhnúť sa očnému okoliu. Preto po ňom siaham, keď potrebujem ošetriť podráždenú pokožku, odreniny, zapareniny, jazvu, pokožku spálenú od slnka ale aj malú popáleninu, keď si dcérka označkovala nohu palicou na opekanie. Zmierni podráždenie, ale aj svrbenie, keď si nás nájde nejaká štípuca potvorka. Neobsahuje parabény, čo znamená, že je bezpečný pre citlivú pokožku, ktorou moje deti trpia. Preto vždy keď sa u nás ozve ďalšie: „Mamiiiii...“ siahnem po CICAPLAST Balzam B5a nanesiem ho 2x denne na čistú a suchú pokožku. 

Polovica leta je ešte pred nami a tak vám prajem, aby ste si ho užili čo najpohodovejšie, aby sa vám veľké problémy vyhli a na tie drobné, spojené s pokožkou, určite vyskúšajte CICAPLAST Balzam B5+. 


Tento článok vyšiel s podporou La Roche-Posay

Zdroj fotografií: Redakcia

Začni písať komentár...

Odošli