Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    simi252
    15. okt 2021    Čítané 82x

    Bupi pre celú rodinu

    Veľmi som sa potešila keď som zistila, že som bola vybraná na testovanie drogérie od značky Bupi a o to viac, že to bola novinka Family, čiže rad drogérie určenej pre celú rodinu. Modrý koník a Bupi ďakujem za príležitosť!

    Myslím si, že skoro každá domácnosť, kde sú malé detičky už mala ako-takú skúsenosť so značkou Bupi. Mne sa prevažne táto značka spájala s bábätkami (aj s mojimi dvomi dcérkami) - mydielko, sprchový gélik či prací gél. Nový rad Bupi family vo mne vzbudil opäť zvedavosť. 

    Testovací balíček obsahoval toho pomerne dosť! 

    V krabici sa ukrývali tieto produkty: 

    • Bupi family prací gél sensitive s vôňou citrónovej trávy a brezy
    • Bupi family aviváž sensitive s vôňou citrónovej trávy a brezy
    • Bupi family 3 v 1 umývací gél s antibakteriálnou prírodnou zložkou s vôňou citrónovej trávy a brezy
    • Bupi family sprchový gél s hojivým nechtíkom
    • Bupi family tekuté mydlo na ruky s antibakteriálnou prírodnou zložkou s vôňou citrónovej trávy a brezy
    • Bupi family tekuté mydlo na ruky s hojivým nechtíkom

    Všetky tieto produkty sú určené pre deti od 3 rokov a dospelých. Svojím označením SENSITIVE zaručujú, že by nemalo dôjsť k podráždeniu citlivej až atopickej pokožky. Poďme si však tieto produkty rozmeniť na drobné. 

    Bupi family prací gél sensitive s vôňou citrónovej trávy a brezy

    Ako prezrádza názov, je to prací gél s vôňou citrónovej trávy a brezy. Ako plusy hodnotím, že vypral skoro všetky škvrny. A verte, že moja mladšia dcéra nosí zo škôlky bohatú škálu fľakov na oblečení. Jediný fľak, ktorý ostal trochu viditeľný, bola stopa po čiernom gélovom pere na bielom tričku. Avšak na to, že veci boli prané prevažne na 40 °C, je výsledok výborný. Na základe testovania si dovolím vypísať aj mínusy z môjho uhla pohľadu. Žiaľ, ako prvý mínus, za mňa, hodnotím vôňu pracieho gélu. Veľmi pripomína vôňu istého čistiaceho prostriedku na riad. Ako druhý mínus hodnotím dosť veľké množstvo použitia pracieho gélu už len pri stredne tvrdej vode = 150 ml na 4,5 kg viac zašpineného oblečenia. 

    Bupi family aviváž sensitive s vôňou citrónovej trávy a brezy

    Aviváž je tiež s vôňou citrónovej trávy. Konzistencia je vyhovujúca ani riedka, ani príliž hustá. Ako plus hodnotím mäkkosť vypratej bielizne a použitie porovnateľného množstva aviváže ako u konkurečných výrobkov, čo predstavuje cca 55 ml na 4,5 kg bielizne. Hlavným mínusom, a vlastne asi aj jediným, je práve tá vôňa. Ale, samozrejme, je to len vec vkusu, no pre mňa je to naozaj krok vedľa. 

    Bupi family 3 v 1 umývací gél s antibakteriálnou prírodnou zložkou s vôňou citrónovej trávy a brezy

    Tento produkt, ako je zrejmé z názvu, je určený na 3 spôsoby použitia:  

    1. Sprchový gél
    2. Šampón na vlasy
    3. Pena do kúpeľa

    Plusy gélu už plynú z názvu a to je široké využitie. Ako sprchový gél dobre umyje, ako šampón a pena do kúpeľa dobre pení. Najväčiu radosť však deťom urobil ako pena do kúpeľa. Tej peny bolo naozaj veľa a nebolo treba použiť pol fľaše gélu, ako pri konkurenčných značkách. Moje deti s citlivou pokožkou túto penu pekne tolerovali. Nenastal žiaden neželaný efekt na pokožke v podobe začervenanej, svrbiacej či vysušenej pokožky. Vrelo môžem odporučiť! Ďalšie plus je, že ak má niekto problém so zapáchajúcimi nohami, práve tento gél dokázal tento problém diskrétne odstrániť. V tomto je ozaj macher! Skoro by som zabudla spomenúť praktické balenie s pumpičkou, ktoré veľmi oceňujem. No a poďme na mínusy. Hlavným mínusom je opäť vôňa. Tiež horšia rozčesateľnosť vlasov po použití gélu ako šampónu. 

