redakcia
23. máj 2019
4906 

Uprostred Štiavnických vrchov s deťmi

Deti, deti, deti... Poznáte to. Či si to priznáme alebo nie, keď sa narodia, určitú dobu (tá doba je u každého individuálna) sa skoro všetko točí len okolo nich. A preto chceme navštevovať miesta, kde sú deti vítané a kde si vieme i my dospelí trošku oddýchnuť.

Image title

Prvý májový víkend sme s rodinou mali možnosť stráviť v hoteli Salamandra, ktorý sa nachádza v krásnom horskom prostredí Štiavnických vrchov na okraji obce Hodruša-Hámre. Už pár dní som sledovala, aké počasie nás bude počas pobytu čakať. Keďže hlásili dážď na celý víkend, bola som dosť skeptická.

Keď sme dorazili, vo vstupnej hale nás s úsmevom vítali detskí animátori spolu s maskotom Salamandríkom Hugom, ktorý stvárňoval salamandru v nadživotnej veľkosti. Informovali nás o víkendovom animačnom programe, ktorý sa bude počas nášho pobytu diať. Na recepcii nám dali karty od apartmánu, vysvetlili možnosti v hoteli a náš pobyt sa mohol začať.

Mali sme apartmán “Basic” s nádherným výhľadom na jazero, ktorý zahrňoval samostatnú spálňu s manželskou posteľou, obývaciu časť s kuchynkou, kúpeľňu so sprchovým kútom a samostatnou toaletou (samostatné WC s umývadlom pri viacčlennej rodine veľmi oceňujem). Apartmán bol priestranný a s dostatočným úložným priestorom pre každého. Milo ma prekvapili schodíky/stupienok pre deti v kúpeľni pri umývadle.

Image title

Image title

Ako prvé sme išli otestovať hotelový wellness. Je v ňom príjemne teplo, má dostatok ležadiel, bazén so šmykľavkou, ktorú ocenia hlavne deti, dve vírivky, bazénik pre tie najmenšie detičky, sauny a odpočinkovú zónu. Jedna vírivka je umiestnená s výhľadom na plavecký bazén a vonkajšie okolie, a druhá je za deliacou kamennou stenou pri bazéniku pre najmenších. Toto vidím ako veľkú výhodu pre rodiny s menšími deťmi, kde môžu aj rodičia zrelaxovať a pritom nerušiť ostatných hostí.

Image title

Image title

Po wellnesse prišiel čas na večeru, ktorú sme mali v polpenzii v rámci nášho pobytu. Že je hotel baby friendly sme zistili hneď aj v reštaurácii, ktorá je na malých návštevníkov veľmi dobre pripravená. Nechýbajú detské jedálenské stoličky, podsedáky, detský príbor, či nerozbitné poháriky, misky a taniere. Na tomto hoteli musím vyzdvihnúť gastronómiu, ktorá je na vysokej úrovni. Na chuť si tu príde každý. Malý aj veľký, zdravo sa stravujúci, ale aj labužník či malí maškrtníci, alebo veční výmyselníci, ako sú naše deti. Jedlo v bufetoch bolo dopĺňané priebežne, čo nám hosťom zaručovalo čerstvosť. Počas večere do reštaurácie zavítal aj maskot Hugo, ktorý ochotne mával všetkým detičkám a spolu s animátorom ich pozývali na detskú Minidisco.

Image title

Tak sme šli 🙂 Naše sa spočiatku hanbili a k ostatným tancujúcim deťom sa nechceli pripojiť, no ja, ako ich poznám, som vedela, že to bude trvať maximálne 5 minút a potom ich odtiaľ nebudeme vedieť dostať. Detičky sa zabávali a tancovali v sprievode animátorov a špeciálnych efektov, aby sa deti cítili ako na ozajstnej diskotéke (dymová hmla, bubliny, pena, svetelné efekty). Súťažili sme dokonca aj my dospelí a spolu s deťmi sme si vytvorili svoje tímy, kde sme sa usilovali získať prvenstvo v rôznych súťažiach. Akurát sme sa tam stretli, taká dobrá a vtipná partia, takže ani jednému z nás by prípadná prehra určite neprekážala. PS: vyhrali sme to my ,“Supermani” (na začiatku hier si každá skupina mala zvoliť svoj názov).

Začiatok ďalšieho dňa sme začínali raňajkami, ktoré bohatým výberom tiež nezaostávali. Aj tu bolo vidieť snahu výberom jedál vyhovieť každému. Od čerstvo vytlačených štiav, jogurtov, ovocia, zeleniny, vajíčkok na rôzne spôsoby, až po opečenú slaninku s fazuľkou, by ste tam našli všetko.

Aj keď naozaj takmer celý víkend pršalo, Salamandra resort bol pripravený poskytnúť nám zážitky za každého počasia.

V rámci zlej chvíle vonku sme si s manželom zarezervovali masáže. On sa zrelaxoval pri 50-minútovej aróma masáži a ja, ako žena večne nespokojná so svojou postavou, som si vybrala lymfodrenážnu masáž s brezovým peelingom proti celulitíde 🙂 Tej som sa síce úplne nezbavila, veď aj chápem, že zázraky sa za hodinu spraviť nedajú, ale dokonale som si odpočinula a spravila niečo prospešné pre svoje telo.

Ak sa miestami vyčasilo, využili sme možnosť požičať si šlapacie štvorkolky a prejsť sa po okolí, ktoré ponúka nádherný pohľad na okolitú prírodu. Veľkostne sadla synovi akurát a už sa s ňou aj preháňal po rezorte. No dcére bola detská švorkolka aj po posunutí sedadla veľká a nedočiahla dobre na pedále. Manžel si však poradil a našiel veľký konár, ktorým ju posúval a tak sa mohli “štvorkolkovať” obaja 🙂

Keď deti uvideli vonku krásne drevené detské ihrisko, ihneď sa k nemu rozutekali, no, žiaľ, sme im ho po chvíli museli zatrhnúť, keďže boli celé mokré 🙂

Image title

Image title

Je veľa vecí, ktoré ma na tomto hoteli v dobrom prekvapili, a jednou z nich bol aj veľký detský kútik s detským interiérovým ihriskom. Vo vybraných časoch sa im v tejto hernej zóne venovali animátori, hrali sa s nimi, kreslili, stavali stavebnice alebo skladali puzzle. Čestne priznávam, že sme ich využili aj pri našom odchode, keď sme sa vďaka nim mohli pokojne pobaliť. Na recepcii sme sa odubytovali a išli po deti, ktoré nám v detskom kútiku ochotne postrážili animátori. Ani domov nechceli ísť! Rozlúčili sa so svojimi novými kamarátmi a keď sme sadli do auta, prvá otázka od syna bola, či sa sem ešte niekdy vrátime 🙂 V aute zaspali do 10 minút a nás s manželom čakala vyše 4-hodinová cesta domov na východ.

Image title

Image title

Ale ako to už býva zvykom, výnimkou nie sú ani tie najlepšie hotely, kde od izieb, reštaurácie, vždy usmiateho a ochotného personálu, okolitej prírody až po vybavenie, wellness a skvelých animátorov je všetko takmer dokonalé, vždy sa nejaké negatívum nájde, aj keď samotný hotel to možno neovplyvní... A čo nám teda prekážalo? Boli to práve hostia, ktorí nevedia alebo jednoducho nechcú akceptovať, ako sa správať v spoločných priestoroch a vo wellnesse. Detský "džavot" patrí k životu, to chápem, veď mnohé deti len skúšajú a objavujú nepoznané, no je aj na rodičovi, aby správanie svojho dieťaťa usmernil. Touto svojou poznámkou, som nemala na mysli tie najmenšie detičky, skôr väčšie deti, ktoré sa tam pohybovali bez dozoru, takže ich usmerňovať nemal kto...

