redakcia
9. máj 2022
1126 

Prvý slovenský online pneuservis priamo v mojom vrecku!

Bol druhý január. Vianočné sviatky aj novoročné oslavy boli za nami a svet sa pomaly vracal do normálu. U nás bolo prebudenie do reality o niečo drastickejšie, keďže pracovné povinnosti povolali môjho manžela do zamestnania už druhý deň nového roka. Pre deti som vybavila „varovku“ a pod rúškom noci som ho mala odviezť k autobusu, ktorým sa mal dostať do Belgicka, kde pracuje. Po špičkách sa vkradol do detskej izby našich dcérok a letmým, no o to úprimnejším bozkom sa s nimi rozlúčil. Mesiac ich neuvidí. Poznajú to mnohé ženy na východe Slovenska. Práce je pomenej, a tak sa rodiny zvŕtajú ako sa dá.

Batožina naložená v kufri auta, otáčam kľúčom v zapaľovaní a cúvam z dvora.  Počujem niečo pukať. Zastavím a šikujem manžela, aby si sadol za volant a počúval. Šípila som problémy. Zákon schválnosti pracoval na plné obrátky. Poznáte to, dieťa vždy ochorie na víkend, hneď ako skončia ordinačné hodiny pediatra. Presne podľa toho zákona schválnosti sa auto pokazí vo chvíli, keď vám manžel odchádza na mesiac do práce a deň po jeho návrate idete na týždňovú lyžovačku. Zhrnuté, podčiarknuté. Zase to bude všetko na mne.

Cestou k autobusu naberáme do auta aj manželovho kolegu. Obaja počúvajú, striedajú sa za volantom a snažia sa zistiť, čo by mu mohlo byť. Homokinetický kĺb? Ložisko? Netuším, o čom točia. Manžel mi sľúbil, že zavolá na druhý deň mechanikom, ktorých pozná a skúsi mi vybaviť čo najskôr nejaký servis. Rozlúčime sa. Pomaly, opatrne sa vraciam domov za deťmi. Nestačí, že budem bez muža, ale aj bez auta. Paráda. 

To, čo nasledovalo, si asi viete predstaviť. Všetci mechanici, ktorých manžel poznal, boli buď plní na najbližší mesiac, alebo si ešte užívali posledné dni dovolenky. Nevedela som, na koho sa obrátiť a obvolala som celý okres a pol kraja, kým som sa k nejakému dopátrala. Nakoniec to skončilo dobre, no pribudli mi minimálne dva vredy na žalúdku a ubudlo 10 rokov zo života.

Pri predstave, že ma niečo podobné čaká zase pri prezúvaní pneumatík či pri STK, mi bolo nevoľno. Prečo sme pri prezúvaní pneumatík akoby zaseknutí v čase? V roku 2022, keď si jedlo, ubytovanie, aj prepravu po meste objednáme len pár klikmi v mobile? Čo keby sa dnešná doba priblížila aj k motoristom – otvorím appku a všetko viem. Prezutie? Výmena pneumatík? Letné? Zimné? Čo termín? Koľko také prezutie stojí? Ako by to (nielen) nám ženám uľahčilo život! Môcť sa o svoje autá starať aj inak, ako len zúfalo hľadať vhodný pneuservis v okolí, stáť hodiny v rade či sa spoliehať  na “kamarádšafty”. 

Pri náruživom googlení som narazila na aplikáciu, ktorá (nielen) nám, milé dámy, zmení život. Jedna appka v mobile, všetky najbližšie voľné termíny pekne pohromade a prehľadne. Pár klikov a som objednaná. Niekto tam hore vyslyšal moje prosby. Skamarátili sme sa s appkou Ernest.toPrvý slovenský online pneuservis priamo v mojom vrecku!

Stačí si len vybrať – chcem prezuť pneumatiky, vymeniť kolesá, opraviť defekt…? Voľný termín už appka nájde za vás – vyberiete si ten, ktorý vám najviac vyhovuje (o dve hodiny či o dva týždne, je to na vás), porovnáte si ceny a hotovo! Prezutie je rezervované!

Aplikácia je rodená slovenka od špiku kosti. Momentálne je dostupná pre Android v prešovskom regióne. 

Práca s aplikáciou je veľmi intuitívna. Stačí si vyplniť profil, kde si uložíte svoje meno, telefónne číslo a informácie o vozidle. Vyberiete si, o čo máte záujem. STK alebo prezutie pneumatík? Zadaním termínu a časti dňa, ktorá vám najviac vyhovuje, aplikácia vyfiltruje najbližšie možné termíny a časy, z ktorých si môžete vybrať. Nechýba informácia o sume.

Nemusíte rozumieť autám. Ak si navyše vyplníte aj údaje o vozidle, alebo či chcete prezuť na diskoch alebo bez, Ernest.to vám bude vedieť nájsť presnejšie termíny. Rozhodovať sa môžete podľa ceny, vzdialenosti alebo prevádzky. Nemusíte pracne obvolávať technikov. Stačí pár klikov a prísť do servisu. Platí sa až na mieste. Dokonca vám Ernest.to objednaný termín včas pripomenie.

Ak patríte k ľuďom, ktorí si prezúvanie pneumatík nechávajú na poslednú chvíľu a ste z prešovského regiónu, odporúčam aplikáciu vyskúšať. Predpovede počasia na najbližšie dni hlásia letné teploty. Je najvyšší čas. Do konca mája má aplikácia Ernest.to akciu, kedy po prezutí pneumatík, cez túto aplikáciu, dokonca získate 10-eurovú poukážku na nákup elektroniky na alza.sk. 

Pevne dúfam, že sa ľuďom, ktorí za appkou Ernest.to stoja, podarí zrealizovať aj ich plány do budúcna. Nielen v podobe webovej aplikácie a appky pre iPhone, no predovšetkým, že ju rozšíria aj o ďalšie služby a o ďalšie regióny. Ak sa mi totiž najbližšie pokazí auto, rada by som hľadala mechanika pomocou pár klikov. A som presvedčená, že aj ženy v inom, ako Prešovskom kraji.


Tento článok vyšiel s podporou Ernest.to

Začni písať komentár...

Odošli