redakcia
4. nov 2020
5472 

Tipy na vianočné darčeky? Spomienky, ktoré nevyblednú

Fotografie sú viac ako iba kúsok papiera so správne namiešanými farbami. Sú to správne namiešané farby z jedinečných okamihov, ktoré nám priniesol život. Sú zhmotnením spomienok, zážitkov či maličkostí, ktoré si chceme navždy uchovať (nielen) v pamäti. Šialené zážitky v mladosti vystriedajú prvé okamihy s partnerom a s vlastným dieťatkom. Jeho prvý úsmev, prvé kroky, prvý deň v škôlke či úsmev vašej milujúcej babičky, ktorý je orámovaný vráskami z lásky. Aj vy si niekedy vravíte, že čas niekedy uteká až príliš rýchlo? Zachyťte dôležité momenty nielen v mysli, ale aj na fotografii. 

Kedy je ten správny čas myslieť na vianočné darčeky a naladiť sa na vianočnú vlnu? Ja som tvor tvorivý a vianočný. November je pre mňa časom, kedy si naplno užívam krásu jesene, no zároveň jednou nohou vstupujem do vianočného obdobia svetielok, darčekov a voňavej škorice. Pretože ak chcete svojim blízkym zaobstarať osobné darčeky od srdca, treba na ne myslieť s predstihom. 

Odkedy sa naša rodina rozrástla o nášho malého krpca, prvé a jediné nielen vnúča, ale aj pravnúča, výber vianočných darčekov nabral nový rozmer. Od nepotrebných kozmetických balíčkov, okrasných predmetov, na ktoré iba sadá prach, či neosobných poukazov, sme prešli na fotodarčeky. Pretože taký úsmev na babičkiných perách, aký vyčaruje fotodarček s vnúčatkom, nevykúzli ani ten najdrahší či najväčší dar. 

Ak aj vy zvyknete k Vianociam darovať spomienky, určite vás poteší tip na stránku, kde to všetko pôjde ako po masle. Pustite si nejakú chytľavú vianočnú hudbu do pozadia, uvarte si voňavý škoricový čaj a v teple domova vybavíte fotodarčeky pár klikmi. Ak hľadáte kvalitnú tlač, prijateľné ceny, spoľahlivé dodanie, intuitívnu orientáciu na stránke a jednoduchú tvorbu bez nutnosti inštalácie rôznych softvérov, choďte na istotu a svoje darčeky vybavte na Bontia.sk. Jednoduchý postup, no zároveň množstvo možností, ako popustiť uzdu svojej fantázii a vytvoriť si produkt podľa svojich predstáv.

FOTOKALENDÁR – 12 kapitol z knihy vášho života

U nás rok čo rok objednávame fotokalendár. Je to stálica, bez ktorej by Vianoce neboli Vianocami. Ok, bez fotokalendára, filmu Láska nebeská, svetielok a aspoň štyroch druhov vianočného pečiva ;) Obmieňame iba rôzne formáty, nech majú tie babičky aspoň nejaké prekvapenie ;) V ponuke si môžete vybrať stolové, poznámkové a nástenné kalendáre. My sme tento rok zvolili práve nástenný kalendár. A objednali sme hneď 4 kusy tejto nestarnúcej klasiky, ktorá je u babičiek najobľúbenejšia. Po tom, ako si zvolíte svoj formát, vyberiete si veľkosť, ako aj to, či chcete formát na výšku alebo na šírku. Už teraz viem, že tento náš na šírku vo formáte 30x46 cm bude mať úspech. Jeho tvorba zaberie doslova pár minút a výsledok zahreje nejedno srdiečko. Dizajn je prehľadný, jednoduchý a minimalistický, presne podľa môjho gusta. Žiadne prehnané farebné pozadia či iné prvky, ktoré sú pri fotkách zbytočné. Iba zábery vašich najbližších a prehľadný informačný charakter. Veď uznajte samy.

FOTOKNIHA – zhmotnené spomienky, ktoré nevyblednú

Život každého z nás je svojskou, jedinečnou knihou. Mieša v sebe častokrát rôzne žánre a skladá sa z rozličných životných etáp, z jednotlivých kapitol, ktoré tvoria originálny príbeh – váš príbeh života. Vďaka fotografiám sa môžeme kedykoľvek vrátiť k okamihom, na ktoré nechceme zabudnúť. A na rozdiel od tých, ktoré si uchovávame v našej pamäti, nehrozí, že časom vyblednú či sa začnú strácať. Zhmotnite tento váš príbeh do vlastnej knihy, fotoknihy, ktorú „napísal“ sám život.

Čo je najnáročnejšie na výrobe fotoknihy? Jednoznačne výber fotiek. Aj vy máte snáď desaťtisíc fotiek svojej ratolesti? V mobile, vo foťáku, na jednej karte, na usb a ešte niečo aj na externom disku? Aspoň tak to vyzerá u mňa.

Ak už máte tento náročný výberový proces za sebou, určite hľadáte niečo, čo nevyžaduje veľa ďalšieho času. Môžete si stiahnuť ich program pre náročných a vašu knihu vypiplať do detailov, alebo použite jednoduchú a rýchlu tvorbu online vďaka predpripraveným šablónam, bez nutnosti inštalácie programov. Ja som puntičkár a neuspokojím sa so všetkým, no i tak som si svoju ideálnu predlohu našla. Predpripravených šablón je na výber neúrekom, od minimalistických, až po tie vyčačkané. Takže si neviem predstaviť to, že by niekomu nesadla do jeho vkusu ani jedna. Týmto počinom, výberom šablóny, som si ušetrila nielen veľa času, ale aj nervov. A tie si, milé mamičky, musíme šetriť ;)

Poďme teraz krok za krokom. Najprv si vyberiete druh prevedenia. Na výber je mäkká knižná väzba, plochá väzba layflat a tvrdá knižna väzba. Ja som zvolila zlatú strednú cestu, ktorou je práve tretia možnosť. Pri fotoknihe s tvrdými doskami a väzbou zošitou niťou si zvolíte formát knižky – máte rady fotoknihy na výšku, na šírku alebo štvorcové? Prípadne dokonca extra veľké formáty? Nie je problém. Uprednostňujete polomatné alebo lesklé tvrdé dosky? Aj v tomto prípade je voľba na vás. Potom si zvolíte tematickú šablónu. Ja som si prešla každú jednu a skončila som nakoniec pri dizajne Hobby. Páčila sa mi jej jednoduchosť, čisté línie a priestorová čistota. Ani na popisy veľmi nie som. Jediné, čo som do nej vpísala, bolo rozlíšenie mesiacov a krátka pronostika ku každému mesiacu. Vy však môžete byť nápaditejšie a kreatívnejšie a k jednotlivým fotkám pridať rôzne texty. Vkladanie fotiek je jednoduché a inutitívne, pôjde vám to preto skutočne rýchlo. Navyše sa vám priebežne ukladajú, čo pri nestabilnom internetovom pripojení, prípadne rôznych počinoch technologických vymožeností (už sa vám spustila v strede rozrobeného projektu aktualizácia?), veľkým plusom. Taktiež oceňujem červený výkričník, ktorý vás upozorní, ak do albumu pridávate fotografiu v nedostatočnej kvalite. Mne sa to stalo pri niektorých fotkách zo staršieho mobilu. Ak si toto hlásenie nevšimnete pri vkladaní jednotlivých fotiek, upozorní vás ešte jedno hlásenie pri finalizácii knihy a odosielaní do tlače. Dvojitá kontrola, ktorá sa postará o to, aby bola vaša fotokniha plná kvalitných snímok.

Počet či umiestnenie fotiek je len na vás. Ja mám tých fotiek snáď milión, preto som využila viac strán, konkrétne 80. Fotoknihu je však možné spraviť v rozmedzí 32 až 160 strán. Ak dopredu neviete, koľko fotiek bude obsahovať vaša fotokniha, nič to. Počet strán možno meniť počas vytvárania. Hor sa teda na fotenie a triedenie! 

A čo by som ešte na záver tvorenia podotkla? V prípade, že máte fotky neupravovené, viete si vľavo hore zapnúť funkciu vylepšenia snímok. Ja všetky fotky upravujem, preto som túto funkciu vypla. Ak si aj vy fotky upravujete v nejakom editore, nezabudnite si túto funkciu vypnúť. Taktiež odporúčam, aby ste to s počtom fotografií na stranu nepreháňali. Aj v tomto prípade platí, že menej je viac. Najkrajšie emócie vyvolajú práve strany v albume, na ktorej sú jedna či dve fotografie.

Keď darček vyčaruje úsmev

A potom, jedného dňa, prišla stužkou previazaná škatuľka a v nej bola krásna fotokniha z Bontia.sk! Vytváranie bolo jednoduché, cena priaznivá, neexistuje, aby som nejaké mínus nenašla aspoň na vyhotovení. A veru, nenašla! Tlač je dokonalá, obálka podľa mojich predstáv a voľby matná, papier kvalitný a efekt, ktorý zanecháva po prelistovaní, neopísateľný. Aj keď nie som profesionál, na fotky mám špeciálny citlivý senzor a neuspokojím sa s hocijakou kvalitou. Fotoknihu som v Bontia.sk objednávala prvý, avšak už teraz viem, že určite nie poslednýkrát. Ako prihlásený používateľ máte svoje fotoknihy starostlivo uložené, preto nie je problém objednať ďalšie kusy. Fotokniha skúškou prešla, preto objednávam ďalšie 3 kusy. Nielen pre každú babičku, ale aj pre našu prababičku, vďaka ktorej sú každé Vianoce ešte čarovnejšie a špeciálnejšie. 

Vianoce v suchu s fotodarčekmi a so zľavou

Netrápte sa tento rok tým, čo kúpiť vašim známym. Uisťujem vás, že určite nepotrebujú ďalšiu kozmetickú kazetu, ani ďalšiu sviečku do zbierky. Vsaďte na istotu a zaobstarajte im osobný darček, ktorý vyčaruje úsmev na perách a teplo pri srdci. A keďže vieme, že peniažky z neba ako snehové vločky nepadajú, určite vás potešia aktuálne zľavy až do výšky 55 %. Okrem fotokníh a fotokalendárov môžete objednať taktiež fotoobrazy či klasické fotografie rôznych veľkostí.

Vďaka takýmto darčekom sa vy i vaši najbližší prenesiete v čase kedykoľvek a kdekoľvek. Uvažujte srdcom a zvoľte osobné darčeky v podobe zhmotnených spomienok.

----------

Tento článok vyšiel s podporou Bontia.sk

Začni písať komentár...

Odošli