    Bupi family sprchový gél s hojivým nechtíkom

    Tak pri tomto géliku som nenašla snáď žiadne mínus. Je úplne perfektný, vymenujem teda jeho hlavné plusy. Ako prvé, tak ako vyššie uvedený gél, má praktické balenie s pumpičkou, ktorého obsluhu zvládne aj malé dieťa. Má príjemnú, nevtieravú, takú bábätkovskú vôňu, známu už aj z predošlých produktov pre tých najmenších. Dobre sa nanáša, dostatočne pení, nedráždni pokožku a zanechávaju ju jemnú, dostatočne hydratovanú. Moje deti si tento produkt veľmi obľúbili a ja veru tiež. 

    Bupi family tekuté mydlo na ruky s antibakteriálnou prírodnou zložkou s vôňou citrónovej trávy a brezy

    Tekuté mydlo bolo snáď najviac testovaným produktom vôbec. Hygiena rúk je predsa veľmi dôležitá. Plusy tohto tekutého mydla sú praktické pumpičkové balenie, ako aj pri sprchových géloch. Dobrá penivosť mydla a antibakteriálna prírodná zložka. Jediným mínusom u tohto mydla je, pre mňa, zase jeho vôňa.

    Bupi family tekuté mydlo na ruky s hojivým nechtíkom

    A tu sa dostávame k poslednému produktu na testovanie, a tým je tekuté mydlo na ruky s hojivým nechtíkom. Nemám mu čo vytknúť, za mňa nemá žiadne mínusy. Všetky jeho vlastnosti môžem označiť len ako veľké plus. Tiež je prakticky balené ako ostatné, vyššie spomenuté produkty. Má výbornú penivosť. Ako bonus obsahuje pantenol a hojivé výťažky z nechtíka vďaka čomu udržuje pokožku rúk zdravú a chráni ju pred vysúšaním. Vôňa je jemná, veľmi príjemná. 

    Ešte chcem podotknúť, že ja, ako alergik, a špeciálne aj na brezu, som nemala žiaden problém s pokožkou a jej podráždením. Ani moje deti nemali žiadnen nežiadúci efekt po použití produktov od Bupi family a to naozaj majú citlivú pokožku so sklonom k atopii. 

    Musím sa ešte vyjadriť k vôni produktov citrónová tráva a breza. To, že mne a môjmu mužovi evokuje táto vôňa čistiaci prostriedok a nie je nám sympatická, neznamená že niekomu nebude voňať. Práve naopak! Predsa nemôžme mať všetci rovnaký vkus, však?!

    Testovanie bolo zážitkom pre celú rodinu. Mám medzi nimi svojich favoritov, po ktorých istotne siahnem aj v budúcnosti.  

    #recenzia_bupi_family33

    #test_bupifamily Mať doma dve choré a znudené deti je občas už na hlavu... A tak ako správna mama som rozmýšľala čím ich zabaviť? Zrak mi padol na Bupi family 3 v 1. Bohatá pena im vyčarila úsmev na tvári. Pre moje princezné je kúpanie sa v pene malým sviatkom, pretože majú citlivú a suchšiu pokožku. Verím, že Bupi v tomto nesklame a ich pokožka túto "zábavku" stoleruje...

    #test_bupifamily Prebieha druhý týždeň testovania Bupi tekutých mydiel a už teraz som si všimla, že moje princezny majú každá svojho favorita. Umývanie rúk ich s Bupi baví, vždy vytvoria množstvo peny. Viac sa dozviete v záverečnej recenzii...

    #test_bupifamily Poznáte to všetky, malé deti = kopa špinavého oblečenia...a to stáááále... U nás opäť plný kôš na bielizeň, čiže nastal vhodný čas otestovať Bupi tekutý prášok a Bupi aviváž s vôňou citrónovej trávy. Musím uznať, že na začiatku som bola skeptická či to Bupi zvládne, no musím uznať, že prekvapil a po škvrnách na oblečení nie je ani stopy (verte mi, bola tam obsiahnutá široká škála fľakov od piesku, jedla, pitia, fixiek atď...). Tekutý prací prostriedok si dovolím hodnotiť veľmi dobre, jeho vôňa je taká istá ako vôňa aviváže - citrónová tráva.Vôňa je dosť výrazná, svieža, avšak spája sa mi s nemenovaným prostriedkom na riad 😅🤭 Po vyschnutí je však vôňa už veľmi jemná...viac sa dozviete v záverečnej recenzii 😉

    Dievcata nemate skusenost s alergickym zapalom oci kedy sa vam na bielku objavil akokeby priesvitny vyrastok? (Vid foto) Aku ste mali liecbu od ocnej lekarky? Zmizlo to?

    Dievčatá dnešným dňom sa pridávam k tridsiatničkám 😳🤫🤭😀😘

    simi252
    9. máj 2019    Čítané 480x

    Navždy nedokonalá pleť

    Už ako 14-ročná som začala mať problémy s pleťou. Boli dni, keď som naozaj nenávidela svoju pleť a s plačom sa pozerala do zrkadla. Nemusím snáď opisovať, že pubertiačky takéto veci zle znášaju. Nerozumela som, prečo niektoré maju naozaj dokonalú pleť ako bábika Barbie a iné ako ja boli tejto predstave na míle vzdialené a skôr by nás prirovnali k muchotrávke. Roky plynuli, na tvári bola odskúšaná rôzna kozmetika, aj liečivá, no napriek tomu pleť nebola stále dokonalá.

    Zrazu prišiel vyšší vek. Jedno dieťa, o 3 a pol roka druhé dieťa a 30-ka na krku. Človek by si pomyslel, že v tomto veku už predsa akné riešiť nebude treba, lenže ako sa hovorí „čo čert nechcel“, akné stále „zdobí“ moju pleť. Preto, keď som zbadala možnosť testovať krém od Vichy Normaderm Phytosolution na nedokonalosti – neváhala som a hneď som sa zapojila. Na moje veľke prekvapenie mi po čase prišla aj pošta od Modrého koníka. Bol začiatok apríla, keď mi volal kuriér, že mi nesie zásielku. A tak sa začalo veľké testovanie. 

    Hneď som balíček otvorila a skúmala so zvedavosťou jeho obsah. Vo vnútri sa skrýval malý, zelený flakoník v papierovej škatuľke. Krém som sa rozhodla hneď aj vyskúšať, predsa len som zvedavé ženské stvorenie 😊

    Prvé, čo sa mi veľmi zapáčilo, bolo kompaktné balenie krému, ktoré dobre padne do ruky. Ďalej veľmi oceňujem pumpičku, vďaka ktorej som si vždy vedela nadávkovať rovnaké množstvo krému. No a v neposlednom rade chválim aj to, že je v sklenenej fľaštičke a pekne vidieť zostatok v nej.

    Krém bol trochu riedšej konzistencie, na akú som bola doposiaľ zvyknutá, ale nebolo to nič, čo by mi prekážalo, bolo to len čisto o zvyku. Vôňu som nevedela najprv identifikovať, ale bola príjemná a pripomínala mi troška vôňu mentolu. Krém bol vláčny, dobre sa rozotieral, vstrebával a nezanechával pleť mastnú ani lepkavú. V zložení uvádzajú 2 % kyseliny salicylovej a kyselinu hyalurónovú. Vo svojej bohatej histórii boja s akné mi kyselina salicylova nebola neznáma.

    Prešli 2 týždne úplnej spokojnosti. Pleť bola takmer dokonalá. Podelila som sa s Vami počas testovania už touto fotkou, kde som bez make-upu. Naozaj moja spokojnosť bola vo všetkých smeroch. Vyhovovalo mi všetko, dokonca bol skvelý aj ako podklad pred nalíčením. Pleť bola hladká, vypnutá, skoro žiadne nedokonalosti. Proste bol to sen, na ktorý som čakala.

    Testovací čas plynul a ja som naďalej s nadšením testovala. Poctivo natierala 2x denne. Ráno na čistú pleť a večer po odlíčení znovu. Avšak tu niekde okolo 3. týždňa testovania nastal zlom a začal mi krémik spôsobovať šupinky okolo nosa a líc. Ako bonus som mala zhoršené akné. Ostala som nemilo zaskočená a zároveň sklamaná.

    Rozhodla som sa teda urobiť si píling a šupinky odstrániť, lenže nemalo to požadovaný efekt, lebo naďalej sa tvorili šupinky. Keď som naniesla make-up, vyzeralo to hrozne, celé zlé. Neskôr som si uvedomila, že zrejme stará známa kyselina salicylová mi podráždila pleť presne na miestach, kde mám pleť najviac citlivú a suchú.

    Po dlhšej úvahe, že čo ďalej som sa rozhodla používať na noc iný, výživnejší a mastnejší krém a Vichy mi robilo spoločnosť už len ráno pred zrkadlom. Nemusím snáď opisovať, že po tých dvoch týždňoch úplnej spokojnosti ma zaskočili tieto problémy. Povedala som si však, že som vďačná za testovanie, lebo na rodičovskej dovolenke si predsa len žena nedovolí finančne vyskakovať a Vichy nepatrí zrovna k najlacnejšej kozmetike.

    Rozhodla som sa dať ešte krému Vichy normaderm phytosolution ešte šancu, avšak v inom režime, ako odporúča výrobca, a uvidím, ako sa moja pleť zachová. Verím, že pleť sa nezhorší a to čím ma nemilo prekvapil rýchlo odznie a nastane wau efekt z prvých dvoch týždňov.

    Po mesiaci testovania z krémiku ubudlo málinko, takže jeho výdrž bude naozaj dlhá. Po svojej skúsenosti odporúčam krém ženám s akné, ALE nesmú mať suchú pleť. Ženy s citlivou pleťou sa nemusia báť, naozaj neštípe, nepáli ani nezanecháva červené mapy na pleti. V tomto Vichy naozaj môžem pochváliť, že keď píšu vhodné na citlivú pleť, tak to naozaj aj tak je. To, či sa skamarátime a zosúladime, uvidím časom. Nejdem krém vyslovene karhať, ale ani vynášať do nebies.

    Týmto sa chcem poďakovať tímu Modrého koníka za možnosť testovať niečo, s čím som nemala doposiaľ skúsenosť. Moja recenzia snáď pomôže aj Vám ostatným ženám trápiacich sa s akné v rozhodnutí, či si práve tento krém zakúpite a rozhodnete vyskúšať jeho účinky na svojej pleti.

    Dievčatá prosím 🙏 dajte mi inšpiráciu na rýchly a dobrý zákusok a na celý,velký plech aby ho bolo... 🍰🥧

    #test_normaderm Tak a dnešným dňom začína testovanie krémiku od Vichy normaderm phytosolution 🤩 sama som zvedavá na výsledky a som plná očakávaní. Modrý koník ďakujem za skvelú príležitosť zoznámiť sa s niečim novým 😘

    (2 fotky)

    Urobili sme si dnes so starsou dcerkou rande, vystupenie bolo skveleeee, uzili sme si to obe 😊

    (3 fotky)

    Dievcata poradte co detom na "žabku" v puse u rocnej a 4 a pol rocnej? Vytrela som genciankou a nasadila probiotika...

    Kočky kedy začali vaše detičky samostatne chodiť? (mám predčastniatko)

    Dievcata piekla ste niektora uz korpus na tortu v rajnici od delimana?

    Dievcata malo alebo ma niektore vase dieta GANGLION na nozicke? Ako to riesite,praskol?

    simi252
    10. aug 2018    Čítané 455x

    Milva a koruna krásy

    Nie vždy sa stáva, že máte Vianoce uprostred leta, a predsa. V jedno slnečné doobedie mi volal kuriér, že mi vezie balíček. Samozrejme, už som vedela čo sa v ňom ukrýva a veľmi som sa tešila. Hneď po príchode domov som rozbaľovala svoj "darček". 

