icon
avatar
sabusik321
2. okt 2017
221 

Chrumkavý týždeň s BILLOU 🙂

Dobrý večer mamičky i nemamičky, som rada, že Modrý koník dáva možnosť testovať novinky rôzneho druhu. Keďže som na tomto portáli krátko, som rada, že som relatívne na prvýkrát dostala možnosť testovať, konkrétne novinky pečiva supermarketu BILLA. 

Na začiatok prišla "stuhou previazaná škatuľka" a v nej teraz nebola bambuľka, ale poukážky v hodnote 20 eur na nákup v BILLA. S mojou 4 mesačnou pomocníčkou sme sa teda vybrali na lov. Prvý nákup bol trošku sklamaním, keďže z noviniek bol veľmi malý výber. 

Tak sme si odniesli prvý úlovok v podobe toskánskej, maďarskej bagetky a cereálnej bagetky Payesita. V deň sme si trošku dlhšie pospali, takže raňajky boli tzv. rýchlovka - cereálna bagetka s pažítkovým cottage cheesom, Schwardwaldskou šunkou a zeleninkou. Bagetka mala bohatú posýpku rôznych semienok a vločiek, bola chrumkavá a samotná posýpka dotvárala chuť inak klasickej cereálnej bagete.

Dlho sme mali chuť na domáci burger, takže som to v tomto týždni využila 🙂. Pôvodný plán bol použiť Diavollino kocku ako pečivo, no keďže v ten deň nebola dostupná siahla som po toskánskej a maďarskej bagetke. Tieto mini bagetky majú zaujímavý tvar, viď obrázok Burger ala Sabka. Toskánska ma veľmi neoslovila, pre mňa nebola ničím výnimočná, naopak maďarská prekvapila. V prijateľnej cene ponúka výraznú chuť zeleniny (cítila som hlavne papriku a paradajky) okrem toho sa do cesta pridáva aj cibuľa a rôzne bylinky, ktoré spolu vytvárajú pre mňa veľmi dobrý výrobok. V kombinácii s mletým mäskom a zeleninou to bola mňamka. Za mňa jeden s vyydarených kúskov 🙂

Sú dni kedy mi maličká dáva zabrať a občas nestíham tak, ako by som chcela. Každý deň absolvujeme prechádzku. Kým nás obe vychystám, odchádzame s plačom :D No som rada, že mám kočíkové dieťa, doslova. Keď zaspí v kočíku, musíme sa hýbať, pretože hneď na mňa pozerá pár obroskych očí - zima, nezima, či sa sa mi chce, alebo nechce, či som hladná, smädná, to je jedno. Počas jednej takejto prechádzky som ochutnala ďaľší výrobok, konkrétne Syrový štangeľ. Áno, priznávam, radšej si vezmem do ruky slané ako sladké. Syrový štangeľ vyrába firma Minit, ktorú väčšina z vás pozná vďaka Fornettom. Štangel mi vtedy ulahodil, pečivo nie je suché je také vláčne. Prečítala som si že je to vďaka bravčovej masti, ktorá sa doň pridáva. Syry milujem takže, takáto rýchlovka na prechádzky OK 🙂 Viem si ho predstaviť ako prílohu k nejakému šalátiku alebo len tak k telke.

    A testovali sme ďalej... 

Moju obľubenú Hokkaido polievku som si dala s Poduškou so sníženým obsahom sacharidov. Aj keď nepatrím k tým, ktorí sú ANTIsacharidy, táto info ma potešila. Zvýšenie obsahu vlákniny a bielkovín v pečive, zníženie sacharidov, vidím ako veľmi šikovný krok. Každým hryzom do podušky, mi pod zubami chrumkali semiačka 🙂 Pre mňa plus. Ak niekto naopak má rád pečivo, no sleduje si príjem sacharidov, bielkovín a tukov, má šancu pochutiť si na pečive a nemať až také výčitky.

Čo sa týka ražnej kocky, je to dobrá voľba pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na lepok, nakoľko raž lepok neobsahuje (Treba si pozrieť zloženie, keďže som ho neskúmala). Tým že v tejto kocke nie je lepok, pečivo je tuhé a husté , lebo nemá čo "napučať". Na takúto chuť nie sme zvyknutí. Mne teda takýto výrobok po chuti nebol. 

Chia kváskový koreň 🙂

Mäkkučká striedka, jemný, v porovnaní s klasickým chlebom ma viac pórov, takže taký nadýchaný, vysoký obsah Chia semiačok. Čo ma mrzí je vysoká cena na 300g chlieb.

V kombinácii s vajíčkovou pomazánkou to boli kráľovské raňajky 

Ďalšou dámou na holenie: Diavollino kocka... Samotný názov hovorí, že sa s nami maznať nebude. Aj to tak bolo, pikatná slečna s kúskami papriky, výraznou vôňou a chuťou, chlebovu kôrkou. K tejto stačí úplne maslo, pretože sama o sebe je chuťovo výrazná. Mne chutila aj v kombinácii s brynzovovu nátierkou, slaná a pikatná chuť dokopy 🙂

Ale toho je :D Keďže našu domácnosť tvoria len 2,5 človeka (prepáč Timuška za tú polku, no na testovanie nemáš zuby :D ), s testom mi pomohla moja rodinka, ktorú sme cez víkend navšívili. Mali možnosť ochutnať kváskové chleby, konkrétne maďarský a delikates. Bolo ťažké od nich dostať niečo viac ako "chutí". Súboj maďarský vs. delikates vyhral delikates. (PS: Moja ségra má divné chute, párky a Ruské vajce ? Nuž, proti gustu žiaden dišputát.)

Priznám sa, že druhom pečiva "Bagel" som sa predtým nestretla. Jemne sladkaská chuť v kombinácii s grilovanou panenkou ma dostala. Teším sa na obdobie grilovačiek, keď si pripravím Upgrade Bagel cigánskej. Drahý si dal k panenke olivovú tyčinkou a chválil si riadne kúsky olív.

A na záver olivový Paileas. 🙂  Niečo medzi bagetkou a chlebíkom, v ceste sú kúsky olív, ktoré ocenia ich milovníci. K nemu som si zvolila omeletu, no kľudne by sa dal obložiť ako sendvič 🙂

A takto s úsmevom sa končí moja recenzia. Ďakujem za možnosť ochutnať tieto novinky, tímu Modrého koníka aj samotnej BILLA. Tiež ďakujem môjmu partnerovi, že vydržal, kým som všetko nafotila a až tak mohol jesť. Diavollino kocka, maďarská bageta, Chia koreň a Bagel u nás boli prvý, no nie poslednýkrát.

Pekný deň všetkým. 🙂

#test_billa

Začni písať komentár...

sticker
Odošli