icon
8 / 67
Domáca marlenka
avatar
space1
autor

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:500 g hladkej múky,200 g medu,160 g práškového cukru,100 g masla(Palmarín),2 celé vajíčka,štipku soli,lyžičku sódy bikarbóny KRÉM:1 sladené kondenzované mlieko(salko),200 g masla,orechy,čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť konzervu salka.Varíme ju 3 hodiny na miernom ohni celú ponorenú vo vode.

Medzitým si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,práškový cukor,vajíčka,sódu bikarbónu a soľ.Pridáme roztopené maslo a zohriaty med.Rukami vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke(cca 2 hodiny).Po odležaní cesto rozdelíme na 4-5 bochníkov.Každý bochník si vyvaľkáme na papieri na pečenie.Okraje odrežeme a odložíme.Vyvaľkané pláty preložíme na plech aj s papierom na pečenie a pečieme 5 minút pri 160 stupňoch.Takto si upečieme všetky pláty.Odrezky,ktoré sme si odložili spojíme,vyvaľkáme a dáme upiecť(Neskôr ich rozdrvíme a použijeme na posypanie hotovej marlenky).

Po 3 hodinách konzervu vyberieme a necháme vychladnúť v studenej vode.Potom dáme do misky zmäkknuté maslo a pomaly pridávame vychladené salko.Miešame až kým sa nespoja a pridáme orechy.Odložíme do chladničky.

Každý plát potrieme krémom,vrátane posledného.Posledný plát posypeme rozdrvenými odrezkami,ktoré sme zmiešali s pomletými orechami.Na záver ozdbíme čokoládou.Marlenku necháme postáť minimálne do ďalšieho dňa.

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

cica, ešte niečo máš takto na noc??? Idem aspoň Milku zožrať! 😀

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

Chcem byt tvoj manzel , mnam ja take fajnotky neviem piect, fnuk

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

Toto, ze je jednoduchy, ruchly recept? 😀 😅

Odpovedz
11. okt 2012
avatar
space1
autor

@dzio2 tento a tiramisu som robila , iné nie , ale tlstá som aj bez toho 😀
@iwesska fakt je ..no až na to salko , že ho musíš variť.. 😀

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

@space1 Nemusim, vsak kupim hotove karamelove 😉 Len tie platy valkat...😝

Odpovedz
11. okt 2012
avatar

na aky plech si davala vyslo ti na cely alebo si valkala na kruch a kolko orechov

Odpovedz
17. okt 2012
avatar

ja pridávam do marlenky do cesta na pláty trocha kakaa,je potom pekný kontrast medzi plátmi a plnkou.
@iwesska
@vikusik
@space1

Odpovedz
26. okt 2012
avatar

Ja robim tiež tuto marlenku no ked to pečiem platy stačia 2hrubšie a potom jednoducho narežem ostim nožom vrubkovanim dookola a nitov prevliečiem pod tu korku a zatiahnem mam pekne symetricke platy...

Odpovedz
9. nov 2012