sabusik321
26. feb 2018
455 

Relax+zdravie=krása... Za “babku” rozmaznaj sa 🙂

Tiež sa občas cítiš na materskej ako cvičená opička? Prebaliť, obliecť, nakŕmiť, umyť, ísť von, navariť, upratať a zas upratať 🙂. Sú dni, kedy je to na slučku a žalostne mi chýba sebarealizácia a pocit, že dokážem aj niečo iné. Keď mi na MK blikla možnosť zapojiť sa do testovania dm výrobkov, neváhala som. Napísala som zopár riadkov o sebe a podarilo sa 🙂 Dostala som sa do desiatky vybraných mamičiek, zo 400! Takže žienky, odporúčam len skúšať a skúšať, každá z vás má túto možnosť.

Kuriér priniesol balík, Timku fascinovala krabica, nič nezvyčajné v jej veku. Po vybalení 2/3 výrobkov oslintala a tam jej degustácia skončila. Cely týždeň si plnila svoju úlohu: pózovať mi pri fotení 😂 (zaslúži si pochvalu).

Dosť bolo rečí, idem na vec.

Baby love krém proti vetru a chladu s hamamelom a pantenolom

Čo sa týka detských krémov, volím tie bez obsahu vody. Dôvod je ten, že pri ochrannom kréme s obsahom vody je ochrana nižšia. Takže, ako prvé som si prečítala zloženie. Prvá zložka - voda - prvé mínus. Krém obsahuje pantenol a hamamel. Pantenol má upokojujúce účinky a predchádza začervenaniu a podráždeniu pokožky, no patrí medzi bežné zložky ochranných krémov. Hamamel patrí k liečivým rastlinám (kvitne v zime) a je čoraz viac obľúbený v kozmetickom priemysle. To ma teší, keďže som tiež vyrábala krém v ktorom som použila hamamel. Má protizápalový, upokojujúci účinok, nedráždi, pekne vonia a hlavne je to rastlina 🙂 Cena krému je o 2/3 nižšia v porovnani s konkurenčným krémom, ktorý vodu neobsahuje. Timke nepoškodil, účel splnil.

Plusy: hamamel, obsah rastlinných olejov, vôňa, rýchlo sa vstrebal, pokožka nebola mastná, cena, bez farbív.
Mínusy: Obsah vody.

Alverde Mandľové olejové telové mlieko

Prírodná kozmetika Alverde nesklamala. Menej je viac - to si povedali technológovia pri tvorbe obalu (mimochodom 98% obalu je možné recyklovať). Nenápadný obal, veľmi dobré zloženie. Telové mlieko obsahuje výživné bambucké maslo z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva. Je určené pre veľmi suchú pokožku, čomu prispôsobili konzistenciu. Bolo fakt husté a ťažšie sa rozotieralo. Nemám problém so suchou pokožkou, no teraz v zime mi to len prospelo. Madle som cítila ešte ráno 🙂 Fakt intenzívna vôňa, ktorá mne trošku prekážala, keďže mám radšej svieže vône.

Výhody: zloženie, bez konzervantov, farbív, rastlinné zložky, vysoká hydratácia pokožky, cena
Nevýhody: vôňa (individuálne, pre niekoho je to plus).

Balea Intesive Balzam na pery

Krásny fialový obal (darmo, fialová je farbou roka 2018). Jemný, bezfarebný, príjemne vonia. Balzam som otestovala na 2 hodinovej prechádzke. Hneď po nanesení som na perách cítila dostatočný ochranný film (vďaka bambuckému maslu). Pery sa mi nevysušili, nepopraskali a jemne sa leskli. Za tú cenu, super.