    Keďže som mamičkou na rodičovskej dovolenke a matkou dvoch krásnych dievčat, financie na rozhadzovanie nemám. Preto som bola veľmi šťastná, že môžem niečo vyskúšať na moje nepodarené vlasy a nebude ma to stáť vôbec nič.  

    Keď mala mladšia dcérka asi 4 mesiace, začali mi padať vlasy. Každým dňom redli a rýchlo sa mastili. Áno viem, po pôrode je to bežné,  ale keď už sa bojíte, že vám ostane holá hlava, tak začnete hľadať možnosti ako to čo najskôr zastaviť. Práve v tomto čase prebiehala súťaž s Milvou na Modrom koníkovi, neváhala som a podelila som sa so svojim príbehom. A tak začala moja prvá skúsenosť s Milvou.

    Balíček obsahoval 6 produktov:

    Milva chinín forte šampón - konzistencia tohto šampónu bola riedšia ako som bola zvyknutá a aj horšie penil. Farba bola ružovo-číra. Vôňa v celku príjemná. Vlasy boli po ňom voňavé, leské, bez lupín. Avšak bez kondicionéru sa zle rozčesávali. Testovala som ho 2 týždne každý druhý deň.

    Milva chinín forte sprej - super sa nanášal vďaka rozprašovaču. Aplikovala som ho 2-3x týždenne na vlasovú pokožku a jemne vmasírovala.

    Milva chinín forte maska - farba bola taká maslová, konzistencia ako všetky ostatné masky na vlasy a vôňa veľmi príjemná. S maskou som sa troška potrápila. Pokiaľ som ju nanášala na vlasy podľa návodu, tak po vyschnutí boli vlasy škaredé. Pôsobili neumyto, mastne. Musela som ju aplikovať len do dĺžok a nie ku korienkom. Pri zmene aplikácie som k nej už nemala žiadne výhrady. Vlasy vyživila a pekne zjemnila. Používala som ju 1x týždenne ako bolo písane na obale.

    Milva chinín kondicionér - farba bola biela, hustota krémovitého charakteru s peknou vôňou. Ale aj s ním som mala obdobný problém ako s maskou. Rozhodla som sa ho preto nanášať pred šampónom a aj napriek tomu sa vlasy dobre rozčesali a kondicionér splnil svoju úlohu dobre. Do týždňa som si ho dávala asi 2x. 

    Milva chinín a ženšen šampón - farba bola číra, hustota ako pri šampóne forte, čiže redší, ale vôňa sa mi páčila pri tomto šampóne najviac. Tento šampón som testovala v druhej polovici testovacieho obdobia čiže ďalšie 2týždne. Po aplikácii rozvoňala celá kúpeľna a dokonca sa dali vlasy rozčesať aj bez kondicionéru. Tento šampónik bol pre mňa TOP produkt! Naozaj som s ním bola veľmi spokojná a s mojími vlasmi urobil kus práce. Používala som ho 2x do týždňa a budem používať aj naďalej.

    Milva ženšen mydielko - no a tento produkt bol pre mňa veľkým sklamaním. Na obale písali, že má protizápalové účinky a dlho som rozmýšľala ako ho teda použiť. Keď sa mi však na pleti objavilo pár vyrážok, rozhodla som sa teda vyskúšať ho tam a to bola chyba! Pleť zreagovala okamžite. Tvár ostala vysušená a fľakatá. Týmto momentom moje testovanie mydla skončilo. Žiaľ. 

    Suma sumárum som vďačná za skúsenosť s Milvou. Vlasy síce stále padajú, ale nie v takej miere ako na začiatku (viď foto vyčesaných vlasov v prvý deň testovania a posledný deň testovania), rastú ďalšie mini vlásky a o to práve išlo. Zastaviť, alebo teda obmedziť vypadávanie vlasov a zároveň podporiť rast nových vláskov. Svojmu okoliu Milvu rada doporučím. Viem, že mesiac testovania je málo a čaká ma ešte dlhá cesta za vytúženou korunou krásy na hlave, ale pevne verím, že s Milvou budem k svojmu snu každým dňom bližšie a bližšie...

    Výsledky:

    Pred testovaním

    Po mesiacia testovania