Aj u nás sa vari(lo) s Podravkou
Ahojte!
Som mamkou dvoch krásnych detí a bývame v dedinke na východe Slovenska. Varím takmer každý deň, aj napriek tomu, že deti majú obed v škôlke a muž je v práci do večera. Pretože aj napriek rozmanitosti bežného dňa, večer sa stále všetci stretávame pri spoločnom stole pri jedle. Sme taká typická slovenská rodina. Obľubujeme typické slovenské jedla, zvyky a zachovávame tradície. Toto platí aj o mojom varení. A vďaka spolupráci Modrého koníka s Podravkou sme v našej kuchyni mali možnosť ochutnať, resp. testovať, nové produkty - Podravka Natur.
Po doručení správy o výbere do testovania som sa naozaj úprimne potešila. Myšlienka ozvláštniť jedlá mojim stravníkom, a to novými koreninami, sa mi zdala viac ako lákavá. Ale poďme pekne po poriadku.
Po rozbalení balíčka produktov Podravka Natur ma ako prvé zaujala milá červená krabička, po ktorej otvorení ma ovanula krásna vôňa. Vôňa korenia zmiešaná s vôňou nevtieravých byliniek a soli. Prvý dojem teda pohladil moje dva zmysly a hlava už začala snovať plán, ako čo najlepšie využiť túto ponúknutú šancu.
Ako prvé som z voňavej červenej krabičky vytiahla a následne použila zeleninový bujón. Do rýchlej zeleninovej polievky. Na dochutenie som tiež použila ochucovadlo, tzv. vegetu. Ochucovadlo som použila aj v takmer všetkých jedlách, ktoré som varila. Bujónu nemám naozaj čo vytknúť, je bez pridaného glutamanu a iných prídavných látok. Nechcem sa pasovať za niečo, čo nie som, teda žiadna bio, eko, raw matka, ale to, že tam to zloženie je také aké je, má vcelku potešilo. V priebehu ďalších dní som bujóny používala na dochutenie aj špenátovej polievky s vajíčkom, vajíčkovej s hráškom a zemiakmi alebo paradajkovej polievky.
V jeden deň som opäť v rámci testovania varila kuracie mäso na spôsob číny. Mäsko som si nakrájala na väčšie kúsky a z oleja a korenia Podravka Pikant a Podravka Classic som urobila marinádu. Neskôr som mäso orestovala vo woku a keď sa "stiahlo", nechala som ho dusiť do zmäknutia. Následne som pridala čínsku zeleninovú zmes a ešte chvíľu podusila. Na dochutenie som pridala sójovú omáčku. Podávala som to s ryžou s hráškom, opäť ochutenou ochucovadlom od Podravky. Musím podotknúť, že počas celého varenia s koreniacimi prípravkami som použila minimum soli, pretože vo všetkých je už pridaná morská soľ - a musím potvrdiť, že v dostatočnom množstve.
Mali sme aj lenivú sobotu, kedy sme si len upiekli zemiaky, hokkaido tekvicu a cibuľku. Zemiačiky som ochutila čisto len koreniacou soľou na pečená zemiaky a tekvicu iba koreniacou soľou na zeleninu. Pokvapkané olejom sa správne do chrumkava upiekli a bolo to naozaj vynikajúce! Toto odporúčam všetkými desiatimi.
Nedeľu som vyvážila opäť mäsom a na grilované kuracie stehienka som použila koreninovú soľ na zlaté kurča. Vôňa bola úžasná v celom dome, dokonca aj pred domom, a chuť skutočne fantastická! Keďže ja mám zvykom podlievať počas pečenia vývarom, nebolo to inak ani teraz. Slepačí bujón dostal konečne šancu - a nemám mu čo vytknúť. Stehienka sa zjedli hneď a moji najbližší naozaj chválili moje kulinárske schopnosti. Neskôr som si ešte dala s touto koreniacou zmesou rande, keď som upiekla celé kurča. Toto korenie bude mať u nás v budúcnosti určite čestné miesto.
Na žiadosť drahého som uvarila aj mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Do paradajkovej omáčky som pridala korenie od Podravky Natur na paradajky a mozzarellu. Týmto korením som omáčku naozaj ozvláštnila, a teda, musím sa priznať, že som ju takmer sama zjedla lyžicou pri ochutnávaní Nabudúce ho pridám aj do paradajkovej polievky. Skúste aj vy.
Taka nasa tradicna, slovenska vecera Ziadne krevety, ziadne sushi...
Sosovicovy privarok na kyslo so zemiakmi, ochutene ochucovadlom od Podravky, opecena klobaska a vajicko
#test_podravka
A co u vas na veceru?
Krasny dnik vam zelam, tak opat tu mame pondelok, novy tyzden, novy zaciatok
U nas dnes na obed kuracie prsia nakrajane na pasiky, vopred nalozene v marinade z oleja a koreniacich zmesi na Kebab a gyros a Pikant od #podravka, orestovane vo woku so zmesou cinskej zeleniny. Ochutene je sojovou omackou a tiez ochucovadlom od #podravka. Podavane s hraskovou ryzou
Vonia cely dom, dokonca az vonku (povedala postarka ).
Majte krasny dnik a dobru chut k obedu
Aktualizacia #test_podravka
Kur. stehienka ochutene LEN koreniacim pripravkom a podliate bujonom, spomenutymi v predchadzajucom statuse, su skutocne uplne uzasne, a krasne dozlatova upecene. Mozem odporucat, naozaj, vyskusajte
Ahojte zenicky, zelam krasny nedelny dnik. U nas sa uz poriadne ochladilo..
V ramci #test_podravka som sa dnes na obed rozhodla uvarit vajickovu polievku so zeleninkou (zemiaky, mrkva, hrasok) ochutenu Zeleninovym bujonom Natur a ohucovadlom Natur od #podravka.
Ako druhe budu pecene dolne kuracie stehna ochutene korenim Zlate kurca Natur od #podravka, podliate vyvarom Natur slepaci bujon. K tomu tarhona ako priloha.
Korenia vonaju fantasticky, verim, ze to aj tak bude chutit
A co varite vy?
Dnes u nas len rychlovecka, v trube pecena hokajdo tekvica a zemiaciky v supke, cibulka. Ochutene len zmesou korenia od #podravka
Mozem potvrdit, ze je to skvele
Vravi sa, ze piatok je maly vikend, tak dnes u nas, na oslavu toho maleho vikendu, jedna chutovka.
Kuracie prsia nakrajane na rezanceky, momentalne v zmesi rastlinneho oleja a koreninovej soli od #podravka_natur_na_kebab_a_gyros
Neskor, ked pridu vsetci domov, uz len mäsko opeciem na panvici, ako priloha bude zeleninovy salat. Mnam, uz teraz sa tesim, lebo to vonia v_y_n_i_k_a_j_u_c_o!
Dnes u nas chutna a rychla zeleninova polievka z vlastnej zahradky.
Mrkva, kalerab, hrasok, fazulka, orestovane najprv na masle a tak zaliate vodou. Ochutene zeleninovym bujonom #podravka_zeleninovy. Na zaver dorobim krupicove knedlicky s vlastnorucne vypestovanymi bylinkami, ochutene ochucovadlom #podravka
Nasa najoblubenejsia polievocka
A je to doma, ideme na to, priatelia