risolino
9. máj 2018
317 

Náš svet plný hier

Každé dieťa, dokonca aj dospelý človek, má rád rôzne spoločenské hry a my nie sme výnimkou. Takže v prvom rade ďakujeme a sme vďační, že sme mohli a môžeme testovať hry V kocke! od značky Albi.

S týmito hrami sme sa už stretli, nakoľko niektoré z nich máme doma a sú super na získavanie nových informácií, vedomostí a testovanie pozornosti, rýchlosti a postrehu.

Dostali sme na testovanie dve hry: V kocke! Vynálezy a Mestá. A tiež ďakujem za krásny darček, ktorý veľmi potešil (voňavú sviečku a čaj pre perfektnú ženu). Potešilo... a aj sme otestovali. Super chuť a vôňa.

Drobci boli pri rozbalení balíčka veľmi prekvapení a šťastní. Hneď chceli vytiahnuť zo skrine aj ďalšie hry, čo máme a začali porovnávať... Najprv presýpacie hodiny, kocky (ktoré boli vo viacerých hier rozdielne) a potom aj kartičky (len som pre istotu dávala pozor, aby sa nepomiešali 🙂)

Začali sme hrou Mestá... jasné, že tá hneď padla do oka nášmu synovi, lebo u nás sa teraz vo veľkom hovorí o hlavných mestách, štátoch, svetadieloch, vlajkách, pamiatkach... takže to bol dôvod siahnutia po tejto hre. A prvá otázka znela: Budú tam aj Košice? 🙂 Hovorím mu, že asi nie, lebo sú tu svetové mestá, takže asi skôr nie... jedine, že Bratislava... takže sa pustil do hľadania Bratislavy... a bola tam a dokonca na kartičke bol Dóm sv. Alžbety (takže aj Košice čiastočne tam boli 🙂 ). Ako to u nás zvykom býva (máme veľké množstvo kníh... máme ich všade, kde sa dá a vytláčajú hračky...), vždy siahneme aj po knihách, keď niečo tvoríme, hráme sa... proste sú našou každodennou záležitosťou. Takže hneď sme siahli po knihe Mapy, Svetové mestá... a porovnávali ich s kartičkami 🙂. A potom sme začali hrať a testovať naše, hlavne drobcove, vedomosti a znalosti o jednotlivých mestách. Má aj svoje obľúbené... dosť často sa u nás spomína Rím (lebo v tom meste študuje ich ujo Dominik). Využili sme pri tom aj naše kartičky s vlajkami a hlavnými mestami jednotlivých štátov, ktoré nám vyrobil náš tatík 🙂. Na hre je odporúčaný vek 8+, ale kľudne aj skôr... všetko závisí od detí, čo ich zaujíma (náš nemá ešte ani 7 rokov, vlastne ten vzťah k mestám, štátom, vlajkám u nás je už vyše roka). V mnohých prípadoch ma vedel prekvapiť a dokonca aj nachytať v mojich vedomostiach.

Druhá v poradí prišla na rad hra V kocke! Vynálezy... to už bola iná kapitola, sama o sebe... plánujeme si kúpiť knihu Vynálezy (okienkovú a encyklopedickú, také máme radi). Niektoré vynálezy poznáme a postupne sa budeme zoznamovať aj s ďalšími... a určite nám pomôže k tomu aj táto hra 🙂. Nakoľko na konci týždňa sme mali sťažené podmienky, lebo naša malá sestrička bola v nemocnici, tak sme sa hrali so Samkom len sami dvaja... Najprv sme si prezreli jednotlivé vynálezy... to bolo otázok... Maminka, koľko si mala rokov, keď vynašli mobilný telefón?, toto poznáš?... toto je aké staré?... Proste všetko ho zaujímalo. Neskôr sme siahli aj po presýpacích hodinách a kocke a išli sme hrať. Na moje prekvapenie veľa informácií vedel a hlavne zapamätal si za tých pár sekúnd, aj keď to bolo zložitejšie hranie sa, lebo nevie ešte čítať, aj keď už pomaly začína spájať písmenká (tie už vyše roka ovláda a vie ich aj tlačeným napísať). Ale pamäť a postreh má veľmi dobré... v niektorých prípadoch bol lepšie na tom ako ja, rád vyhráva 🙂. Určite tieto kartičky nám budú postupne pomáhať na spoznávaní aj ďalších vynálezov. Tiež aj pri tejto hre je odporúčaný vek 8+, ale my určite na ten vek nebudeme čakať 🙂. Veď prečo nepodporovať deti v tom, čo ich zaujíma... v tom, čo ich baví... Takže kľudne môžete skúsiť aj skôr.

Okrem týchto dvoch máme doma aj ďalšie... Moje prvé slová, AbecedaMatematika a Svet. Určite si zadovážime (aspoň plánujeme) ešte Vesmír a Históriu. A u nás v Košiciach je možnosť vypožičania si z knižnice aj hry od značky Albi. Takže vyskúšame aj Prírodu, Zvieratá, Rozprávky... A tiež určite vyskúšame aj Brain Box Stolovú hru... vyzerá zaujímavo a láka nás 🙂. Našich drobcov do toho vôbec netreba naháňať, každý deň si niečo pýtajú 🙂... len keby toho času bolo viacej.

Ešte raz sa chceme poďakovať za možnosť testovať tieto hry, ktoré sú nielen zábavné, ale aj vedomostné, náučné a postrehové. Všetkým odporúčame 🙂, ktorí chcú získať nové informácie a vedomosti a popritom sa aj zabaviť... Tak šup, šup do zháňania a hrania sa a popritom vzdelávania sa 🙂.

#test_albi

#recenzia

u nas ich poziciavaju v kniznici aj domov .. an v Cadci aj v Ziline 🙂

19. máj 2018

@oskvarka aj u nas... Ved som to spominala v článku 🙂

19. máj 2018

@risolino prepac som nedocitala iba som mrkla 🙂 ja sa snazim robit osvetu knizniciam lebo tieto dve co navstevujeme maju neuveritelne mnozstvo novych hier a kniziek.. ktore teraz idu v plnom prude a mam okolo seba vela rodicov co vela nakupuju domov knihy a trapia sa ake su drahe,.. my chodime na kultu do kniznice a fakt kazdemu odporucam lebo ludia si kniznice stare predstavuju ako tie stare zaprasene regale so starymi knihami... a som milo prekvapena uz dlho ze to tak vopbec nie je...🙂

19. máj 2018

Ako sa prosim ta da dostat ku testovaniu?

3. okt 2018

@luxshop tohto uz nijak... Sleduj konik testuje a su nove testovania

3. okt 2018

Začni písať komentár...

Odošli