redakcia
16. aug 2023
1371 

Záchrancovia v ružovom, zelenom a modrom plášti - už ich poznáte?

Úspešne som prežila 9 mesiacov tehotenstva. Prežila som aj pôrod. I keď miestami som myslela, že ten neprežijem. ;) Prežila som aj popôrodnú hormonálnu búrku a začiatky dojčenia. Aj šialené šestonedelie. Skrátka všetky tie nástrahy, o ktorých sa hovorí a píše, som mala viac-menej úspešne za sebou. Alebo aj nie? Materstvo totiž skrýva oveľa viac nástrah, pošmyknutí, prekážok či zádrheľov, ako som si pôvodne myslela. Teraz však viem, že každá komplikácia má svoje riešenie. A to aj vďaka týmto doplnkom pre tých najmenších a ich mamičky.

Až počas materstva zistíte, aká dôležitosť sa pripisuje bruchu. Nie, teraz nemyslím to naše, ktoré ešte stále nesie znaky tehotenstva. Ozdobené tými najkrajšími nedokonalosťami - striami, ktoré nám pripomínajú to čarovné obdobie, keď v nás vznikal život. Myslím bruško našich najmenších. S príchodom materstva sa oň totiž neustále staráme. Aby bolo spokojné a plné. Pretože to je alfou a omegou spokojného dieťatka.

Už viem, že dojčenie nie je vždy prechádzkou ružovou záhradou a laktácia môže klesnúť aj po úspešnom naštartovaní. Ale tiež viem, ako ju opäť naštartovať a uviesť späť do prevádzky. 🙂 Taktiež viem, ako vie zápcha či hnačka tie malé brušká, ale aj ustarostených rodičov, potrápiť. No už mám vo svojom arzenáli prípravky, ktoré tieto nepríjemnosti pomôžu vyriešiť. Na scénu totiž prišli pomocníci v záchrannom plášti.

Poznáte už BEBACARE?

Výživové doplnky Nestlé BEBACARE určené pre najmenšie deti a ich mamičky obsahujú kombináciu starostlivo vybraných zložiek pomáhajúcich riešiť špecifické problémy najmenších a podporujúcich ich správny vývoj. V dnešnej dobe je na trhu množstvo prípravkov, no v tom nekonečnom mori sa môže človek ľahko stratiť. Rad výživových doplnkov BEBACARE je však pre mňa zárukou kvality a istoty. Stojí za nimi totiž BEBA a spoločnosť Nestlé, ktorá sa riadi vysokými a prísnymi kontrolami kvality. Ich produkty sú vyvinuté na základe potrieb dojčiat a malých detí a ich výskum a vývoj nových výrobkov sa zameriava na dlhodobé zdravie každého dieťaťa, a to už neuveriteľných 155 rokov.

BeBACARE LACTO+ na podporu dojčenia

Začneme samotným začiatkom - dojčením. Už počas tehotenstva som mala jasnú predstavu o tom, ako budem s pohľadom plným lásky pozorovať svoje dojčiace sa dieťatko. Budú to chvíle iba o nás dvoch. Chvíle pohody a šťastia. Potom však nastal strih a prišla realita. Vedela som, že materské mlieko poskytne môjmu dieťatku to najlepšie. Nevedela som však, že tá cesta k spokojnému dojčeniu môže byť plná prekážok. A ja som padla na zadok hneď niekoľkokrát. Laktáciu po pôrode sa mi podarilo, našťastie, s vypätím všetkých síl rozbehnúť. Ako ma len tešili tie naliate prsníky, pohyb bradičky, keď som videla, že moje dieťa naozaj prehĺta, striekajúce mlieko všade navôkol, mokré fľaky na tričku a dokonca ani to ogrckané oblečenie mi nevadilo. Lebo toto všetko znamenalo, že mám mlieko. Kto si to zažil, určite vie, čo myslím. Uf, tak to by sme mali, dojčenie úspešné. Aspoň to som si myslela. Až kým neprišla prvá laktačná kríza. A bola som opäť na začiatku. Dieťa, ktoré by sa rado dojčilo a prahlo po mlieku vs. moje “prázdne” prsia. Pochytili ma panika, stres a pocit zlyhania. Kým po pôrode mi stačil dostatok tekutín, nejaké tie čaje a šťavy, časté prikladanie môjho novorodeniatka, oddych a veľa kontaktu, tentoraz to akosi nestačilo.

