redakcia
29. júl 2019
2386 

Sladké sníčky v pohodlnom pyžamku

Skutočná láska príde vtedy, keď už prestanete dúfať.

Pred pár rokmi som študovala, pracovala, žúrovala. Naháňala som sa za zárobkom. Mala som okolo seba veľa priateľov a známych. Bola som mladá, možno trochu hlúpa a naivná, túžila som spoznať svet a niečo zažiť. Poznáte to, chcete všetko, kým vám vykukne prvá vráska - teraz sa prihováram hlavne ženám 🙂.

Image title

Nehovorím, že som to nemala. Mala som v tej chvíli všetko, čo som v živote potrebovala. No vždy som túžila po rodine. Veľkej, zdravej a šťastnej rodine.

Zrazu ma práca v zahraničí viac ubíjala ako tešila, hoci nevravím, že v deň výplaty som sa neusmievala od ucha k uchu, no nebolo to pre mňa. V ten večer sa niečo stalo. A o pár mesiacov mi vravelo "MAMA". To, čo túži počuť raz každá žena, mi dnes pobehuje po dome rovno dvakrát. Z dievčatka, ktoré ani netušilo, či raz stretne pána P (pána pravého, princa na bielom koni?!, Petra, Pavla alebo obyčajne-neobyčajného chlapca z vedľajšieho mesta) sa stala MAMA.

Mama, ktorá nemá už toľko kamarátov a známych, ale má pri sebe najbližších, ktorí ju vždy podržia. Mama, ktorá nežúruje, ale uspáva deti. Mama, ktorá nakupuje na eshopoch miesto niekoľkohodinových akcií s kamarátkami v nákupnom centre. Mama, ktorá sa "vymódi" na obyčajný nákup v Kauflande, akoby šla na prehliadku v Paríži (teraz trochu preháňam - snáď aj rúž sa počíta!). Teším sa z obyčajných vecí a chcem, ako každá z nás, pre svoje deti to najlepšie z najlepšieho. Vášeň v nakupovaní mi zostala, aj keď sa niekedy skrýva medzi regálmi v hypermarkete. Čo si budeme nahovárať, s príchodom detí vymeníme butiky za najbližší obchod s potravinami.

Image title

Dlho som hľadala to správne jedlo, plienky, kozmetiku, oblečenie. Až napokon... Našla som moju novú vášeň, lásku na prvý pohľad, na prvý dotyk. Na jednom mieste nakúpim kvalitnú detskú výživu, prebehnem popri plienkach, voľnou rukou uchmatnem vlhčené obrúsky vykúkajúce z regála a ocitnem sa pri oblečení. Nie obyčajnom oblečení, ale pri kvalitnom sortimente z biobavlny, ktoré podlieha najprísnejším kritériám a spĺňa najvyššie požiadavky spotrebiteľa/matky na kvalitu. A potom tá cena, ktorá ulahodí oku aj peňaženke.

Jednoducho - rýchly nákup.

Ako obdobie na materskej dovolenke. Všetko beží akosi rýchlejšie, deti sú živšie a neposednejšie. Potrebujeme miesto, ktoré ponúkne všetko v jednom a ušetrí čas, za ktorým sa tak veľmi náhlime. Keby mi niekto pred pár rokmi povedal, že budem nakupovať oblečenie v hypermarkete, vysmiala by som ho. A čo robí moje nové "JA" práve teraz? Usmieva sa nad vami, ktorí ste to ešte neskúsili. Skĺbiť príjemné s užitočným, to je predsa sen večne uponáhľaného rodiča.

Ja to robím takto: cez víkend, vždy skoro ráno, nakúpim v tom istom obchodnom reťazci čerstvé ovocie a zeleninu, mäsko na prípravu chutného obeda, kvety pre mamu na nedeľný stôl a ako bonus sa zablúdim pozrieť, čo nové ponúka detské oddelenie. Po náročnom dni sa teším na moje dve krásne, voňavé deti. Na ich bezstarostnosť a hravosť v očiach. Teším sa z maličkostí - z usmiateho medvedíka čistotného na tričku môjho syna či z neupravených volánikov na pleciach mojej dcéry. Teším sa z mäkkého dotyku pyžamka, keď sa čerstvo okúpaní ku mne obaja túlia, objímajú ma a šepkajú, ako ma ľúbia. V tom momente som vďačná za všetko, čo mi život dal.

Lásku k najlepšiemu mužovi.
Lásku k deťom.
Lásku ku Kuniboo - k oblečeniu z biobavlny, tak jemnému k detskej pokožke. Lebo moje, aj vaše deti si zaslúžia to najlepšie.
Pretože "láska prichádza nečakane". Sladké sníčky v pohodlnom, mäkkom pyžamku aj tebe, milý čítajúci.

Image title

„Spi dieťatko, zavri očká,
čaká ťa už postielôčka.
Spinká bábika, spinká dráčik,
spinká kvietok, spinká vtáčik.
Aj slniečko o tom sní,
že už dávno sladko spí.“

Image title

Tento článok vyšiel s podporou Kaufland

Začni písať komentár...

Odošli