icon
14 / 67
Vianočný koláč
avatar
space1
autor

Vianočný koláč
Cukráreň Domenico, Poprad
Ingrediencie:
200 g Hery, 400 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 400 g mletých vlašských orechov, 7 g prášku do pečiva, 10 g vanilkového cukru, 4 vajcia, 1/2 dcl rumu, 1 až 1/2 kg jabĺk, 7 - 10g mletej škorice

Postup:
Cukor rozmiešame s herou a žĺtkami. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a rum. Do hladka vymiešame. Rozotrieme na vymastený plech a dáme do rozohriatej rúry. Necháme piecť v rúre na 200 stupňoch do zlatista.

Medzitým necháme ošúpané a pokrájané jablká dusiť so škoricou. Na upečené cesto vylejeme udusené jablká a na to s cukrom vyšľahané bielka. Posypeme orechmi a zapečieme.

Odpovedz
16. nov 2012
avatar

vieš o tom drahá, že po 22-tej je zakázané na stránkach MK propagovať sladkosti!!! Ťa nahlásim!!! Ale radšej nie, idem si po nutelu... alebo čokoládku... hm, je tam aj šľahačka, zmrzlinka, toping... Doriti!!!

Odpovedz
16. nov 2012
avatar
space1
autor

@10zabka ešte si si nezvykla ?? naschvál to dávam tak neskoro , aby ma tu baby nepreklínali , ale ty budeš furt brblať 😀

Odpovedz
16. nov 2012
avatar

som už taká... úprimná... kua a pre tú nutelu som si samozrejme odbehla 😀

Odpovedz
16. nov 2012
avatar
Komentár bol odstránený