V takýchto prípadoch je vhodné siahnuť po výživovom doplnku, ktorý pomôže s tvorbou materského mlieka. Záchranca v ružovom šate, BEBACARE LACTO+, je bylinný doplnok stravy navrhnutý tak, aby pomohol s tvorbou materského mlieka. Obsahuje semená senovky gréckej, ktorá je po stáročia známa svojimi účinkami podporujúcimi laktáciu. Doplnok je vhodný na užívanie ihneď po pôrode, ale pomôže vám aj počas laktačných kríz či počas dojčenia kedykoľvek, keď zbadáte pokles tvorby materského mlieka. Veľkým plusom okrem rýchleho nástupu je aj dávkovanie. Na rozdiel od iných prípravkov nemusíte zjesť v rámci jednej dávky hŕbu toboliek, ale postačí vám dávkovanie 2 tobolky 2x denne.

BEBACARE FIBRE - vláknina pre spokojné brušká

Detský plač. Strašiak všetkých rodičov. Dokáže potrápiť nielen deti, ale i dospelých. Nejaký čas trvá, kým sa naučíme plač svojho dieťatka identifikovať. Keď je dieťa hladné, pokakané, nespokojné alebo keď ho niečo bolí. A potom, keď si už myslíme, že vieme prejavy nášho dieťatka rozoznať a všetko máme pod palcom, príde opäť neidentifikovateľný plač, kedy nič nezaberá. Viete, aby sme si nemysleli, že už všetko zvládame ľavou zadnou. ;)

Bolesť bruška je jedným z častých dôvodov detského plaču. Nafúknuté bruško, neutíchajúci plač, nepokojné dieťatko. Skúšame všetko, čo je v našich silách. Točíme sa v kruhu nosenia, masírovania bruška, cvičenia s nožičkami, ale aj v kruhu kvapiek, rektálnych rúrok či čohokoľvek, čo sľubuje uľavenie. Ja som taktiež skúsila snáď všetko. Aj vyradiť z mojej stravy zeleninu, ktorá nadúva, lepok, strukoviny, alergény či mlieko. V jednom období som sa bála aj vody napiť. Samozrejme, i tak to nepomáhalo. Ale poznáte to, topiaci sa aj slamky chytá. A rodič dieťaťa, ktoré niečo trápi, je zúfalým topiacim. Ako vravíme s mužom, až keď sa stanete rodičmi, pochopíte, ako sa dokážete tešiť aj z malého hovienka. 🙂 Pretože nie je nič horšie ako vidieť trpieť vlastné dieťa. A problémy so stolicou či zápcha sú častým problémom malých brušiek. Aj ja som si prežila nejednu chvíľu, kedy tiekli slzy nielen drobcovi, ale aj mne.

Všetkými desiatimi som teda privítala záchrancu v zelenom plášti, výživový doplnok BEBACARE FIBRE, ktorý obsahuje vlákninu GOS/FOS. Táto špeciálna zmes oligosacharidov pomáha riešiť zápchu, ale aj frekvenciu a konzistenciu stolice na vzor dojčených detí. Výhodou je, že sa podáva spolu s mliečkom a má neutrálnu chuť. Jednoducho obsah vrecúška pridáte do mlieka, materského či dojčenského, alebo do iného nápoja, a hotovo. Nemusíte riešiť špeciálne prípravky, ktoré sa snažíte všemožne dostať do úst dieťaťa, a hlavne, aj ich v nich udržať. 🙂

BEBACARE FLORA - tie správne probiotiká pri hnačke

Existuje množstvo rôznych druhov probiotík, ktoré sa líšia podľa typu mikroorganizmov a ich účinkov na organizmus. Je preto dôležité vybrať probiotikum, ktorého zloženie a účinky sú primerané nielen veku vášho dieťaťa, ale i dôvodu podávania.

