simoonas
1. sep 2019
353 

Prírodné zloženie = zdravé a lesklé vlasy?

Ahojte!

Pár úvodných slov by som chcela v prvom rade venovať Modrému koníku a poďakovať sa za možnosť zapojiť sa do testovania produktov, ktoré ma zaujali. Rovnako ďakujem Manufakture, ktorá ma na testovanie vybrala. 

Produkty na pleť značky Manufaktura používam vyše roka a sú mojimi stálicami. Práve preto ma zaujímalo, či budem rovnako spokojná aj s ich vlasovými výrobkami. Kedže si na vlasoch potrpím, pri kúpe šampónu, masky či kondicionéra, si ako prvé všímam jeho zloženie. Manufaktura sa môže pýšiť produktmi bez sulfátov, ropných produktov, farbív či alergénov. Je to česká firma, ktorá netestuje na zvieratách a ich výroba je šetrná k životnému prostrediu. Oceňujem aj to, že väčšina ich produktov obsahuje minimálne 97 % prírodných ingrediencií. 

Na testovanie som dostala balíček pozostávajúci z troch produktov:

  • Šampón snov - extra jemný, revitalizujúci a hydratačný pivný šampón
  • Unikátne aktivačné sérum proti vypadávaniu vlasov a na podporu rastu nových vlasov
  • Posilňujúca a ochranná pivná vlasová maska s prírodnými olejmi a kofeínom

Každý z vyššie spomenutých produktov je súčasťou pivnej rady kozmetiky, ktorú značka Manufaktura ponúka. Táto rada sa vyznačuje použítím českého piva Ferdinand, ktoré je vyšľachtené práve pre farmaceutické a biomedicínske účely. Má zmierňovať lámavosť vlasov a navrátiť im stratený lesk. Poďme sa pozrieť na to, či táto kozmetika splnila, čo sľúbila. 

Šampón snov

Tento šampón obsahuje 98 % prírodných ingrediencií. Spomeniem extraxt z chmeľu, mandľový olej, kofeín, extrakt z morskej riasy či výťažok z ryže. Rada by som vyzdvihla, že je vhodný aj na citlivú pokožku a ocenia ho práve ženy, ktoré si potrpia na prírodné žloženie vlasových produktov, pretože neobsahuje silikóny a SLES

Kladne hodnotím, že ma po použití šampónu nesvrbela vlasová pokožka, vlasy boli jemné a vydržali 4 dni. Na umytie stačí použiť malé množstvo produktu, keďže šampón dostatočne pení. Úprimne musím priznať, že som sa obávala vône testovaných produktov. Očakávala som, že každý z produktov bude voňať po pive. Moje obavy sa však nenaplnili, práve naopak, vôňa šampónu je príjemná a nevtieravá. 

Pivná vlasová maska

Na masku som bola naozaj veľmi zvedavá, keďže si doma zvyknem robiť domácu pivovú masku, po ktorej sú moje vlasy dokonale hydratované a lesklé. Zaujímalo ma preto, či s touto maskou dokážem docieliť podobný výsledok.

Tento produkt má 200 ml a predpokladám, že pri mojom používaní 2-3x tyždenne vydrží zdruba mesiac (za 3 týždne som minula cca 3/4 produktu). Samozrejme, je to veľmi individuálne, kedže záleží najmä od dĺžky vlasov či ich hustoty. 

Môžem potvrdiť, že moje vlasy po použití masky boli vyživené a lesklé. Kedže mám vlasy vlnité, sú prirodzene suchšie a to je dôvodom prečo stále po umytí používam kondicionér či masku. Bez týchto produktov sú rozlietané a suché.  

Pivnú masku rovnako aj šampón som testovala aj na dovolenke pri mori, kde moje vlasy dostali dostatočne zabrať. Do masky som si preto primiešavala môj milovaný sedmokráskový olej od Manufaktury, ktorý používam každý večer na pleť a výsledok bol ešte lepší.

Aktivačné sérum proti vypadávaniu vlasov a na podporu rastu nových vlasov

Sérum si pravidelne vtieram každý večer do vlasov a musím oceniť najmä veľmi praktický aplikátor. Sérum sa dostane k pokožke hlavy bez zbytočného plytvania produktom. Keďže som sa stretla už s aplikátormi, s ktorými sa produkt zachytával najmä vo vlasoch a aplikovať ho na vlasovú pokožku bolo viac než obtiažné, viem práve preto oceniť spôsob aplikácie tohto séra. Po dopoužívaní celej flaštičky veľmi rada doplním túto recenziu a zhodnotím ako rast vlasov tak aj to, či sa vypadávanie vlasov zmiernilo. 🙂

#test_manufaktura3 

#recenzia

S pozdravom,

Simona.

Začni písať komentár...

Odošli