5 / 32
    Rizoto
    space1
    autor

    Suroviny
    • 1 šálka ryža na rizotto
    • 2 šálky kurací vývar
    • kuracie mäso
    • kukurica sterilizovaná
    • mrkva
    • hrášok
    • sójová omáčka
    • soľ
    • mleté biele korenie
    • cesnak
    • šafrán

    4
    porcie

    20
    minút
    príprava

    25
    minút
    tepelná úprava

    Postup receptu
    Kuracie mäso nakrájame na kocky, pridáme sójovú omáčku, biele mleté korenie a chvíľu necháme postáť. Môžeme použiť zbytky akéhokoľvek mäsa napr. z predošlého dňa. Pripravíme si zeleninu, ktorú chceme dať do rizota ja som použila sterilizovanú kukuricu, hrach a mrkvu nakrájanú na kocky, dobrý je aj pórik, patizón - čo máme doma a čo máme radi to tam dáme.

    Mäso sprudka orestujeme na oleji, pridáme mrkvu podlejeme bujónom alebo čistou vodou a dusíme až je mrkva polomäkká, pridáme hrach a kukuricu, pridáme vývar a necháme zovrieť, okoštujeme ak treba dochutíme. Nasypeme ryžu a prípadne ešte dolejeme vývar tak aby bolo všetko ponorené. Premiešame, pridáme mletý šafrán a môžeme prikryť ale musíme veľmi často premiešavať aby sa všetky chute spojili. Keď ryža vypije všetku vodu a je mäkká rizoto je hotové.

    Podávame posypané syrom s čerstvým alebo sterilizovaným zeleninovým šalátom.
    Zdroj http://varecha.pravda.sk/recepty/rizoto-fotorec...

    24. okt 2012