sasienka1
27. júl 2017
1741 

Bugaboo donkey recenzia

Túto recenziu som sa rozhodla napísať, pretože sa ma mnohé pýtate na kočík a ak práve čakáte dvojičky, alebo dve deti blízko po sebe, možno sa rozhodujete aký kúpiť. Najmä pri dvojičkách je správny výber veľmi dôležitý, lebo až pri kočíkovaní zistíte, aký je náš svet bariérový. Dvere, úzke uličky, schody, dlažobné kocky, výťahy...

Inak ja som mala úplne starý kočík, povedala som si, že nebudem do kočíka investovať také šialené prachy. Kúpila som z druhej ruky za pár korún kočík, ktorý vážil 35 kíl, nevmestil sa do výťahu, ani do kufra auta, deti som musela vláčiť v taškách postupne a zložený kočík s nimi. Jazva po cisárskom dostala riadne zabrať. (takto vyzeral...)

A tak sa začalo hľadanie toho správneho. Na bugaboo donkey ma zaujalo, že sa dá prerobiť na jednokočík, že je ľahký a spratný a vojde do výťahu. Deti v ňom môžu sedieť v smere aj oproti smeru jazdy a aj oproti sebe, jeho variabilita je najvyššia zo všetkých dvojičkovských kočíkov. Po vyskúšaní na predajni bolo rozhodnuté. 

Okrem týchto jeho výhod má aj ďalšie. Všetko z neho veľmi ľahko operiete, vrátane sedákov, striech, rýchlo to schne a na druhý deň máte kočík ako nový. Ak sa vám zunuje jedna farba, tak striešky si môžete meniť aj každý deň, sama mám asi trojo, vrátane letných so sieťkami na vetranie a moskytiérou. Okrem toho má široký výber príslušenstva, ako deky, podložky do kočíka, držiaky na pohár alebo telefón.

                (letné striešky)

Uvezie všetko a ešte viac, prejde každý terén a pritom je veľmi ľahký a zložený za minútu. Možnosť prerobiť ho na verziu Mono oceníte najmä ak potrebujete ísť len s jedným dieťaťom, napríklad lekárovi. Vtedy sa dá zúžiť a na bok použiť košík na nákupy, čím získate ďalší priestor.

                                                                (mono-verzia)

Kočík má vaničky a športová časť má korýtkové sedenie navrhnuté pediatrami tak, aby sa v ňom bábätko cítilo pohodlne. Umožňuje voziť deti v troch polohách, ľah, poloľah a sed, teda je vhodný aj pre najmenšie deti, ktorým sa vo vaničkách nepáči. 

Teda, moje sa najčastejšie vozili takto, i keď výrobca by to určite neodporúčal... 😀

Bugaboo je drahý kočík, za dvojičkovú verziu zaplatíte okolo 1600-2000 eur, ale je to značka, ktorá si potrpí na dobré meno. Preto všetko, čo sa vám na ňom pokazí, vám okamžite opravia, alebo častejšie, vymenia za nové. Reklamačná politika výrobcov kočíkov býva väčšinou prísna, pri bugaboo to neplatí.

K tomuto mám ešte jednu poznámku. Ak sa už pre túto značku rozhodnete, dávajte pozor na to, kde kočík kupujete. Zistite si, či predajca má autorizovaný servis a aké služby svojim zákazníkom ponúka. Na Slovensku je, pokiaľ viem, jediný autorizovaný servis v obchode VandaStore, ktorého majiteľka je totálne ústretová a vždy vám ochotne ona, či jej personál poradia a pomôžu. Ja som kočík nekupovala u nich, no oľutovala som to, keď som mala problém s konštrukciou a v obchode, kde som ho kúpila, mi ponúkli ako náhradný golfový kočík (pre 5 mesačné deti). Je vždy výhoda mať servis v obchode, kde ste kočík kupovali. Ďalším plusom je, že na bugaboo donkey zoženiete akýkoľvek náhradný diel veľmi ľahko, čo pri iných nebýva zvykom. 

Mínusov bugaboo donkey je málo. Medzi najväčšie patrí cena, ktorá je závratná a zruinuje rodinný rozpočet na dlhú dobu. Ak však kúpu kočíka beriete ako investíciu, tak kočík si cenu drží a v dobrom stave ho viete aj dobre predať. Ďalším mínusom je fakt, že sedáky aj striešky pomerne rýchlo od slnka vyblednú, čo sa dá reklamovať, ale je to zbytočná komplikácia. Nafukovacie kolesá síce prejdú každý terén, no občas treba rátať aj s defektom, ja osobne som už mala dvakrát. 

Máte ho doma? Podeľte sa aj o vaše postrehy v komentároch, budem rada!

                            (spokojnosť detí je najlepším meradlom 😉 )

nemám rada korýtkové "kočíky" ale ten starý kt. si mala len som videla a bolo mi ťa ľúto : D 🙂 hlavne že kočík slúži 🙂 a dievčatá sú spokojné 🙂 my malú už len v športiaku vozíme 3 kombi už odložená bude ... až mi aj chýbať bude aj keď to bolo ťažké "hovado" :D

27. júl 2017

Mala som Cameleon a vadil mo zly pristup do kosika, ked bola vanicka, a este to,ze sa nedal zlozit v jednom kuse. Inac super aj Cam aj Donkey, aj Bufallo. Prave vcera aom pozerala jednu youtuberku, kupila ho z bazaru ako surodenecky kocik a vravela, ze ich jw na bazaroch malo a hned sa prwdaju -co tiez svedci o kvalite

27. júl 2017

@zofiac a pristup do kosika ti vadil aj ked si vanicku nahla? lebo ja som aj kvoli refluxu baby vozila aj vo vanicke nahnute, cize do kosika v pohode.

27. júl 2017

@sasienka1 vtedy nie, o ked som tam nakup nepolozila v taske, ale nahadzala pp jednom.

28. júl 2017

@sasienka1 mne to na came vadilo. Lebo ked som nahla vanicku bolo to trosku dost nahnute na moj vkus nato ake male babo tam bolo. A bolo mi blbe v obchode tam všetko rvat po jednom. Nakoniec som ho koli chlapovi predala a kupili sme buffalo a fakt super je. Velke kolesa nemusim sa hanbit že to ani po malej tráve nejde ručka nie je prehadzovacia čiže sa nekýve a neposobí tak labilne, úprimne to prehadzovanie mi aj tak prišlo na dve veci kedže potom boli kolesa opacne. Buffalo je pevnejšie uplne super kočik.

29. júl 2017

@sasienka1 dobry deň, ak by ste náhodou predávala celý váš komplet, mala by som záujem 😉 prípadne, čo myslíte, ako dlho, do akého veku deticiek to plánujete používať?
Ďakujem vám.

19. mar 2018

Začni písať komentár...

Odošli