simulienka2207
4. nov 2018
202 

Aj u nás sa vari(lo) s Podravkou

Ahojte!
Som mamkou dvoch krásnych detí a bývame v dedinke na východe Slovenska. Varím takmer každý deň, aj napriek tomu, že deti majú obed v škôlke a muž je v práci do večera. Pretože aj napriek rozmanitosti bežného dňa, večer sa stále všetci stretávame pri spoločnom stole pri jedle. Sme taká typická slovenská rodina. Obľubujeme typické slovenské jedla, zvyky a zachovávame tradície. Toto platí aj o mojom varení. A vďaka spolupráci Modrého koníka s Podravkou sme v našej kuchyni mali možnosť ochutnať, resp. testovať, nové produkty - Podravka Natur.
Po doručení správy o výbere do testovania som sa naozaj úprimne potešila. Myšlienka ozvláštniť jedlá mojim stravníkom, a to novými koreninami, sa mi zdala viac ako lákavá. Ale poďme pekne po poriadku.
Po rozbalení balíčka produktov Podravka Natur ma ako prvé zaujala milá červená krabička, po ktorej otvorení ma ovanula krásna vôňa. Vôňa korenia zmiešaná s vôňou nevtieravých byliniek a soli. Prvý dojem teda pohladil moje dva zmysly a hlava už začala snovať plán, ako čo najlepšie využiť túto ponúknutú šancu.

Ako prvé som z voňavej červenej krabičky vytiahla a následne použila zeleninový bujón. Do rýchlej zeleninovej polievky. Na dochutenie som tiež použila ochucovadlo, tzv. vegetu. Ochucovadlo som použila aj v takmer všetkých jedlách, ktoré som varila. Bujónu nemám naozaj čo vytknúť, je bez pridaného glutamanu a iných prídavných látok. Nechcem sa pasovať za niečo, čo nie som, teda žiadna bio, eko, raw matka, ale to, že tam to zloženie je také aké je, má vcelku potešilo. V priebehu ďalších dní som bujóny používala na dochutenie aj špenátovej polievky s vajíčkom, vajíčkovej s hráškom a zemiakmi alebo paradajkovej polievky.

V jeden deň som opäť v rámci testovania varila kuracie mäso na spôsob číny. Mäsko som si nakrájala na väčšie kúsky a z oleja a korenia Podravka Pikant a Podravka Classic som urobila marinádu. Neskôr som mäso orestovala vo woku a keď sa "stiahlo", nechala som ho dusiť do zmäknutia. Následne som pridala čínsku zeleninovú zmes a ešte chvíľu podusila. Na dochutenie som pridala sójovú omáčku. Podávala som to s ryžou s hráškom, opäť ochutenou ochucovadlom od Podravky. Musím podotknúť, že počas celého varenia s koreniacimi prípravkami som použila minimum soli, pretože vo všetkých je už pridaná morská soľ - a musím potvrdiť, že v dostatočnom množstve.

Mali sme aj lenivú sobotu, kedy sme si len upiekli zemiaky, hokkaido tekvicu a cibuľku. Zemiačiky som ochutila čisto len koreniacou soľou na pečená zemiaky a tekvicu iba koreniacou soľou na zeleninu. Pokvapkané olejom sa správne do chrumkava upiekli a bolo to naozaj vynikajúce! Toto odporúčam všetkými desiatimi.

Nedeľu som vyvážila opäť mäsom a na grilované kuracie stehienka som použila koreninovú soľ na zlaté kurča. Vôňa bola úžasná v celom dome, dokonca aj pred domom, a chuť skutočne fantastická! Keďže ja mám zvykom podlievať počas pečenia vývarom, nebolo to inak ani teraz. Slepačí bujón dostal konečne šancu - a nemám mu čo vytknúť. Stehienka sa zjedli hneď a moji najbližší naozaj chválili moje kulinárske schopnosti. Neskôr som si ešte dala s touto koreniacou zmesou rande, keď som upiekla celé kurča. Toto korenie bude mať u nás v budúcnosti určite čestné miesto.

Na žiadosť drahého som uvarila aj mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Do paradajkovej omáčky som pridala korenie od Podravky Natur na paradajky a mozzarellu. Týmto korením som omáčku naozaj ozvláštnila, a teda, musím sa priznať, že som ju takmer sama zjedla lyžicou pri ochutnávaní 🙂 Nabudúce ho pridám aj do paradajkovej polievky. Skúste aj vy.

Boli však aj dni, kedy si moji najbližší zaželali aj sladké jedlo, ako sú parené buchty, dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, palacinky, ryžový nákyp či žemľovku. Stihla som však uvariť aj bravčovú pečienku ochutenú ochucovadlom od Podravky, kuracie kúsky v paradajkovej omáčke s mexickou zeleninou a s koreninovou soľou Podravka Classic a Podravka Pikant, podávané s pečenými zemiačikmi, opäť s korením od Podravky na pečené zemiaky. Alebo jednoduchý šošovicový prívarok nakyslo s opečenou klobáskou a vajíčkom, ochutené ochucovadlom od Podravky. Všetky spomínané jedla boli naozaj veľmi chutné, nielen mojimi kulinárskymi schopnosťami, ale aj vďaka použitím týchto korenín. Vcelku to ocenila aj moja polovička, ktorá nešetrila chválou.

V konečnom dôsledku musím povedať, že som nad touto recenziou dlho premýšľala. A asi aj preto ju píšem v posledný možný deň. V mysli som si počas celého testovania premietala, akým smerom by som sa mala uberať, aby moja recenzia nebola len jednou z mnohých, ale poskytla naozaj cenné informácie, vďaka ktorým by sa k vám dostali relevantné výsledky testovaného produktu. Za mňa a moju rodinku musím povedať, že ďakujeme za možnosť vyskúšať. Chutilo nám. A veľmi.

#test_podravka #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli