Posledný deň v roku mi priniesol jednu milú príhodu, pri ktorej som sa utvrdila, že karma naozaj existuje a dobro sa opláca dobrom.
    Pri nákupe v jednom obchode ma milo prekvapila pani, ktorá predomnou pri pokladni platila za vtáčiu búdku. Vravím si, aké nezvyčajné a zároveň krásne, že práve počas dneška, kedy všetci myslia poväčšine na alkohol, ohňostroje a petardy sa nájde niekto, kto myslí na zvieratká a ešte im kúpi aj krmelec. Táto pani zaplatila za vtáčiu búdku kartou a po prebehnutí platby požiadala pani predavačku o tašku. Tá jej ju ochotne ponúkla, vložila do nej búdku a poprosila za ňu 5 centov. Čo však čert nechcel, ako pani hľadala, tak hľadala, zistila, že tých 5 centov na tú tašku jednoducho nemá a platiť ich kartou by bola asi hlúposť (ak by to vôbec bolo možné), preto som sa rozhodla tých 5 centov zaplatiť ja, pre mňa to bola maličkosť a pre ňu radosť. Ihneď reagovala úsmevom a otázkou "Chcete urobiť dobrý skutok?" .. tak som odpovedala takisto úsmevom a odpoveďou "Samozrejme 🙂 " .. pani sa veľmi pekne poďakovala, zapriala všetko dobré do nového roku a každá sme odišli svojou cestou.
    Týmto nechcem poukázať na seba a 5 centov, ktoré som za ňu zaplatila, ale na to, že pri platbe za nákup v inom obchode mi pri platbe kartou zo samoobslužnej pokladne vypadlo presne 5 centov. Keby platim za hotové, tak by som chápala, že sa môžem prerátať, ale pri platbe kartou mi to prišlo viac než zaujímavé 🙂
    A tak sa tu teraz zamýšľam, že sa oplatí robiť dobro, pretože odozva naň nenechá dlho čakať 🙂

    Prajem krásny záver roka a znova o čosi lepší rok 2019 🙂