rovnakesaty
17. nov 2016
19 

LÁSKY NAŠEJ KRÁSKY

Števko je ten vyvolený. "Prvá láska, to je to kúzlo dokonalé, prvá láska, to je celý vesmír v malom. Prvá láska je ten najkrajší gýč, úsmev na tričku a pod tričkom nič." Veď na čo aj, keď máme leto a vonku teplo. "Letná láska je vždy kratučká, len vietor si ju pamätá, letná láska nikdy nepočká, s púpavami odlieta." Verím, že Klárina láska prežije leto a v septembri jej neostanú len oči pre plač.

Števko, lámač škôlkarských srdiečok. Záletník. Keď som ho videla prvýkrát, tak som Kláru presviedčala, že taký svetlovlasý, modrooký typ k nej ani nepasuje. No neda­la si povedať. Párkrát potom na mňa potmehúdsky pozrel, donjuanovsky sa usmial a mal moje sympatie. Držanie sa za ruku a sem tam i za kolienko prerástlo vraj k pusinkova­niu. Pani učiteľky žalovali. A že keď sa ich pýtali, prečo sa pusinkujú, tak vraj oni sa za­milovali. A budú mať svadbu. Očami som nestačila gúľať a pot ma oblieval nie z tých 30 stupňov Celziových čo bolo vonku. Števkovi tiež nebolo všetko jedno, a tak, keď ma pani učiteľky informovali o počte zákuskov, ktoré im na svadbu napečú, radšej odbehol k neďalekému stromu. Išiel akože variť. Pečenú kačku, červenú kapustu a knedľu. V tom momente mal moje po­žehnanie.

RONILA SLZY

Krátko nato prišla Klára do­mov s plačom, že svadba ne­bude. Že Števko sa s ňou už nebaví, ani ju neľúbi a vyme­nil ju za Soňku. Skúsila som ju utešiť, že on to isto bude ľu­tovať, veď v celej škôlke isto niet krajšej a šikovnejšej ako je moja dcéra. A dodala som, že ja s tým Števom zatočím. Aby moja Klárka kvôli nemu horké slzy ronila. Klára sa mi ešte zdôverila, že ju Števko vyme­nil preto, lebo Soňka má kraj­šie vlasy a nosí ich rozpustené, nie ako ona, v cope. No uznaj­te, nenechám kvôli nejakému záletníkovi dcére rozpustené husté dlhé vlasy v tých horúča­vách, aby sa jej paril krk a chr­bát. A keď sme ráno nato prišli do škôlky, tak sa ma nezabudla opýtať, či fakt s tým Števom zatočím. A či zatočiť znamená zbiť. Tak som jej vysvetlila, že ja cudzie deti biť nemôžem, že to som nemyslela vážne, ale to sa len tak hovorí.

NOVÚ SI NENAŠIEL

Števko s našou Klárou asi týž­deň, v ich reči- "nebavil". Už ho i oplakala, i zabudla. Po týždni došla naša Klárka naradostená domov, že Števko jej pošepkal, že ju už opäť chce, nechal Soň­ku a predsa len ľúbi ju a bude svadba. Lebo ona má crocsy a Soňa nie.

Večer pred odchodom na dovo­lenku mi Klára vraví: "Mamka, Števko dnes nebol v škôlke, a tak som mu nemohla povedať." Pýtam sa, že čo také dôleži­té mu nemohla povedať. Ona na to: "No aby si, kým budem v Chorvátsku, nenašiel novú ženu." Zdržiavala som smiech i moč a presviedčala ju, že isto si nenájde, lebo jej páru niet. Po dvoch týždňoch dovolenky som, poviem vám, bola strašne zvedavá, ako to s tou lovesto­ry dopadne. Števko nás týždeň naťahoval, lebo bol chorý a nechodil do škôlky. Každý deň som sa tej našej nevesty pýtala, či teda ten Števko už v škôlke bol a či má alebo nemá novú ženu. A po týždni prišlo rozuzle­nie. Števko do škôlky prišiel a... Ostal verný našej Kláre a žiadnu novú si nenašiel. A keďže Klá­ra bola inšpirovaná svadbou, na ktorej sme víkend predtým boli, spravili si pri strome svadbu aj oni. Vraj tam bol aj "akože" farár. Majú dom, rozumej plá­žový stan na hranie. Ale keďže je ich dom malý, my s ockom k nim na návštevu na kávu prísť nemôžeme, lebo by sme sa tam nezmestili. Tak vraj oni prídu k nám. A keď som sa spýtala, či ona je už teraz Klára Nálepo­vá, tak mi povedala, že nie. Že Števko je odteraz Bauer 🙂 Vie si to zariadiť to dievčisko naše. Asi ju vydám, kým chlapec ne­dostane rozum a nevezme nohy na plecia. 

Pred prázdninami ho opäť upo­zornila, aby si nenašiel novú ženu. Ani týždeň neubehol a už ho chcela ísť skontrolovať. Ale Števko nebol doma, je na prázdninách v Prešove. A tam, poviem vám, pekné dievky ras­tú, ja som toho príkladom. Uvi­díme, či Števko sľub dodrží a ja budem celé prázdniny nervózne vyčkávať na rozuzlenie tejto lo­vestory.

PS: Raz prišla Klára s odtlač­kom zubov na ľavom líci. Že to ju uhryzol Števko. Ale že to bolo z lásky. Ale vraj ho to hryzenie nudilo. Som zvedavá, s čím príde tá naša kráska nabudúce... 🙂

JANKA BAUEROVÁ

http://rovnakesaty.sk/blog/lásky-našej-krásky

Začni písať komentár...

Odošli