1 / 1

    Sikovna! Gratulko! Kdo umi, umi, kdo neumi, ten cumi. 👏👏👏

    28. júl 2021
    sovica
    autor

    @natalienka12 Ďakujem😉. Ja už keď som ju čakala, som povedala, že toto dievča dokáže všetko, čo bude chcieť (mala som komplikované prvé 3 mesiace tehotenstva). A mala som pravdu. Ona si vie sama naštudovať veľa vecí, len preto, že chce. Neobťažuje ju to.

    28. júl 2021

    Šikovná, blahoželám 😊

    28. júl 2021

    Blahozelam, sikulka 👌👍zasluzi si odmenu 😉🤗 a preco uz dnes? Ved az zajtra konci skola nie?

    28. júl 2021

    Hrdá mamina 🙂 Gratulujem slečne 🎉

    28. júl 2021
    sovica
    autor

    @agatulienka82 Ďakujem😉 a áno, odmenu si zaslúži. Už sa teší na knihu, pôjdeme zajtra vybrať a ďalšie nakúpime na Slovensku. To ju vždy aj dedo berie do kníhkupectva📓🛒
    Mimochodom, Bayern končí zajtra. My sme Baden-Württemberg, škola deckám končila dnes.

    28. júl 2021

    @sovica ano, my zajtra 🙏 a uz sa tiez nevedia dockat knihkupectva na SK 🤷‍♀️😂 inak viem co obnasa 1 v Nemecku tak davam 🎩 dole 👍👌

    28. júl 2021
    sovica
    autor

    @agatulienka82 Áno, máš pravdu, tie známky DE - SK sa nedajú porovnať. V DE strašne prísne známkujú. Syn kamošky mal napr. 3 z franiny, jeho bratranec na SK 1. Boli spolu v Paríži - SK jednotkár nedokázal ani otvoriť ústa, DE trojkár sa v pohode dohovoril👍 A ešte mám od ďalšej kamošky info. Jeden syn študuje v DE medicínu, druhý si vybral Drevárinu na SK - na MŠ SR mu známky z nemeckej maturity "prerátavali" a všetky o jeden stupeň "zlepšili", ako na SK systém.

    28. júl 2021

    Gratulujem šikovnej dcére! A to je zaujímavé, čo píšeš o znamkovani. Na Slovensku väčšina rodičov a následne žiakov narieka, aké je všetko ťažké a náročné.

    29. júl 2021

    Super 👍 Moja končila 4.r Volksschule a tiež dostala knižku za "bester Leser der Klasse" 😊 Od septembra začína Gymnasium.

    29. júl 2021

    @sovica na SK je hlavne obrovský rozdiel školy v meste a školy na dedine. V meste masaker riadny... hovorim o ZŠ. Podstatne sú vedomosti, nie 1 na dedine.. prídu na strednú do mesta a rozdiely sa hneď ukazu. Blahoželám k super vysvedceniu.👍

    29. júl 2021

    @sovica Prepac,ale toto je take konstatovanie o tych SK skolach,ked tu nezijes,ze musim k tomu nieco napisat. Ano,aj my sme mali taku ucku,alkacku na FRJ,ze cele pisomky sme opisovali,lebo nas nic nevedela naucit,ani vysvetlit,tiahol z nej alkohol. Ano,neviem vdaka nej FRJ, a mala som 1, kym druha polovica triedy vie naopak perfektne rusky. Oni zas mali slabu ucitelku na AJ,my sme vedeli AJ super. Na ZS sme mali nemcinarku taku,ze na hodinach spala a my sme si kreslili,takze mam len slabe zaklady. Druha skupina mala taku ucitelku,ze odkedy vstupila do triedy,vsetci museli rozpravat len po nemecky,ani len triednu knihu nevydala bez toho aby si ju niekto z druhej skupiny po nemecky nevypytal. Jej decka vedeli perfektne nemecky,olympiady povyhravali. Takze globalne tvrdit,ake to tu je o nicom a perfektne deti su len v Nemecku je dost odvazne. Pretoze je to od pripadu k pripadu ine. Moja prvacka sa ucila o historii miestnych pamiatok, vojenskych bunkrov,cintorinov,pred a porevolucne roky a mamky deti z vedlajsej triedy len nechapavo pozerali.

    29. júl 2021