sallome11
1. mar 2017
74 

BIO z biologického poľnohospodárstva v "dm-ke"

Pred dvomi týždňami som dostala možnosť testovať bio výrobky od dm Drogerie

Konkrétne išlo o tieto dobrôtky:

Ako prvý na testovanie sme si vybrali medík dmBio NEMECKÝ KVETOVÝ MED, konkrétne ide o 275 gramové balenie a využili sme ho na viacero spôsobov:

najskôr sme si uvarili ovocný čaj , potom ďalšia ochutnávka s nádychom Vianoc (u nás sa ešte dva mesiace po Vianociach pochutnáva na oblátkach).

A nakoniec som ešte upiekla muffinky – kde sme použili aj dmBio CHIA SEMIAČKA BIELE. Na tomto si najviac pochutil náš ocino, ten obľubuje takéto zdravé mňamky bez cukru a múky.

Môj celkový dojem z medu je asi taký. Je to môj prvý med z obchodu – totiž celý život konzumujem len med od miestnych chovateľov včiel. Chuťovo dobrý s príjemnou kvetovou vôňou, ale chuť je menej výrazná na akú som zvyknutá.

Druhou surovinou, ktorú som si zvolila na testovanie je dmBio SUŠENÝ CÍCER. Je to moja obľúbená strukovina a som rada že aj na Slovensku začala byť veľmi obľúbená. Zvolila som si nátierku humus a rajčinovú polievku s cícerom.

Môj typ pre žienky mamičky – keďže cícer sa dlhšie varí – nechám na 12 hodín namočiť v studenej vode a uvarím vždy v tlakovom hrnci – varím väčšie množstvo a časť z uvareného cíceru si uskladním v mrazničke pre budúcnosť. Cícer nemal chybu, jeho výhodou je že sa neprevarí ako ostatné strukoviny (keď náhodou pozabudnete, že ho ešte varíte).

Ďalšou „testovanou“ sú dmBio CHIA SEMIAČKA BIELE pre mňa úplná novinka. Poznám to len z počutia resp. skôr čítania. A teda sú zdrojom omega 3 a 6 mastných kyselín, obsahujú veľa vitamínu B, a čo je obrovskou výhodou, že lepšie spracovávajú sacharidy v tele a človek potom nemá taký pocit hladu – čiže výborné pre tých čo chcú pár kíl schudnúť ale potrebujú dostatok energie pre každodenný život. Sú to také drobné biele semiačka šalvie hispánskej, ktoré keď namočíte do tekutiny tak nabotnajú. Najčastejšie sa využívajú do nápojov a robia sa z nich chia „pudingy“ ja som chcela niečo iné a tak som si našla recept na Citrónovo-kokosové muffiny s chia semienkami.

Okrem toho použila som CHIA SEMIAČKA do mojich predraňajok – jogurt s rozmixovaným banánom, ovocná výživa, ovocie a chia semiačka. Aaa ďalšia premiéra – chia puding. Zvolila som kombináciu – kokosové mlieko, kivi a banán samozrejme plus chia semiačka a bio medík.

Štvrtý je dmBio KUSKUS – kuskus pripravujeme často ako prílohu najčastejšie k rôznemu mäsu na šťave. Varím ho vždy tak že: buď použijem vývar, alebo ak nemám čistú vodu, soľ a maslo. Tekutiny má byť asi tak aby bola 1-2 cm nad kuskusom. Prikryť a nechať 10 minút odstáť. Preto som vybrala recept pre mňa nevyskúšaný a to zapekaný kuskus. Chutilo všetkým aj malý si pochutil (aj keď on to mal trochu mixnuté, lebo s tými jeho pár zubmi nechce moc hrýzť). A potom sme si dali náš overený receptík a to hovädzie lýtko s medovo-horčicovou omáčkou a  s kuskusom. Tento výrobok konkrétne aj kupujem takže som s nim spokojná už dlhšiu dobu. Nemám mu čo vytknúť.

Už nám tu ostalo len zopár surovín a to spojíme pár veci dokopy – na rýchle varenie keď nie je čas na veľké vyváranie odporúčam uvariť dmBio ŠPALDOVÉ CESTOVINY s dmBio PARADAJKOVOU OMÁČKOU RICOTTA PECORINO,

a pre zjemnenie chuti odporúčam pridať dmBio RYŽOVÝ KRÉM NA VARENIE. Ryžová smotana je super alternatíva pre tých ktorí majú alergiou na laktózu – pri varení je na nerozoznanie od klasickej. Použila som ju aj do medovo-horčicovej omáčky. A špaldové cestoviny nemali chybu za mňa asi top výrobok z týchto spomínaných. Sú tenšie ako klasické a chuť je vynikajúca.

Posledná testovaná je dmBio CHILI SIN CARNE túto som ja osobne neochutnala, keďže minulý týždeň som jeden deň bola mimo domu takže dopadlo to asi takto:

Myslím že chutilo. Super rýchle jedlo, ideálne mať vždy v zásobe pre prípad, keď sa nestíha variť.

PS: Ďakujem za testovanie, užívali sme si to, muž skonštatoval že by to mohlo byť aj častejšie, zapáčili sa mu nové recepty v kuchyni. Tak si musím dať predsavzatie, že raz do týždňa niečo nové a hlavne zdravé.

#test_dm9

Ako si robila hummus mufinky a puding?

1. mar 2017

Muffinky:
1 hrnček kokos
1/2 hrnček ovsené vločky
1/4 KL sóda bikarbóna
2 PL chia semená
1 KL kokosový olej (ja som dala obycajny)
1 hrnček ryžové mlieko(tiez moze byt kravske alebo ine rastlinne)
3 ks vajce
5 PL med
1 ks citrón-stava+kora
Vsetko spolu zamiesat, postar 15 min a upiect
(Je to kopirovane tak preto to je nesklonovane)

1. mar 2017

Chia puding
200 ml kokosoveho mlieka (pouzila som to. Konzerve-je hustejsie)
2 kivi
100 ml chia semienok
Inac bolo to mic huste asi by som nabuduce dala len 50 ml, a med podla chuti.Mlieko sa necha napucat so semiackami a kivi si bud nakrajas alebo romixujes-ja som dala aj do tejto ovocnej zlozky trochu semiacok pre zahustenie.

1. mar 2017

Humus
Recept:
200 g #dm_suseneho_ciceru-uvarit
100 g sezamovej pasty tahini
3 struciky cesnaku
3 PL olivoveho oleja
Citronova stava
Rozmixovat -po troche pridat aj vyvar z ciceru-ale aby to nebolo moc riedke.
Podavat pokvapkane olivovym olejom a posypane paprikou

1. mar 2017
1. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli