45 / 67
    Kinder mliečny rez bez ,,E´´ a múky za 30minút /odporúčam dvojitú dávku :-) /
    Komentár bol odstránený

    a kakavo take to horke ???mne sa nevydaril este ani kolač kde bolo na krabici napisane Přidej vejce takze mam strahhhhhhh

    26. okt 2012
    Komentár bol odstránený
    space1
    autor

    Týmto receptom ma inšpirovala @janula1505

    POTREBNÉ PRÍSADY

    5 vajíčok, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka

    POSTUP PRÍPRAVY

    Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech . Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku. Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť ak stihnete/ u nás je to problém/. Hotovo
    Zdroj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48484

    26. okt 2012

    mnaaam das nam aj navod? 🙂

    26. okt 2012
    26. okt 2012

    @space1 urobila si mi neuveritelne chutky! Aaaach dnes ho urcite urobim 🙂)) dakujeeeem

    26. okt 2012

    Takze kolacik upeceny a uz aj polovica zjedena 😀 Uzasny je!

    27. okt 2012
    space1
    autor

    @jankakardosova 😀 som písala , že treba robiť z dvojitej dávky 😀 a ktorý recept si robila , ten čom mám tu alebo podla janule1505 ?

    27. okt 2012

    Ten co mas ty 🙂

    27. okt 2012
    space1
    autor

    @jankakardosova dík 🙂

    27. okt 2012

    @space1 ano oplatí sa to urobiť z dvojitej dávky bo je toho málo.Ja som tam dala asi menej kakaa 🙂

    27. okt 2012

    skúsim🙂)
    a dávali ste do šľahačky stužovač a cukor?? Alebo cukor len do cesta
    Ďakujem

    31. okt 2012
    space1
    autor

    @nikkky ja som ho ešte nerobila ,ale asi by som ho tam dala ten stužovač ,cukor nie.. tu je varianta čo robila janula1505
    5 vajec
    5 PL polohrubej múky
    1 PL lyžica vanilkoveho cukru
    2 PL plné kakaa
    Polovica kypriaceho práSku
    5 PL cukru

    KRÉM:
    250 ml smotany na šlahanie
    1 stužovač
    2 PL tekutého medu
    citrónová kôra(ja som nemala tak som dala kiselku)

    Vyšlahajte vaječne bielky do snehu.Vymiešajte žĺtky s cukrom,pridáme múku,kakao,vanilkovy cukor s práškom do pečiva a miešajte,kým nieje zmes hladká.Pridame 3 lyžice bielkov a jemne premiešame potom ostatnebielka do hladka.Pečieme pri 180 stupnov po dobu 10 min na plechu s papierom na pečenie.Necháme vychladnúť,prekrojíme na polovicu.Potom vyšlaáme šlahačku s cukrom a so stužovačom pridáme med a citr.kôru.navrstvíme a prikrijeme druhým plátom.dáme do chladničky na 2 až 3 hod.

    31. okt 2012

    Ďakujem

    31. okt 2012

    asi blbá otázka, ale čo je to ten stužovač?

    2. nov 2012
    space1
    autor

    @lubka231 dostať to kúpiť volá sa to smotana fix alebo tak nejak a mal by udržať smotanu po vyšľahaní tuhú 🙂

    2. nov 2012
    space1
    autor

    @jankakardosova ahoj , no dnes som ho robila , ale akosi som nevedela dať ten sprostý papier dole , sa mi prilepil na cesto ..akože kedy sa dáva papier dole ?? dík 🙂

    4. nov 2012

    tiez som ho robila podla toho....akurat ze slahacku davam cistu bez vsetkoho, a bol uzasny

    8. nov 2012

    POTREBNÉ PRÍSADY

    5 vajíčok, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka

    POSTUP PRÍPRAVY

    Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech . Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku. Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť ak stihnete/ u nás je to problém/. Hotovo
    podla tohto som to robila...🙂)))

    8. nov 2012

    vyskúšala som ho dnes 🙂 mnamky vynikajúci 🙂

    17. nov 2012
    space1
    autor

    @dabon to som rada , ked som ho robila ja , tak sa mi papier prilepil na papier a tak sme mali aspoň šľahačku do kávy 😲 🙂

    17. nov 2012

    @space1 ...ja som ho dávala dolu až ked mi cesto trosku vychladlo, ale tiež je možné, že si mala papier na pečenie otočený naopak (teda aspon ja mam doma taký, ktorý je z jednej strany hladší, taký lesklejší alebo ako to opísať :D)

    17. nov 2012
    space1
    autor

    @dabon *oprava papier na cesto* ... ??? to sú mi novinky 😀 a ktorou stranou to malo ísť správne ?? predpokladám , že hladkou pod cesto .. ale vôbec mi to nenapadlo , že na to musím pozerať 😲 🙂

    17. nov 2012

    @space1 ano davala som tu hladku pod cesto :D

    17. nov 2012
    space1
    autor

    @dabon tak véééľka vdaka 🙂

    17. nov 2012