správy z domova: všetci žijú, nikto sa neodsťahoval a väčšina vyzerá v rámci stredoeurópskeho štandardu viacmenej pekne.

    totižto - dôchodcom vybuchol tlakový hrniec s fazuľou a rozmetal sa po celej kuchyni. v prvotnom šoku a hysterickom afekte babka vyhlásila, že už ďalej nechce žiť. s dedom sme fazuľu zamietli, oškrabali zo stien, povyberali si navzájom z vlasov, dedo ju okoštoval a povedal, že už skoro je, len je škoda, že je v nej namiešané aj sklo z digestora. po cca desiatich minútach sa u babky stav stresových hormónov výrazne znížil, tak vyhlásila, že sa aspoň odsťahuje. ani po opakovaných dotazoch sa nebola ochotná bližšie vyjadriť k presnejšej lokalizácii. s dedom sme sa zhodli, že asi niekam, kde (my dvaja) nevybuchujeme fazuľu. po ďalšej polhoďke spustila ozdravný plač. pomedzi vzlyky mi vyjavila, že plače preto, že TAKTO (s trojmilimetrovým škrabančekom na čele od digestrového skla) sa v kostole ukázať nemôže!!! tak sa dedo obliekol a išiel do krčmy, kde s Ičom vymenil za dve poldeci 1,5 kg hlivy ustricovej.

    v tejto chvíli sú už všetci najedení a spokojní. všetci žijú, nikto sa neodsťahoval a väčšina vyzerá viacmenej pekne... až na psa, ktorý zazerá spod gauča a odmieta si dať z chvosta povyberať fazuľu.