2 / 32
    Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
    space1
    autor

    Varí pre vás Jaro Žídek

    Prísady:

    1 kg hovädzieho mäsa
    1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie)
    100g hladkej múky
    50g masla
    0,5 l smotany
    kyslá smotana
    kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom)
    soľ
    ocot
    kryštáľový cukor

    Postup:

    Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom.
    Podávame so zemiakmi, kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.

    16. okt 2012

    tak taketo mozem 🙂 vsetky omacky 🙂

    16. okt 2012
    space1
    autor

    @bastilly ja ju milujem , aj tekvicový prívarok....túto som skúšala a je to mlsaňa 😀

    16. okt 2012

    dakujem za potvrdenie priatelstva, mozem vidiet tvoje albumy a dnes varim toto 🙂 super inspiracie davas pekny den

    17. okt 2012

    @space1 ak mate overeny tekvicovy privarok date mi recept? 🙂

    28. dec 2012
    space1
    autor

    @nika19918 prosím nevykať 🙂 jooj tak tekvicový milujem a je veľmi ľahký.. idem ho tu nahodiť 🙂

    28. dec 2012

    @space1 Ďakujem 🙂

    28. dec 2012

    @space1 da sa to aj bez masa?🙂 ako postupovat?🙂

    8. jan 2013
    space1
    autor

    @lienka434 akože vôbec nechceš dávať vývar ? tak miesto neho daj vodu ,alebo urob len čisto vývar z koreňovej zeleniny, alebo skús vygoogliť 🙂

    8. jan 2013