BEBACARE FLORA sú kvapky s baktériami mliečneho kvasenia L. Rhamnosus vhodné od narodenia. Kmeň L. Rhamnosus, ktorý sa vyskytuje v črevnej mikroflóre u dojčených detí, podporuje črevnú mikroflóru a pomáha pri akútnej hnačke, ale aj pri hnačke spojenej s užívaním antibiotík. Tento záchranca v modrom plášti dokáže teda nielen skrátiť trvanie a intenzitu akútnej hnačky, ale v prípade užívania antibiotík hnačke predchádzať, keďže podporuje zdravú črevnú mikroflóru.

Antibiotiká idú vždy ruka v ruke s probiotikami. Ja už to beriem ako kombináciu, ktorá k sebe jednoducho patrí. Antibiotiká môžu totiž spôsobiť nerovnováhu v črevnej mikroflóre, čo môže viesť k rôznym tráviacim problémom, ako je hnačka alebo nerovnováha tráviaceho systému. Probiotiká sa preto odporúčajú ako prostriedok na obnovenie zdravej črevnej flóry počas a po užívaní antibiotík. Nie všetky druhy probiotík sú rovnaké a niektoré môžu byť pri obnove mikroflóry po užívaní antibiotík účinnejšie. Je preto dôležité vybrať si probiotiká, ktoré obsahujú druhy baktérií prispôsobené na prekonanie negatívnych účinkov antibiotík.

Ja nasadzujem probiotiká k antibiotickej liečbe vždy všetkým členom rodiny, preto ma potešilo, že BEBA prišla s probiotikami “ušitými” presne na mieru tým najmenším. Nezabudnite, že probiotiká je nutné podávať nielen počas užívania antibiotík, ale aj po jeho ukončení, a to 1 až 3 týždne. Taktiež je potrebné užívať probiotiká s odstupm minimálne 2-3 hodiny od podania antibiotík. Výhodou kvapiek FLORA je aj to, že nemusia byť uskladnené v chladničke. Viete ich tak mať vždy po ruke.

Užívanie výživových doplnkov je individuálna záležitosť a môže závisieť od viacerých faktorov. Čo jednému vyhovuje, druhému nemusí. Je však dobré mať prehľad a poznať, čo trh ponúka. Pretože, predovšetkým ak ide o našich najmenších, treba využiť všetky dostupné riešenia na uľavenie od bolesti a komplikácií. Verím, že aspoň niektorým z vás pomôžu doplnky výživy BEBACARE a stanú sa vašimi pomocníkmi v záchrannom plášti. Pretože materstvo je jedna úžasná jazda, ktorá si zaslúži hladký priebeh bez zbytočných výmoľov. Smejte sa spolu, hrajte sa, objavujte, užívajte si skrátka každú chvíľu naplno. A nenechajte si ju nikým a ničím pokaziť.


Pred začatím užívania akéhokoľvek výživového doplnku informujte ošetrujúceho lekára. Poraďte sa s pediatrom pokiaľ dieťa už konzumuje iné produkty obsahujúce rovnaké kmene baktérií mliečneho kvasenia. Nesmú byť konzumované nikým, kto môže mať alebo má potvrdenú poruchu imunity, pokiaľ to neodporučí ošetrujúci lekár. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výrobok nie je náhradou materského mlieka ani rozmanitej stravy.

Zdroj fotografií: redakcia

Začni písať komentár...

Odošli