Balea 7 dňová Wellness kúra    

Veľmi dobrý pocit, dopriať si takúto kúru. Nikdy predtým som po takomto výrobku nesiahla (asi preto , že mám len 25💪). Kúra obsahuje 7 ampuliek s tromi rôznymi fukciami. V kúpeľni strávite denne tak o 3 minútky viac 🙂    

1,2,7. deň sa nanáša hydratačné sérum. Nič zložité, umyť si tvár vodou, vysušiť a pekne vmasírovať do tváre a dekoltu. Pri hydratačnej ampulke som cítila ako sa mi jemne sťahuje pokožka. 3. 4.deň sa nanáša anti-stresové sérum, má viac olejovú konzistenciu. 5 a 6. deň som použila osviežujúco-omladzujúce sérum. Na obale je návod že pred použitím treba ampulku pretrepať. Ja odporúčam, jemnejšiu alternatívu len párkrát otočiť, nakoľko sérum penilo. Všetky sa dobre vstrebali, hydratačné sérum mi pokožku trošku vysušilo (znamenie, že pokožka má nedostatok vody) takže po absorbovaní som siahla po dennom kréme. V každej ampulke je dostatok séra, takže pokojne vystačí na krk a dekolt, netreba sa báť. Kombinácia hydratácie, upokojenia a osvieženia má niečo do seba. Urobila som si aj fotodokumentáciu. Môj postreh: pleť sa mi rozžiarila, vyzerá tak zdravšie, je na dotyk jemná a hebká.    

Všetky omladzujúcé krémy, ktoré propagujú štýlom, že vám za noc omladia z 50 na 30, stoja veľa peňazí a výsledok často nie je taký, ako sľubujú. Táto kúra stojí doslova pár šupiek, pleť nakopne a mňa osobne prekvapila (po pravde neverila som, že mi nejak pomôže).

DAS gesunde PLUS Aromatizovaný bylinný čaj s vitamínom C a príchuťou čerešne a aceroly

Čo sa týka teplých nápojov, relaxujem pri čaji, keďže kávu nepijem. Väčšinou pijem čaj bez cukru, sem tam použijem med a citrón, hlavne v zime. Cez deň som absolvovala dlhú prechádzku a dobre som vymrzla. Takže večer som siahla po tomto čaji. Po zaliatí som po chvíli cítila intenzívnu sviežu vôňu. Ujo Google mi pomohol zistiť čo je acerola (barbadoská čerešňa s unikátnym obsahom vitamínu C). Obsah vitamínu C v čaji je veľké plus, podporí imunitný systém, hlavne v zimnom období. Pijem veľké čaje, čo znamená, že jeden sáčok zalievam dvojnásobným množstvom vody. Napriek tomu chutil veľmi dobre, tak ovocne-bylinkovo (obsahuje mätu, zelený čaj a citrónovú trávu). Uvarila som ho svokre, keď bola na návšteve a sama sa ma opýtala, čo je to za čaj že jej veľmi chutil 🙂

Balea tajomstvá krásy, vitalizujúci šampón

Čo sa týka šampónov, pár rokov používam rovnaký od inej značky. Mojim vlasom zmena šampónu nerobí dobre. Samozrejme ako správny tester :D som mu dala šancu. Citrónová vôňa mi doslova udrela do nosa. Šampón obsahuje dosť SLS (peniaca látka), takže penil dobre. Betaín, extrakt z cukrovej repy má hydratačné účinky a zlepšuje textúru vlasu. Pozrela som si zloženie môjho šampónu a tiež obsahuje betaín, takže pre mňa nič výnimočné. No Balea šampón je bez silikónov (v preklade syntetické lipidy (tuky) na báze ropy, ktoré sa v prírode nerozkladajú), takže rozklad je pre prírodu šetrnejší, tiež nezaťažuje pokožku hlavy. Po vysušení boli moje vlasy bez lesku, presne preto, lebo šampón neobsahuje silikóny, ktoré by vlas obalili a vytvorili lesklú vrstvu.

Zhrnula by som to takto, pre posilnenie štruktúry vlasu je super, že neobsahuje silikóny, pretože tie vlas ošetria len zvonku a dodajú mu zdravý výzor. Po prvom umytí som si ľahla s mokrou hlavou, takže ráno som nemala pekné vlasy, ako je uvedené na obale, mali byť nádherne žiariace a ľahlo rozčesateľné. Čo sa týka česania bolo bez problémov 🙂

Balea Med Ultra sensitive denný krém

Denný krém je určený pre veľmi citlivú pokožku, je vhodný aj pre typy pleti so sklonom k alergii. Krém je neparfumovaný a bez pridania farbív. Moja pleť nie je citlivá, suchá ani mastná, takže neviem posúdiť, či je naozaj vhodný aj pre citlivú pokožku (hoci na obale je uvedené, že bol testovaný na 20 osobách). Mňa osobne nedráždil, pleť nevysušil ale hydratoval a trošku rozžiaril. Po nanesení sa rýchlo vstrebe. Čo sa týka konzistencie je to taký stred, skôr redší. Myslím si, že tento krém je vhodný pre dievčatá/ženy vo veku 15-25 rokov s citlivou pokožkou, nakoľko neobsahuje nič "naviac", to znamená nič výživné pre pleť, kvôli čomu by po tomto kréme siahli ženy vo vyššom veku.

Alverde intezívny krém na ruky granatové jablko a karité    

Krém je určený pre veľmi suchú pokožku. Keď som ho vzala do rúk môj prvý pohľad padol na to, že bol testovaný v OKO TEST Magazíne v roku 2016 a dostal hodnotenie - veľmi dobrý.  Zloženie krému je obohatené o olej z granátového jablka a bio masla karité (ujo google opäť pomohol: ide o 100% bambucké maslo, čistý prírodný produkt, obsahuje vysoký podiel vzácnych rastlinných sterolov, nenasýtených mastných kyselín a iných prospešných látok). Vďaka tomu pokožku okamžite dlhotrvajúco hydratuje, nevysúša a intezívne chráni. Konzistencia krému je dostatočne hustá, pokožku na rukách dobre premastí, trošku dlhšie sa vstrebáva (možno preto, lebo ja suchú pokožku nemám) a krásne vonia. Po absorbovaní krému ruky stále intezívne voňajú, sú na dotyk jemné.

Balea Krémová pena do kúpeľa s vôňou jablka a mandľového oleja    

Peny do kúpeľa, toto ja môžem. Celý týždeň som sa tešila kedy si napustím vaňu a otestujem. Podarilo sa mi to až v sobotu. Pustila som vodu, dala penu a odišla som si po veci. Keď som sa vrátila do kúpeľne privítala ma svieža jablková vôňa a dostatok peny. Pena bola hustá (ležala som tam dobrú polhodinu a vždy som sa mala s čím hrať :D ) Prvýkrát sa mi pod ruky dostala krémová pena. Pred kúpaním som zloženie neštudovala. No keď som konečne vyliezla z vane, na pokožke som cítila jemný krémový film. Milé prekvapenie 🙂

Das gesunde PLUS : Vital kapsuly na pleť s kyselinou hyalurónovou (40 kapsúl),Vital Komplex na vlasy NEO (60 kapsúl),DGP Kúra s vitamínom B12 (10 ampuliek)    

Všetky výživové doplnky sú nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Patrím do tretej kategórie, Timka je nočný upír. Z tohto dôvodu som bohužiaľ nemohla testovať. No aj keby som mohla, myslím si, žeby to nebolo objektívne, keďže dávkovanie je 1x denne, čo znamená, že pri Vital komplexe na vlasy a pleť by som po týždni nevidela výsledok. Všetky 3 si ale pekne odkladám na predsvadobnú kúru 🙂

   Takto srdečne sa s vami lúčim. Každému, kto sa dostal až sem ďakujem, že mi venoval čas a tým ocenil moju prácu 🙂 Dúfam, že moja recenzia bude užitočná a uľahčí vám rozhodovanie. Ďakujem vám za možnosť testovať @konik_testuje. Oddýchla som si, naučila sa niečo nové, zregenerovala a motivovala samu seba k lepšej starostlivosti o moje nedokonalé JA.

Prajem vám pekný večer/deň 🙂
                                                                                                                                    Sabka

#test_dm13

Začni písať komentár...

Odošli