schvarzy
2. nov 2016
88 

Testujeme BIOMILU

Testujeme BIOMILU

Začalo to jedno upršané ráno, keď ma ujo kurier prekvapil veľkým balíkom, ktorý obsahoval toto všetko. Poznáme to všetky niet nad rannú radosť z kuriera, ktorý niečo donesie.

Ako prvé som okoštovala čajík, pršalo tak nebolo o čom.

Čaj s Echinaceou, ktorá je veľmi dobrá na imunitu, čo sa v tomto sychravom období určite zíde. Čajík má mierne kyslastú chuť, ja som si ho troška osladila medom k nemu dala domáce brawnies a raňajky ako lusk na svete. Môjmu manželovi chutí natoľko, že kúpil aj mätový čajík o Biomily, tak si teraz ranné rána užívam so šálkou čajíka. Inak odporúčam moju vychytávku, ja si vždy na jeseň dávam do čaju aj troška škorice, krásne to prevonia celú kuchyňu a ešte je to aj zdravé. Jedinou nevýhodou tohto čaju a čo ja vo všeobecnosti nemám rada je to, že chýba šnúrka nerada to vyťahujem lyžičkou, ale tak to je malý detail. 

Špaldové celozrnné minigirissiny, s ktorými mi ochotne pomohol aj môj trojročný drobček a chutili nám obom. Za mňa pozitívne hodnotím, že sa nedrobia, čiže z nich nie je žiadny neporiadok aj ked sa mu ich podarilo rozsypať po gauči, a ani z nich nebol ulepený, čiže určite odporúčam aj pre menšie detičky do kočíka, dobre sa držia v ručičky a aj kočík bude bez ujmy. Majú peknú zlatistú farbu a sú chrumkavé, čiže určte by boli fajn aj k večernému vínku a k syru. A za mňa veľké plus, lebo nie sú slané, ale majú neutrálnu chuť. 

Ražná celozrnná múka sa u nás dlho neohriala a už sú kúpené ďalšie dve. Ako prvé som ju skúšala na bábovku a poviem Vám bola vborná, mnohokrát sa mi stáva, že keď pečiem a dám požadované množstvo múky aké je uvedené v recepte aj tak ešte musím dosýpať, lebo cesto je riedne a nemá požadovanú konzistenciu. Teraz som dvakrát nemusela dospať a to ani pri bábovke a medovníkoch z čoho mi vyplýva, že múka je kvalitná a má požadovanú hustotu a pritom je jemnučká.

Špaldová chlebová máka Graham, tak túto múku som zakomponovala pri pečení medovníkov, kde bola hlavnou zložkou. Je tmavšia a medovníky aj vďaka nej chytili peknú zlatistú farbu.

 Pridávam svoj recept na medovníčky, dnes s obmenou aj so zdravšou múkou sú mäkkučné a sladučké, čisté Vianoce u nás doma. 

špaldová chlebová grahamová múka 350 g

Ražná celozrnná múka 350 g

Hera/Helia/Maslo 80 g

Práškový cukor 4PL

Med 4PL

škorica 1čl

Perníkové korenie 2 čl

Sóda bikarbóna pol lyžičky

4 vajcia a potom pekne zmiešať všetko dokopy a nechať postáť minimálne 12 hodín.

Medovníčky sme spolu s malým aj patrične ozdobili. Bola z toho celovečerná zábava.

Špaldová celozrnná krupica

Tak krupička mala u nás obrovský súpech hlavne v haluškách, ktoré veľmi často robievam do polievky pekne zasýtia a tá chuť, no mňam, k zeleninovej polievke ako stvorené. Krupička je jemná, halušky sa mi nerozpadávali, boli skvelé.

Špaldové celozrnné cestoviny

nedeľný obed aj so špaldových celozrnných cestovín. Robila som morčacie prsia so zeleninou s hermelínom a k tomu sme si dali cestoviny. Cestoviny majú dosť výraznú chuť špalde, takže ak nie ste na túto príchuť naučený môže vás to zo začiatku prekvapiť, nakoľko ja tieto používam už veľmi dlho, lebo som s nimi začínala variť pre malého sme na ne zvyknut. Varia sa okolo 12 min a nelepia sa, čo považujem ja za veľkú výhodu.

Druhé menšie cestovinky som využila na zahustenie polievky nerobila som ich zvlášť len som za hrsť hodila do polievočky. Troška som sa bála či polievka nebude múčka, ale nebola, Bola perfektná.

#test_biomila

Katka, plna energie, stastia, radosti a tvorivosti, stihas vsetko 😘..mam Ta rada 🤗

3. nov 2016

Začni písať komentár...

Odošli