Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    sisa2103
    15. jún 2019    Čítané 247x

    TESTOVANIE KOZMETIKY TREND IT UP

    Ahojte. Tak toto je môj prvý článok ever. Rada by som preto poďakovala Modrému koníkovi a, samozrejme, aj dm drogérií, že ma vybrali do testovania produktov dekoratívnej kozmetiky trend IT UP. Bola to pre mňa naozaj príjemná výzva. A keďže je to už nejaký čas, čo v našich dm drogériách môžeme nájsť túto značku dekoratívnej kozmetiky, ktorá patrí k cenovo dostupným a prichádza mnohokrát s rôznymi lákavými produktami. Tak ako asi pre väčšinu z vás, ani pre mňa neboli niektoré z týchto produktov žiadnou novinkou. Dokonca niektoré už dlhšiu dobu používam. V balíčku, ktorý mi prišiel, sa však nachádzali aj veci, po ktorých by som asi ako bežný nákupca nesiahla a som vďačná, že som ich mohla vyskúšať a vystúpiť z mojej "komfortnej zóny". A niektoré z nich teda aj určite ďalej využijem. No, a keďže som obyčajná žena a mama, ktorá má na seba čas pár minút denne a do kabelky sa mi veľa kozmetiky nezmestí, tak ma aj veľmi zaujímalo, ako tieto produkty obstoja v teplý letný deň s deťmi.

    Čo obsahoval balík, ktorý mi prišiel?

    • Camou make-up a korektor 2v1 odtieň 020
    • Kompaktný púder Skin Supreme odtieň 020
    • Tekutý rozjasňovač Daily Dose of Glow odtieň 020
    • Gélová farba na obočie Fibre odtieň 020
    • Maskara Supercharged Pro Volume
    • Paletka očných tieňov Color Cube odtieň 020
    • Kontúrovacia ceruzka na pery Contour & Glide 
    • Rúž na pery Two Tone odtieň 020
    • N°1 lak na nechty odtieň 145

    1. PLEŤ

        Balíček na testovanie obsahoval make-up, púder a rozjasňovač. Tieto produkty som vyskúšala asi ihneď, ako mi zazvonil kuriér s balíkom, pretože pre mňa make-up a rozjasňovač patria asi k hlavným produktom z dekoratívnej kozmetiky, ktoré takmer denne používam.

        Najviac som sa tešila na make-up s korektorom v jednom, keďže ten, čo práve používam, nepatrí k najlacnejším a dúfala som, že mi sadne konečne aj nejaký iný z tých cenovo dostupnejších. Prvé sklamanie ale bolo, že mi prišiel v o niečo tmavšom odtieni (020), akoby som potrebovala (v tmavom asi pre väčšinu žien). Povedala som si, že to až tak nevadí a skúsim to nejako vyladiť. Ale po tom, ako som ho skúsila naniesť, som zistila, že na moju pleť vôbec sedieť nebude ani z hladiska konzistencie. Moja pleť a celkovo aj pokožka, je suchá a napriek tomu, že som použila hydratačný krém a podkladovú bázu, som ho nevedela pekne rozotrieť a zanechával mi fľaky. Z blízka to pôsobilo, akoby som ho mala veľa a miestami nerozotretý. A taktiež som mala pocit, akoby moja pleť pod ním vôbec nedýchala. Takže je možné, že prekrýva začervenania a nedokonalosti, no ak máte suchšiu pleť, inak bezproblémovú, a potrebujete ju iba jemne zjednotiť, tak odporúčam siahnuť určite po niečom inom, viac krémovom a "lahšom", hlavne na letné dni. 

         Čo sa týka púdru, tak ten obsahuje kukuričný škrob, ktorý dodáva pleti matný vzhľad a hoci v bežný deň púder nepoužívam, tak to neviem až tak dobre zhodnotiť, ale prišiel mi ako dobrý. A ako som už vyššie spomínala, mám suchú pleť, tak väčšina mi robí šupinky na tvári. Pri tomto som to nepozorovala a celkovo moju pleť zjednotil, a tak sem-tam na večerné líčenie, prípadne keď budem potrebovať, aby mi make-up dlhšie vydržal, ho určite využijem.

        No a posledná vec, ktorú fakt že veľmi rada používam a som rada, že som ju mohla otestovať, je rozjasňovač. Rozjasňovače sú rôzne a ja väčšinou na bežné denné líčenie používam ten vo forme púdru. Tento, čo mi prišiel, je tekutý, ale musím povedať, mne veľmi sadol. Hoci je mierne trblietavý, pokiaľ ho nanesiete pod make-up alebo naozaj vo veľmi malom množstve, tak vie krásne rozjasniť pleť a naozaj ho je vidno len v takých tých momentoch, kedy na vás zasvieti svetlo.

    2. OČI

        Na make-up očí mi v balíku prišla gélová farba na obočie, špirála a očné tiene. Na kozmetičku veľa času nemám a mám aj dosť citlivé oči, tak už dávnejšie som sa rozhodla tvarovať a maľovať si obočie doma. Preto ma veľmi potešila gélová farba. Táto gélová farba je vodoodolná a naozaj aj odolná voči oteru. Vydržala mi v horúčavách na obočí celý deň a zvládla aj sprchu, hoci po umytí tváre sa mi vytvorili trošku zhluky farby na obočí, ktoré išli dole iba odličovacím krémom, takže použitie na kúpalisko by som asi zvážila. No a za mňa jediná nevýhoda, alebo teda možno len ja si neviem s ňou vytvarovať obočie a vytieňovať. Preto som musela použiť aj ceruzku, ktorou som si načrtla obrysy a tie vyplnila gélovou farbou. 

        Balíček ďalej obsahoval špirálu a očné tieňe. Čo sa týka špirály, tak ja mám celkom dlhé riasy, a preto potrebujem iba zväčšiť objem, a to táto špirála splnila a riasy nezlepovala. Odkedy mi prišla, tak ja ju na bežný deň rada používam. Len škoda, že nie je aj vodoodolná, ešte tá by sa mi na leto hodila.

        No a posledná vec na oči, ktorú som skúšala, sú očné tiene. Priznám sa, že práve toto je ten produkt, ktorý ma prinútil vystúpiť z mojej "komfortnej zóny" a som za to vďačná, lebo asi by som po tak výrazných farbách v obchode nesiahla. Bola som však veľmi milo prekvapená a fakt sa mi to páčilo a pôsobilo to podla mňa celkom osviežujúco, ale zároveň jemne. S tieňmi sa ľahko pracuje, a hoci sa pri nanášaní trošku trúsia, mne to neprekážalo. V teplom letnom dni mi vydržali celý deň a príjemne oživili môj inak obyčajný outfit. A keď som si pozrela tú cenu v obchode, tak nie je o čom a pôjdem si ich zadovážiť aj v inej farbe. 

    3. PERY

        Keby som si mohla vybrať jeden jediný produkt z dekoratívnej kozmetiky, ktorý by som mohla použiť, tak u mňa by to bol určite rúž. Pretože práve farba rúžu je to, čím dokážeme zo seba vyčariť každý deň inú ženu a taktiež dokáže dokonale vyjadriť našu náladu. 

        Rúž aj ceruzku na pery som testovala počas celého dňa. Farba rúžu, ktorá mi prišla, je podľa mňa naozaj krásna. A vlastne rúž vo všetkých odtieňoch červenej patrí medzi moje obľúbené, pretože dokáže aj z úplne neobyčajneho outfitu a šedej myšky vyčarovať sebavedomú ženu, ktorú si každý všimne. Rúž pozostáva z dvoch odtieňov a už keď som ho naniesla, tak dodal mojím perám objem a na perách zopár hodín zvládol. Samozrejme, po jedle som si ho musela upraviť, ale pitie zvládol na jednotku. Dokonca, keď som si ho po nanesení jemne odtlačila do vreckovky, tak aj bez odtlačkov na pohári. Určite však mám doma aj lepší, ale ten ma teda vyšiel aj oveľa, oveľa drahšie, a preto ho aj šetrím, len na špeci príležitosti. Takže ja hodnotím tento rúž ako vydarený produkt tejto značky a určite tento odtieň nebude môj posledný. 

        A, samozrejme, k dokonalým perám patrí aj vyššie spomínaná ceruzka na pery. Ceruzku od tejto značky používam už dlhšiu dobu a mám ju dokonca vo viacerých farbách. Ľahko sa s ňou dajú pery vytvarovať, aj vydrží, a hlavne je vysúvacia, čiže aj keď niekam cestujete, nestane sa vám, že ju nebudete môcť použiť, lebo ste zabudli strúhatko. 

    4. NECHTY 

        Ako som už  spomínala, že nemám veľmi čas na kozmetičku, respektíve nikdy sa neviem dopredu objednať, lebo neviem, či v ten daný deň to budem stíhať. Nie som veľmi na plánovanie, veci v mojom živote prichádzajú spontánne, tak to isté platí aj o manikúre a pedikúre. A ak aj vy patríte k ženám, čo sa starajú o svoje nechty doma, tak vás určite bude zaujúmať táto časť článku.

        Lak od značky trend IT UP nebol pre mňa žiadnou novinkou, keďže patrí asi medzi cenovo najdostupnejšie na trhu a občas ho majú aj pri pulte vo výpredaji za pár centov (priznávam, vtedy neodolám a vždy si nejaký kúpim), tak som ho zaregistrovala takmer ihneď po príchode tejto značky na náš trh. Laky tejto značky mi vyhovujú aj preto, že ich “potrebujem” mať asi v každej farbe, ale aj pre ich super malé balenie, ktoré zbalíte hoc aj do vačku (lebo veď vždy v tú najnevhodnejšiu chvíľu sa z neho odlupne) a hlavne sa mi ho podarí aj minúť a nemusím po dvoch rokoch vyhadzovať staré zaschnuté laky. A teda aspoň aj trošku šetrím naše prostredie 🙂. 

        Čo ma ale prekvapilo, je farba laku. V obchode by som asi po tejto farbe nesiahla, lebo  mám radšej výraznejšie farby a moje nechty neprekypujú krásou, čize mi aj viac sedia, ale táto farba bola naozaj veľmi pekná, taká výrazná lososová. Na jednej strane výraznejšia a stačil mi jeden náter, ale aj jemná a podľa mňa úplne tip top na leto. A keďže môjmu mužovi sa podarilo vyliať mi trištvrtinu laku ešte predtým, ako som ho vyskúšala (no čo už s tými mužmi, niekedy ťažko s nimi, ale ešte ťažšie bez nich), tak určite po ňom siahnem aj v obchode. 

        No a a na záver, čo sa týka toho, koľko lak vydrží? Ja, bohužial, neobsedím a nechty si lakujem medzi tým, ako upratujem alebo varím obed, takže u mňa lak vydrží tak pol hodinu a už ho mám niekde otlačený, odlupnutý a podobne. Preto používam zhodou okolností jednu superko vec, tiež od značky trend IT UP, ktorá však nebola zahrnutá v testovacom balíčku. A tou je vrchný gel lak, ktorý schne na dennom svetle a nechty mi vydržia nalakované týždeň až dva na rukách, a na nohách aj mesiac. Momentálne používam tento gel lak, ktorý nechtom zároveň dodáva matný efekt.

        Pre mňa sú tieto laky jedny z najlepších, čo sa týka pomeru ceny, kvality a balenia a určite ich budem používať aj naďalej.

          Kozmetiku trend IT UP v konečnom dôsledku hodnotím ako kozmetiku značky, ktorú sa oplatí vyskúšať a samy zistíte, ktoré produkty vám sedia. Dúfam, že vám moja recenzia aspoň trošku uľahčí rozhodovanie. 

    Ďakujem za prečítanie a vaše reakcie. Prajem vám, žienky, krásny deň plný farieb a pekných zážitkov, lebo nikdy nič nie je len čierno-biele (teda asi okrem zebry).