ro_manka
14. jún 2020
164 

V rodine minimalistov - detská kozmetika

Naša cesta minimalizmu sa začala ešte v časoch, keď sme ešte boli len ja a môj muž a snívali sme o bábätku. Ono, keď bývate v jednoizbáku a plánujete bábo, tak minimalizmus je vlastne - či chcete, či nie - jediná cesta. A potom prišli detičky. A s nimi aj trilión vecí, ktoré potrebujú. Alebo aj nie? Keď sa narodila Debi, prijala som výzvu.

_nekúpim nič, kým nezistím, že je to naozaj potrebné_

Ja viem, pri bábätku si mnohé poviete, že je to šialenstvo. lenže ja som mala (aj mám) v okolí mnoho kamarátok, od ktorých som si mohla v čase krízy čokoľvek požičať. A zároveň žijeme vo väčšom meste, kde sa čokoľvek dá kúpiť takmer okamžite. Tak som si povedala, že som ideálny tester a dala som sa do toho.. o celej ceste snáď ešte napíšem článok, bola by škoda nezdieľ takúto skúsenosť. 

Dnes chcem písať o tom, ako nám do našej minimalistickej domácnosti zapadla kozmetika od Manufaktura, ktorú sme mali možnosť otestovať. 

Jemná detská umývacia a kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom

Každý z našej domácnosti má veľmi špecifickú pokožku s osobitými potrebami. Čo sadne mne, nemusí môjmu mužovi  a o deťoch už ani nehovorím. Predstava, že mám doma na umývadle štyri mydlá sa mi ale nikdy nepozdávala, takže som hľadala to jedno, ktoré by vyhovovalo nám všetkým. A našla som ho. Lenže potom moja dcérka zistila, že existujú aj mydlá obrázkové. A akokoľvek rada by som jej splnila tento malý detský sníček, vôbec som nemala chuť testovať ďalšie obrázkové mydlá s neistým výsledkom. Urobili sme kompromis. My dospeláci si nechávame naše mydlo a ona s bračekom môžu mať svoje detské, ktoré budú používať aj na kúpanie. 

Prvé, ktoré sme skúsili bolo teda toto manufakturácke a ja vravím hurá, hurá, lebo iné už skúšať nemusím. Napriek tomu, že si umývame doma ruky pomerne často, dcérka nemá ani náznak vysušených rúk. Pumpička sa stláča jednoducho, takže pri umývaní vie byť dieťa úplne samostatné, čo je pre mňa tiež veľmi dôležité. Pri preprave sa dá pumpička klasicky zablokovať, aby mydlo nevytieklo. Vôňa je príjemná, jemná, kvetinová.

Jemný vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom

Dlhšiu dobu som vlásky svojim deťom umývala len čistou vodou. Ale moje deti sú bádatelia, rozumej často špinavé od blata až za ušami. Skáču a lozia celé dni ako opice, až kým nemajú mokré vlasy od potu. Piesok vo vlasoch nie je výnimkou, skôr štandardom. Zozačiatku som si myslela, že dcérke umyjem vlasy svojím šampónom, ktorý bol zhodou okolností tiež od manufaktury. Lenže detské vlásky sú úplne iné. Nepotrebujú taký ťažký šampón ako ja. Tento detský má o čosi vodnatejšiu konzistenciu od toho dospeláckeho. Dokáže ale tiež vytvoriť peknú penu a na detské vlásky úplne postačuje. Vôňa je taktiež veľmi jemná, viac ovocná. Taká príjemná, že som neodolala a raz si s týmto šampónom umyla vlasy aj sebe. Ale potvrdilo sa, že je to šampónik veľmi jemný a vyhovuje viac detským vláskom. Nevadí. Mne zatiaľ postačí, keď môžem v noci čuchať tú voňavú hlavu odvedľa 🙂

Jemný detský výživný krém na tvár a telo s mandľovým a ovseným olejom

S deťmi trávime väčšinu času vonku. Aj keď prší. Aj keď veľmi fučí. Zamladi som strávila niekoľko liet v Severnom Írsku a tam som sa naučila, že neexistuje nič také ako zlé počasie. Nedostatočné je len oblečenie, ktoré máš na sebe. Ja by som to rozšírila ešte na impregnáciu na obuv a oblečenie a krémy na telo. Opaľovací je štandard, o ktorom každý rodič vie, že je potrebný. Po prvom kliešťovi som k nemu dokúpila aj detský repelentný krém. A po prvom mraze aj krém na tvár a telo. Tento od Manufaktura som si obľúbila práve pre to, že je univerzálny. Po slnečnom dni pokožku regeneruje a vyživuje. V čase mrazov a vetrov ochraňuje. Rozotiera sa veľmi ľahko, takže to vpohode zvláda aj naša trojročná princezná, ktorá si ho nesmierne obľúbila, lebo konečne má svoj vlastný večerný krémik ako mamka. 

Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom

Keďže detičky kúpeme každý deň, medzi detskú kozmetiku som zaradila aj ošetrujúci olej. Doteraz sme používali len kvalitný olivový olej, ktorý nám odporučila naša výborná pediatrička. Synček má atopickú pokožku, takže som si donedávna ani iný netrúfla skúšať. Tento manufakturácky však znáša výborne. Od nášho olivového je o niečo lepšie vstrebateľný a aj tá vôňa sa mi zapáčila, takže zmenu som uvítala. 

Nazáver by som len povedala, že všetky produkty ostávajú v našej mini kúpelni. Prírodné zloženie nebýva vždy zárukou toho, že danú kozmetiku príjme aj pokožka atopika. U nás však vyhoveli všetky testované produkty a ja môžem len a len odporúčať. Vkusný dizajn je už len čerešničkou na torte, ktorá poteší nie len detské oko, ale aj to mamičkovské. A to ja patrím k mamičkám, ktoré sa obrázkom na produktoch zväčša vyhýbajú. Tieto ilustrácie sú však veľmi vkusné a poľahly zapadnú do akéhokoľvek interiéru.

Možno niekoho zastaví mierne vyššia suma. Nuž mamičky atopikov sú zvyknuté, že takéto sumy sú pri kvalitnej detskej kozmetike štandardom. Dokonca by som povedala, že Manufaktura patrí k tým cenovo dostupnejším. 

Ak máte nejaké otázky, milé mamičky, smelo ich napíšte do komentárov a veľmi rada vám odpoviem. 

Manufakture a tímu MK ďakujem za možnosť otestovať produkty, ktoré boli darčekom ako ušitým nám na mieru. Testovanie som si užila nie len ja, ale aj detičky.

#test_manufaktura4 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli