rybarik1
8. dec 2017
171 

4 tipy ako správne zabaliť darček

Aj vy si myslíte že vkusne zabalený darček lepšie zapôsobí na city obdarovanej osoby? Myslíte si to správne. Až 60% ľudí si tajne želá, aby bol jeho darček pekne ,,oblečený,, aj keď sa tvária že im na tom až tak veľa nezáleží. Prečo je to tak? Firmy ktoré predávajú svoje produkty investujú veľa peňazí do návrhu, vývoja obalov a samotnej reklamy pretože vedia, že správna prezentácia výrobkov zvýši ich predajnosť. Tento článok mal byť pôvodne úplne o niečom inom ale myslíme si že táto téma ja natoľko dôležitá, že si zaslúži viacej pozornosti. Prinášame vám teda v krátkosti zopár tipov na správne zabalenia darčeka, ktorý ste už vopred starostlivo pripravili.

1. Obal. Obalový materiál môžeme použiť ktorýkoľvek, no vo všeobecnosti platí, že by by sme ho mali prispôsobiť veľkosti a tvaru darčeka. Najčastejšie používanými materiálmi sú papierové krabice, látkové vrecúška, obalové papiere, či dokonca prútené košíky v kombinácií s celofánom pri darčekových baleniach atď....na trhu môžeme nájsť toho naozaj veľa k inšpirácií alebo len doplneniu nápadu. 

 Darčekovými taškami nič nepokazíteDarčekové krabičky rôznych rozmerov V tomto prípade je vrecúško správnou voľbou 

2. Upevnenie obalu. Keď už sme si dali námahu s výberom obalového materiálu, potrebujeme ho upevniť aby držal formu. Výborne nám môže poslúžiť obyčajná priesvitná lepiaca páska, ktorá pôsobí nenápadne a na záhyboch pevne drží. Ďalej sa môžu hodiť spinkovačky, lepidlá, motúziky, stuhy, štipčeky alebo kombinácia viacerých materiálov.

 

       Dekoračná stuha s vianočným motívomKonopný špagátik určite nič nepokazí

3. Menovky. Menovky nám neposlúžia iba na označenie príjemcu ale aj ako dekoračný prvok. V kombinácií s pekným špagátikom bude darček vyzerať naozaj skvostne. Je naozaj iba na nás aký typ, veľkosť a spôsob uchytenia menovky vyberieme. Ak na internete nenájdete  nič do čoho by sa vaše predstavy vedeli vtesnať, je pravdepodobne najvyšší čas povoliť uzdu kreativite. Možno vymyslíte niečo naozaj originálne. Veď aj s obyčajného kúsku dreva, papiera či umelej hmoty sa dá vytvoriť krásna menovka.

 Drevené menovky v tvare srdiečka Dekoračná mašľa na darčeky

 Krásne dekoračné bábiky ktoré vyniknú na vianočnom darčeku

4. Dekoračný prvok. Ktorúkoľvek dekoráciu môžeme pripojiť k darčeku, pokiaľ ju vieme vkusne zladiť. Dôležitý je hlavne štýl, tvar a tou najpodstatnejšou vecou na ktorú by sme nemali zabúdať je zladenie farieb. Tvar dekorácie je podstatný hlavne pri vianočných darčekoch kde darčekovou dekoráciou v tvare hviezdičky, stromčeka či anjelika nič nemôžeme pokaziť. Najčastejšie používaným dekoračným prvkom je mašľa. V zásade platí že pokiaľ zladíme farbu, vhodne umiestnená mašlička nič nemôže pokaziť. Veríme že sme vám týmto článkom priniesli užitočné rady a inšpirácie ktoré využijete pri balení darčekov. Ak sa vám článok páčil, budeme radi ak nám zanecháte like alebo komentár. Veď píšeme iba kvôli vám.....našim čitateľom. Ďakujeme :D

Začni písať komentár...

Odošli