icon
avatar
shilou
2. dec 2019
382 

Levanduľové medovníčky ihneď mäkké

Vyskúšala som veľmi veľa receptov, až som zakotvila pri tomto. Medovníčky robím už roky. Netreba ich nechať odležať, nedrobia sa a sú hneď po upečení mäkké. Pri malých nedočkavých detí je tento recept skvelá voľba.

POTREBUJEME :   

400g hladká múka

2 vajcia

280g práškového cukru

100g palmarinu /alebo maslo/

2 PL medu /ja dávam svoj domáci levanduľový/

1 prášok do perníka

1 kávová lyžička sbb /soda bikarbóna/

20 g sušenej levanduli /kto nechce, nemusí ju dať/

Na polevu:

1 bielok

citrón 

práškový cukor

 POSTUP :

Všetky suroviny dám do 1 väčšej misky a spolu zmiesim. Takto viem, že nikde mi neostane žiadna hrudka. Kto nemá rád levanduľu, nemusí tam dávať. Moje deti ju zbožňujú. Máme ju z vlastnej záhradky.

Cesto sa krásne vypracuje a spojí.

Netreba ho dávať do chladničky. Je pripravené hneď s ním pracovať.

Cesto si rozvaľkáme na požadovanú hrúbku. Netreba zabúdať, že v rúre vyrastú.

A už len vykrajovať.

Ja dávam na papier a rovno na plech. S olejom nepotieram.

Pečieme v rozohriatej rúre /ja mám elektrickú/ 7 až 8 minút. Úplne to stačí.

Ešte horúce ich potrieb 1vajíčkom, sú potom krásne lesklé.

 Po vychladnutí zdobíme.

Na bielkovú polevu si pripravíme 1bielok, 200g prášk. cukru a pár kvapiek z citróna . Ja to šľahám postupne. Do bielka zašľahám práškový cukor a kvapky z citróna. 

U nás sa stihnú pojesť rýchlosťou blesku. Ako vždy, nestihla som si ich odfotiť. Tak nabudúce.

avatar
Autor komentár zmazal
avatar
shilou
autor

@simonkazga dakujem Ano preklep.

Odpovedz
2. dec 2019
avatar

@shilou za malicko

Odpovedz
2. dec 2019
avatar
Odpovedz
14. dec 2021

Začni písať komentár...

sticker
Odošli