Napriek tomu, že nám počasie neprialo, sme si pobyt, my dospelí a aj syn s dcérou, maximálne užili a pre rodiny s menšími, ale aj väčšími ratolesťami, Salamandra rezort plne odporúčame.

Ako asi každý tvor na svete, ani ja nie som dokonalá a k tomu všetkému som ešte aj zábudlivá, tak som tašku so zrkadlovkou zabudla doma. Musela som zaimprovizovať a fotiť s mobilom.

A nezabúdajme, že deti si nebudú pamätať, aký krásny nábytok alebo auto sme doma mali, ale v ich hlavách utkvejú práve tie spomienky a zážitky, ktoré mohli zažiť so svojimi rodičmi či súrodencami.

----------

Tento článok vyšiel s podporou hotela Salamandra Resort Hotel

pekny clanok. dakujem za recenziu

16. máj 2019

My sme boli už skoro pred rokom a syn dodnes spomína že by sa tam chcel vrátiť 😊 súhlasím plne s tvojou recenziou 😊

16. máj 2019

My sme boli v zime. Je tam nadherne. Hotel krasny, personal mily.

16. máj 2019

Je tam pekne, len tie ceny by mohli byť prijateľnejšie.

16. máj 2019

My sme tam boli pred pár rokmi - vyhrali sme pobyt. Naozaj tam bolo veľmi dobre. Určite tam ešte niekedy pôjdeme na pobyt 😉

16. máj 2019

Aj my sme tam boli cez jarne prazdniny. Detom sa velmi pacilo, ocenujem bazen aj detsky kutik aj super animatorku (ta druha tam bola skor do poctu,ale nevadi). Tiez sme mali apartman BASIC. Ja som zaznamenala dve negativa..jednym bolo to,ze sme mali sice apartman pre 4,ale dali nam tam iba 2 pohare. Ja viem,ze drobnost,ale aj to vela napovie. Druhou bola strava ...niekedy...akoze varili dobre aj vyber vacsinou bol ( ak prisiel clovek dost skoro na veceru...ale na ranajky bola strudla a bola vnutri este zmrznuta ☹ Cakala by som ze si budu piect kolaciky na ranajky sami a ak nie,aspon ich dobre rozmrazia.
Ale celkovo hodnotim velmi pozitivne...a super pre deti 😉

16. máj 2019

Každý rok chodíme v lete na par dni, v lepšom hoteli s lepšími službami som zatiaľ nebola. O okolí ani nehovorím. Za mňa super super 👍 Až na ceny teda, ale na počet hviezd asi sedia...

16. máj 2019

Krasne napisane👍😉

18. máj 2019

Áno potvrdzujem my stále navštevujeme BS, krásne prostredie.

19. máj 2019

aj my sme tam boli na lyzovacku a korculko, fakt super rezort👍

20. máj 2019

Súhlasím, krásne...len tie ceny....

20. máj 2019

Za tu cenu mam vikend s detmi v alpach 400€ skoro za apartman na vikend sialene na sk pomery urcite si to môže dovolit vacsina mamiciek na RD(ironia)ale reklama dobra

29. máj 2019

Boli sme v lete, všetko super, prispôsobené max. pre deti, až na tie ceny. Naše dve deti plakali, že nechcú ísť domov 🙂

30. máj 2019

Ja len ziram na tu pozitivnu recenziu, aj reakcie pod nou. Vratili sme sa odtial minuly tyzden po 4 nociach a nic tak otrasne za tak astronomicku sumu sme este nikde na SVK, ani v zahranici nezazili. A to mame s detmi pobehanych naozaj dost hotelov v tejto kategorii.
Okrem animatorov a vybavenia detskeho kutika to bol za tu sumu des a hroza 😕

15. júl 2019

Začni písať komentár...

Odošli